Capital Flight - Oversigt, virkning og hvordan man forhindrer

I økonomi er kapitalflugt et fænomen, der er karakteriseret ved store udstrømninger af aktiver og / eller kapital fra et land på grund af nogle begivenheder, hvilket resulterer i negative økonomiske konsekvenser Økonomisk depression En økonomisk depression er en begivenhed, hvor en økonomi er i en finansiel uro, ofte resultatet af en periode med negativ aktivitet baseret på landets bruttonationalprodukt (BNP). Det er meget værre end en recession, hvor BNP falder betydeligt og varer normalt i mange år. til det land. Derudover kan udtrykket betegnes som hurtig tilbagetrækning af aktiver og kapital fra bestemte regioner eller byer i et land. (Bemærk, at kapitalflyvning kan omfatte tilbagetrækning af både udenlandsk og indenlandsk kapital).

Kapitalflyvning

Typer af kapitalflyvning

Kapitalflyvning kan være enten lovlig eller ulovlig .

1. Juridisk

Juridisk kapitalflyvning har normalt form af repatriering af investeret kapital af udenlandske investorer. I dette tilfælde skal kapitaludstrømningen rapporteres korrekt i henhold til eksisterende regnskabsstandarder IFRS vs. US GAAP IFRS vs US GAAP refererer til to regnskabsstandarder og -principper, der overholdes af lande i verden i forhold til finansiel rapportering. Mere end 110 lande følger International Financial Reporting Standards (IFRS), som tilskynder til ensartethed i udarbejdelsen af ​​regnskaber. og overholde landets love.

2. Ulovlig

Omvendt vises ulovlig kapitalflyvning generelt i form af ulovlige finansielle strømme (IFFS). I det væsentlige forsvinder ulovlige økonomiske strømme fra poster i et land og vender ikke tilbage til landet. Bemærk, at ulovlige kapitaludstrømninger for det meste er forbundet med lande, der pålægger streng kapitalkontrol Kapitalkontrol Kapitalkontrol er foranstaltninger truffet af enten regeringen eller centralbanken i en økonomi for at regulere udstrømning og tilstrømning af udenlandsk kapital i landet. De trufne foranstaltninger kan være i form af skatter, takster, volumenrestriktioner eller direkte lovgivning. politikker.

Virkningen af ​​monetær flyvning

Den pludselige afgang af store summer eller aktiver er en skadelig begivenhed, der udløser flere negative konsekvenser for det berørte land. Det reducerer økonomien - og regeringen, da det betyder et tab af skatteindtægter. Derudover reducerer hurtige kapitaludstrømninger købekraften for borgere i det berørte land, og større aktiver kan blive devalueret. Endelig kan det udløse en slags dominoeffekt, hvis andre mennesker får panik og begynder at trække deres kapital tilbage.

Kapitalflyvning kan forekomme i både udviklede lande og udviklingslande. Imidlertid er udviklingslande mere tilbøjelige til betydelige og hurtige kapitaludstrømninger på grund af mindre udviklede politiske og retlige institutioner.

Også økonomer mener generelt, at ressourcebaserede økonomier ofte kan opleve kapitaludstrømning. En af grundene, der kan forklare fænomenet, er den høje grad af volatilitet Volatilitet Volatilitet er et mål for frekvensen af ​​udsving i værdien af ​​et værdipapir over tid. Det angiver risikoniveauet forbundet med kursændringer i et værdipapir. Investorer og handlende beregner et værdipapirs volatilitet for at vurdere tidligere variationer i priserne på priserne på naturressourcer, der kan påvirke investeringsmiljøet markant.

Årsager til kapitalflyvning

Kapitalflyvning kan være forårsaget af en række forskellige begivenheder såvel som en kombination af sådanne begivenheder. De begivenheder, der kan føre til kapitaludstrømning, kan generelt kategoriseres som politiske eller økonomiske .

1. Politisk

Forskellige politiske begivenheder bliver ofte årsagerne til kapitaludstrømning fra et land. F.eks. Kan politisk uro (inklusive politisk ustabilitet og risici for civile konflikter) ryste investorernes tillid til landets økonomiske udsigter og derved forårsage kapitalflukt.

Derudover kan regeringens planer om at forfølge nationalisering (dvs. beslaglægge private aktiver og placere dem under regeringens kontrol) være en anden udløser for kapitaludstrømning. Opfattede diskriminerende politikker fra en national regering kan resultere i kapital- og / eller aktivudstrømning. Økonomisk eller militær aggression mod et andet land kan føre til sanktioner fra andre lande efterfulgt af kapitalflukt.

2. Økonomisk

Økonomiske årsager kan også udløse kapitalflyvning. Disse årsager inkluderer en betydelig skatteforøgelse eller faldende renter. For eksempel, efter at den franske regering introducerede sin version af formuesskatten, oplevede landet en udvandring af velhavende individer og deres private kapital.

Derudover kan kapitalflyvning udløses af nogle makroøkonomiske faktorer såsom valutakursudsving. Devalueringen af ​​den indenlandske valuta sænker investorernes tillid og får dem til at trække deres kapital ud af et land.

Samtidig kan skiftet i investorers præferencer (f.eks. Fra risikable investeringer til sikre investeringer) også bidrage til kapitalflyvning. Dette er især almindeligt for udviklingslande, der generelt er kendetegnet ved et højt risikoniveau.

Sådan forhindres kapitalflyvning

De skadelige virkninger af kapitalflukt får regeringer og politikere til at udvikle effektive metoder og strategier for at forhindre forekomsten af ​​fænomenet. En af metoderne til at forhindre kapitaludstrømning er indførelsen af ​​kapitalstyringspolitikker. Imidlertid er indførelsen af ​​sådanne kapitalstyringspolitikker en af ​​de ting, der rent faktisk kan få kapitalflyvning til at forekomme.

For at forhindre både lovlige og ulovlige kapitaludstrømninger skal regeringer og politikere udvikle en mere kompleks tilgang til problemet. Det kan omfatte oprettelse af velfungerende politiske og retlige institutioner, der vil sikre den politiske stabilitet i et land. Regeringen skal også gennemføre skridt til at reducere korruptionsniveauet, der normalt bidrager til ulovlige kapitaludstrømninger.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Økonomisk system Økonomisk system Et økonomisk system er et middel, hvormed samfund eller regeringer organiserer og distribuerer tilgængelige ressourcer, tjenester og varer på tværs af et geografisk område eller land. Økonomiske systemer regulerer produktionsfaktorer, herunder kapital, arbejdskraft, fysiske ressourcer og iværksættere.
  • Finanspolitik Finanspolitik Finanspolitik henviser til regeringens budgetpolitik, som indebærer, at regeringen manipulerer sit udgiftsniveau og skattesatser i økonomien. Regeringen bruger disse to værktøjer til at overvåge og påvirke økonomien. Det er søsterstrategien til pengepolitikken.
  • Likviditetsfælde Likviditetsfælde En likviditetsfælde er en situation, hvor en ekspansiv pengepolitik (en stigning i pengemængden) ikke er i stand til at øge renterne og derfor ikke resulterer i økonomisk vækst (stigning i produktionen).
  • Socialisme mod kapitalisme Socialisme mod kapitalisme I en økonomi repræsenterer socialisme mod kapitalisme modstridende tankeskoler, og deres centrale argumenter berører regeringens rolle i økonomien og økonomisk lighed blandt borgerne