Aktiver under styring (AUM) - Oversigt, beregning, eksempler

Aktiver under forvaltning (AUM), også kaldet fonde under forvaltning, er den samlede markedsværdi af værdipapirerne Omsættelige værdipapirer Omsættelige værdipapirer er ubegrænsede kortsigtede finansielle instrumenter, der udstedes enten for aktier eller for værdipapirer fra et børsnoteret selskab. Det udstedende selskab opretter disse instrumenter til det udtrykkelige formål at skaffe midler til yderligere finansiering af forretningsaktiviteter og ekspansion. en finansiel institution (såsom en bank, gensidig fond eller hedgefond) ejer eller administrerer på vegne af sine kunder.

Eksempel på AUM for en gensidig fond

Lad os tage eksemplet med en gensidig fond med en diversificeret portefølje af aktier og obligationer og en betydelig kontant position. Lad os antage, at gensidige fonds portefølje består af $ 1,5 mia i aktier, $ 2 mia i statsobligationer, $ 1,5 m i virksomhedsobligationer Virksomhedsobligationer Virksomhedsobligationer udstedes af virksomheder og forfalder normalt inden for 1 til 30 år. Disse obligationer tilbyder normalt et højere afkast end statsobligationer, men har større risiko. Virksomhedsobligationer kan kategoriseres i grupper afhængigt af markedssektoren, virksomheden opererer i., Og $ 1 m kontant.

Den samlede værdi af fondens aktiver under forvaltning er $ 6 mia.

Aktiver under forvaltning

Hvorfor aktiver under forvaltning beregnes

Den samlede værdi af AUM er et mål for en finansiel institution og en nøgleindikator for succes, da et større AUM generelt oversættes til større indtægter i form af administrationsgebyrer. Derfor ser finansielle institutioner på værdien af ​​AUM og sammenligner den med konkurrenterne med deres egen historie for at vurdere forretningstendenser.

Desuden kan værdien af ​​aktiver under forvaltning i nogle jurisdiktioner afgøre, om en institution skal overholde specifikke regler.

Den måde, institutioner eller investorer beregner aktiver under forvaltning på, kan variere lidt. Nogle banker kan omfatte indskud og kontanter, gensidige fonde Gensidige fonde En gensidig fond er en pulje af penge indsamlet fra mange investorer med det formål at investere i aktier, obligationer eller andre værdipapirer. Gensidige fonde ejes af en gruppe investorer og forvaltes af fagfolk. Lær om de forskellige typer fonde, hvordan de fungerer, og fordele og afvejninger ved at investere i dem og deres beregninger. Andre institutioner betragter kun midlerne under diskretionær forvaltning, som institutionen kan bruge til at handle på vegne af klienterne.

Hvordan AUM ændrer sig over tid

Mængden af ​​aktiver under ledelse ændres på grund af:

  • Tilstrømning og udstrømning af midler Cash Management Cash management, også kendt som treasury management, er den proces, der involverer indsamling og styring af pengestrømme fra drift, investering og . For eksempel kan investorer i en gensidig fond øge eller reducere størrelsen på deres investering ved at købe yderligere aktier i fonden eller ved at sælge dem, de allerede ejer, hvilket vil ændre den samlede størrelse af fondens AUM.
  • Værdien af ​​de værdipapirer, som AUM er investeret i . For eksempel vil en gensidig fond opleve en stigning (fald) i AUM, når markedsværdien af ​​dens værdipapirer stiger (falder).
  • Antallet af udbytte, som virksomhederne betaler i institutionens portefølje, hvis de geninvesteres og ikke uddeles.

Som et resultat af ovenstående faktorer ændres værdien af ​​aktiverne under ledelse konstant.

Ovennævnte faktorer bestemmer også, hvor hurtigt AUM ændres. For eksempel er andre betingelser, der holdes ens:

  • En fond med hyppig til- og udstrømning vil vise højere volatilitet i AUM end en fond med en meget engageret og stabil investorbase.
  • En fond, der investerer i volatile værdipapirer, vil opleve større udsving i AUM end en fond, der investerer i stabile værdipapirer med lav volatilitet.

Volatiliteten i AUM kan dog også afhænge af, om de ejede værdipapirer er likvide, eller hvor ofte de er markedsført.

  • For eksempel handler en ekstremt illikvid sikkerhed muligvis ikke så ofte, og indvirkningen på AUM er muligvis ikke så hyppig som for likvide aktiver.
  • En privat værdipapir markeres muligvis ikke meget ofte, hvilket betyder, at værdien af ​​AUM ikke ændres så ofte som med en handlet sikkerhed.

Investorpengene og AUM's volatilitet

En fond med hyppig og / eller stor til- og udstrømning vil opleve mere volatilitet i AUM, hvilket vil være en hindring for en effektiv styring af investeringsstrategier, især når de målrettede investeringer er illikvide.

For at undgå den potentielle skade ved hyppig til- og udstrømning kan institutioner, såsom gensidige fonde eller hedgefonde, stole på nogle delvise løsninger:

  • Låseperioder , normalt mellem et par måneder og et par år, hvor det ikke er muligt at hæve midler.
  • Lukning af fonden for investorer , enten permanent eller midlertidigt, så yderligere penge ikke kan strømme ind.

Ovennævnte foranstaltninger er især nyttige, fordi:

  • De hjælper institutionen med at undgå fænomener som tvungen salg eller køb af værdipapirer, hvilket vil være særligt problematisk i tilfælde af illikvide markeder.
  • De hjælper med at undgå en overdreven vækst i AUM, der vil føre til problemer med allokering, da det ofte er vanskeligt at investere store mængder penge effektivt, især hvis den involverede fond er målrettet mod outperformance i forhold til benchmarks.

Hvis volatiliteten i AUM er under kontrol, er fonden i stand til at følge sin investeringsstrategi uden at skulle øge eller mindske sine positioner på grund af til- og udstrømning.

Aktiver under ledelse som et mål for succes

Uanset om vi har at gøre med banker, aktivforvaltere, forsikringsselskaber eller andre finansielle institutioner, er størrelsen på AUM et mål for virksomhedens succes. Det skyldes, at det generelt er korreleret med andre KPI'er.

  • Et større AUM er generelt korreleret med højere indtægter, hvis ROA er konstant eller ikke ændres væsentligt.
  • Størrelsen på AUM er også et mål for prestige for institutionen og dens ledelse, da aktivforvaltere og banker normalt rangeres ud fra denne måling.
  • Desuden afhænger ledelsens kompensations- og bonuspakker ofte af størrelsen på AUM.

Aktiver under forvaltning og fondsresultater

Overdreven vækst i AUM kan være en negativ faktor, især for kapitalforvaltere, der investerer med en aktiv stil og målretter sig bedre end benchmarks.

  • Meget store beløb er vanskelige at allokere rettidigt og uden at påvirke prisen på de købte og solgte værdipapirer.
  • Som et resultat af større mængder penge, der strømmer ind, er kapitalforvaltere normalt nødt til at øge diversificeringen, hvilket kan arbejde mod målet om at opnå en betydelig outperformance i forhold til benchmarks.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Diversificering Diversificering Diversificering er en teknik til allokering af porteføljeressourcer eller kapital til en række forskellige investeringer. Målet med diversificering er at mindske tab
  • Return on Assets & ROA Formula Return on Assets & ROA Formula ROA Formula. Return on Assets (ROA) er en type investeringsafkast (ROI), der måler en virksomheds rentabilitet i forhold til dens samlede aktiver. Dette forhold indikerer, hvor godt en virksomhed klarer sig ved at sammenligne den fortjeneste (nettoindkomst), den genererer, med den kapital, den investerer i aktiver.
  • Aktivklasse Aktivklasse En aktivklasse er en gruppe af lignende investeringskøretøjer. Forskellige klasser eller typer af investeringsaktiver - såsom investeringer med fast indkomst - grupperes sammen baseret på en lignende finansiel struktur. De handles typisk på de samme finansielle markeder og er underlagt de samme regler og regler.
  • Forventet afkast Forventet afkast Det forventede afkast på en investering er den forventede værdi af sandsynlighedsfordelingen af ​​mulige afkast, den kan give investorer. Investeringsafkastet er en ukendt variabel, der har forskellige værdier forbundet med forskellige sandsynligheder.