CEO - Forståelse af en CEOs roller og ansvar

En administrerende direktør, der står for Chief Executive Officer, er den højest rangerede person i et selskab Corporation. Et selskab er en juridisk enhed oprettet af enkeltpersoner, aktionærer eller aktionærer med det formål at fungere med overskud. Virksomheder har lov til at indgå kontrakter, sagsøge og sagsøges, egne aktiver, eftergive føderale og statslige skatter og låne penge fra finansielle institutioner. eller organisation. Administrerende direktør er ansvarlig for den samlede succes for en forretningsenhed eller anden organisation og for at tage ledelsesmæssige beslutninger på højeste niveau. De beder muligvis om input til større beslutninger, men de er den ultimative autoritet til at træffe endelige beslutninger. Der er andre titler for administrerende direktører, såsom administrerende direktør, præsident og administrerende direktør.

Meg Whitman CEO for HPMeg Whitman, administrerende direktør for HP (2011-2018)

Den administrerende direktør rapporterer direkte til og er ansvarlig over for bestyrelsen for virksomhedens præstationer. Bestyrelsen (BoD) er en gruppe enkeltpersoner, der vælges til at repræsentere selskabets aktionærer. Administrerende direktør sidder ofte i bestyrelsen, og i nogle tilfælde er hun eller han formand.

Den administrerende direktørs roller og ansvar

Ud over den overordnede succes for en organisation eller virksomhed, er CEO ansvarlig for at lede udvikling og gennemførelse af langsigtede strategier, Corporate Strategy Corporate Strategy fokuserer på, hvordan man styrer ressourcer, risiko og afkast på tværs af et firma i modsætning til at se ved konkurrencemæssige fordele i forretningsstrategi med det mål at øge aktionærværdien Egenkapitalværdi Egenkapitalværdi kan defineres som den samlede værdi af det selskab, der kan henføres til aktionærerne. Følg denne vejledning fra Finance for at beregne egenkapitalværdien. .

En administrerende direktørs roller og ansvar varierer fra en virksomhed til en anden, ofte afhængigt af virksomhedens organisationsstruktur og / eller størrelse. I mindre virksomheder påtager administrerende direktør en mere "praktisk rolle", såsom at træffe forretningsbeslutninger på lavere niveau (f.eks. Ansættelse af personale). I større virksomheder beskæftiger han eller hun sig normalt kun med højt niveau virksomhedsstrategi og større virksomhedsbeslutninger. Andre opgaver delegeres til ledere eller afdelinger.

Der er ingen standardiseret liste over en administrerende direktørs roller og ansvarsområder. De typiske opgaver, ansvarsområder og jobbeskrivelse for en administrerende direktør inkluderer:

 1. Kommunikation på vegne af virksomheden med aktionærer, offentlige enheder og offentligheden
 2. At lede udviklingen af ​​virksomhedens kort- og langsigtede strategi
 3. Oprettelse og implementering af virksomhedens eller organisationens vision og mission
 4. Evaluering af arbejdet med andre udøvende ledere i virksomheden, herunder direktører, vicepræsidenter og præsidenter
 5. Bevarelse af bevidsthed om det konkurrenceprægede markedslandskab, ekspansionsmuligheder, industriudvikling osv.
 6. At sikre, at virksomheden har et højt socialt ansvar, uanset hvor det driver forretning
 7. Vurdering af risici for virksomheden og sikring af, at de overvåges og minimeres
 8. Sætte strategiske mål og sikre, at de er målbare og beskrivelige

Grundlæggende virksomhedsstruktur for et selskab

For at tage sig af aktionærernes interesser vedtager mange virksomheder et to-lags virksomhedshierarki - det første niveau er bestyrelsen, og det andet niveau er virksomhedens øverste ledelse (COO, CEO, CFO Hvad gør en CFO Hvad gør en CFO gør - CFO's job er at optimere en virksomheds økonomiske resultater, herunder: rapportering, likviditet og investeringsafkast.

Bestyrelsen vælges af aktionærerne - selskabets ultimative myndighed. Bestyrelsen vælger formand og administrerende direktør. Efter indstilling fra CEO vælger bestyrelsen også COO - Chief Operating Officer - og CFO - Chief Financial Officer.

Organ Diagram for CEO, bestyrelse og aktionærer

Forskellen mellem en CEO og bestyrelsesformand

Der bør ikke være nogen forveksling mellem rollen som en administrerende direktør og rollen som en bestyrelsesformand. Administrerende direktør er den øverste operationelle beslutningstager i en virksomhed, mens bestyrelsesformanden er ansvarlig for at beskytte investorernes interesser og føre tilsyn med virksomheden som helhed. Bestyrelsen mødes normalt flere gange om året for at fastlægge selskabets langsigtede mål, gennemgå økonomiske resultater, evaluere præstationerne for ledere og ledere og stemme om strategiske beslutninger foreslået af den administrerende direktør.

Bestyrelsesformanden er teknisk overordnet den administrerende direktør, da han eller hun ikke kan foretage større skridt uden bestyrelsens godkendelse. Formanden kunne i det væsentlige blive den ultimative chef for virksomheden eller organisationen. Dette er dog sjældent, da de fleste bestyrelsesformænd ikke er så direkte involveret i den daglige forretningsdrift, hvilket efterlader administrerende direktør med fleksibilitet i at drive virksomheden.

Jamie Diamon CEO for JP MorganJamie Dimon, administrerende direktør for JP Morgan Chase

Årsager til at adskille CEO og formandspositioner

I nogle tilfælde udføres stillingen som administrerende direktør og bestyrelsesformand af den samme person. De fleste organisationer og virksomheder tillader, at Chief Executive Officer bliver formand, hvilket kan forårsage interessekonflikter.

De to eksempler nedenfor viser, hvordan et interessekonfliktproblem kan opstå, hvis begge stillinger besættes af den samme person:

 • Bestyrelsen stemmer om forhøjelse af lederlønningen. Hvis den administrerende direktør også er formand, opstår der en interessekonflikt, fordi han ville stemme om hende / sin egen kompensation.
 • Bestyrelsen er ansvarlig for at evaluere præstationerne for ledere som den administrerende direktør. Hvis den administrerende direktør også besidder formanden, udøver han eller han beføjelsen til at afgøre, om hans / hans præstationer er tilfredsstillende.

Derfor foreskriver god selskabsledelse normalt en adskillelse af pligter mellem den administrerende direktør og bestyrelsesformanden. I Storbritannien og andre lande er det forbudt ved lov at administrerende direktør og bestyrelsesformand være den samme person.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's guide til CEO. Finance er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ -certificering FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari, udviklet til at gøre enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

Hos Finance er vi på mission for at hjælpe dig med at fremme din karriere. Nogle af vores mest populære gratis ressourcer inkluderer:

 • Hvad gør en CFO? Hvad gør en CFO Hvad gør en CFO - CFO's job er at optimere en virksomheds økonomiske resultater, herunder: rapportering, likviditet og investeringsafkast. Inden for
 • Virksomhedsudvikling Karrierevej Virksomhedsudvikling Karrierevej Virksomhedsudviklingsjob inkluderer udførelse af fusioner, opkøb, frasalg og kapitalindsamling internt for et selskab. Virksomhedsudvikling ("corp dev") er ansvarlig for udførelse af fusioner, opkøb, frasalg og kapitalindsamling internt for et selskab. Udforsk karrierevejen.
 • Guide til at blive en finansanalytiker Guide til at blive en finansanalytiker Hvordan man bliver en finansanalytiker. Følg Finance-vejledningen om netværk, CV, interviews, økonomiske modelleringsevner og mere. Vi har hjulpet tusinder af mennesker med at blive finansanalytikere gennem årene og ved præcist, hvad det kræver.
 • Top Finance-certificeringer Top Finance-certificeringer Liste over de bedste finansieringscertificeringer. Få et overblik over de bedste økonomiske certificeringer for fagfolk over hele verden, der arbejder i marken. Denne guide sammenligner de 6 bedste programmer til at blive en certificeret finansanalytiker fra forskellige programudbydere som CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA