Terminalvæksthastighed - En guide til beregning af terminalvæksthastigheder

Den terminale vækstrate er en konstant hastighed, hvormed en virksomheds forventede frie pengestrømme Free Cash Flow (FCF) Free Cash Flow (FCF) måler en virksomheds evne til at producere, hvad investorer bryr sig mest om: kontanter, der er tilgængelige, fordeles på en diskretionær måde. antages at vokse på ubestemt tid. Denne vækstrate anvendes ud over prognoseperioden i en diskonteret pengestrømsmodel DCF Model Training Gratis guide En DCF-model er en bestemt type finansiel model, der bruges til at værdiansætte en virksomhed. Modellen er simpelthen en prognose for en virksomheds uhåndterede frie pengestrøm fra slutningen af ​​prognoseperioden til evigheden, vi antager, at virksomhedens frie pengestrøm fortsat vil vokse ved den terminale vækstrate snarere end at projicere den frie pengestrøm til hver periode i fremtiden.

terminal vækstrate

Et overblik over vækstrater i flere trin

Når der foretages fremskrivninger for en virksomheds frie pengestrømme Free Cash Flow (FCF) Free Cash Flow (FCF) måler en virksomheds evne til at producere det, investorer bryr sig mest om: kontanter, der er tilgængelige, fordeles på en diskretionær måde, det er almindelig praksis at antage der vil være forskellige vækstrater afhængigt af, hvilket stadie i forretningens livscyklus virksomheden aktuelt opererer i.

Typisk konstruerer vi en tre-trins vækstmodel til at projicere en virksomheds frie pengestrømme og bestemme virksomhedens værdi på hvert modenhedsniveau:

# 1 Vækstrate for ekspansionstrin

Vi antager en høj vækstrate (normalt over 10%) for virksomhederne i den tidlige ekspansion. Virksomheden har etableret sin position i branchen og søger at øge sin markedsandel. Som sådan vil det opleve en hurtig vækst i omsætning Salgsindtægter Salgsindtægter er den indtægt, som en virksomhed modtager fra sit salg af varer eller levering af tjenester. I regnskab kan udtrykkene "salg" og "omsætning" bruges og bruges ofte om hinanden for at betyde det samme. Indtægter betyder ikke nødvendigvis modtagne kontanter. og dermed fri pengestrøm.

# 2 Retarderet vækstfase

Den hurtige vækstfase efterfølges ofte af et relativt decelereret vækststadium, da virksomheden sandsynligvis vil kæmpe for at opretholde sin høje vækstrate på grund af den stigende konkurrence inden for branchen. Virksomheden vil fortsætte med at vokse, men ikke længere med den betydelige vækstrate, den tidligere havde oplevet.

Men da virksomheden udvikler sig tættere på modenhed, forventes det at have en stabil markedsandel og omsætning. Vi antager ofte en relativt lavere vækstrate for dette trin, normalt 5% til 8%.

# 3 Vækst i modent stadium

Vi antager, at virksomheden vil vokse med den terminale vækstrate, når den når et modent stadium. På dette stadium er virksomhedens vækst minimal, da flere af virksomhedens ressourcer omdirigeres til at forsvare sin eksisterende markedsandel fra nye konkurrenter inden for branchen.

En positiv terminalvækst indebærer, at virksomheden vokser til evighed, mens en negativ terminalvækst indebærer ophør af virksomhedens aktiviteter. De terminale vækstrater ligger typisk mellem den historiske inflation (2% -3%) og den gennemsnitlige BNP-vækstrate (4% -5%) på dette stadium.

En terminal vækstrate, der er højere end den gennemsnitlige BNP-vækstrate, indikerer, at virksomheden forventer, at dens vækst for evigt overgår økonomiens.

Anvendelse af den terminale vækstrate

Terminalvæksthastigheden bruges i vid udstrækning til beregning af terminalværdien DCF Terminal Value Formula DCF Terminalværdiformel bruges til at beregne den værdi, en virksomhed ud over prognoseperioden i DCF-analyse. Det er en stor del af en virksomheds økonomiske model.

En virksomheds ” terminalværdi ” er den nuværende nutidsværdi NPV-formel En guide til NPV-formlen i Excel, når der udføres finansiel analyse. Det er vigtigt at forstå nøjagtigt, hvordan NPV-formlen fungerer i Excel og matematikken bag den. NPV = F / [(1 + r) ^ n] hvor, PV = nutidsværdi, F = fremtidig betaling (pengestrøm), r = diskonteringsrente, n = antallet af perioder i fremtiden for dens pengestrømme på punkter af tid ud over prognoseperioden. Beregningen af ​​en virksomheds terminalværdi er et væsentligt trin i en multi-trin diskonteret pengestrømsanalyse og giver mulighed for værdiansættelse af virksomheden.

I en diskonteret pengestrøm DCF-model DCF-modeluddannelse Gratis guide En DCF-model er en bestemt type finansiel model, der bruges til at værdiansætte en virksomhed. Modellen er simpelthen en prognose for en virksomheds uhåndterede frie pengestrøm, terminalværdien udgør normalt den største komponent af værdi for en virksomhed (mere end prognoseperioden).

terminal vækstrate i DCF Model

Ovenstående model er et skærmbillede fra Finance's økonomiske modelleringskurser.

Terminal væksthastighedsformel

Evighedsvækstmodellen til beregning af terminalværdien, som kan ses som en variation af Gordon Growth Model Gordon Growth Model Gordon Growth Model - også kendt som Gordon Dividend Model eller dividenddiskonteringsmodel - er en metode til værdiansættelse af aktier, der beregner en aktiens indre værdi, uanset aktuelle markedsforhold. Investorer kan derefter sammenligne virksomheder med andre industrier ved hjælp af denne forenklede model, er som følger:

Terminalværdi = (FCF X [1 + g]) / (WACC - g)

Hvor:

FCF (fri pengestrøm) = Forventet pengestrøm fra et selskab

g = Virksomhedens forventede terminalvækst (målt i procent)

WACC = Vejede gennemsnitlige kapitalomkostninger WACC WACC er en virksomheds vejede gennemsnitlige kapitalomkostninger og repræsenterer dens blandede kapitalomkostninger inklusive egenkapital og gæld. WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det bruges, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-lommeregner, der kan downloades

Vi skal huske på, at den terminalværdi, der findes gennem denne model, er værdien af ​​fremtidige pengestrømme i slutningen af ​​prognoseperioden. For at beregne virksomhedens nutidsværdi må vi ikke glemme at diskontere denne værdi til den nuværende periode. Dette trin er kritisk og alligevel ofte forsømt.

Lær mere i vores økonomiske modelleringskurser.

Begrænsninger i flertrins væksthastighedsmodel

Selvom flertrinsvækstmodellen er et kraftfuldt værktøj til diskonteret pengestrømsanalyse, er det ikke uden ulemper. For at starte er det ofte udfordrende at definere grænserne mellem hvert modenhedstrin i virksomheden.

Der kræves en betydelig bedømmelse for at afgøre, om og hvornår virksomheden er kommet videre til den næste tilstand. I praksis er det vanskeligt at konvertere kvalitative egenskaber til bestemte tidsperioder.

Desuden antager denne model, at høje vækstrater straks omdannes til lave vækstrater, når virksomheden går ind på det næste løbetidsniveau. Realistisk set har ændringerne imidlertid tendens til at ske gradvist over tid.

Disse begreber er beskrevet mere detaljeret i vores gratis introduktion til corporate finance-kursus.

Flere ressourcer og læring

Vi håber, at dette har været en nyttig guide til terminalvækstrater og den terminale væksthastighedsformel. Hos Finance er vores mission Mission & Values ​​Finance sin mission at hjælpe enhver med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. Lær mere om Corporate Finance Instituts mission, vision, værdier og kultur er at hjælpe dig med at fremme din karriere. Med det i tankerne har vi designet disse ekstra ressourcer til at hjælpe dig på din vej:

  • Gordon Growth Model Gordon Growth Model Gordon Growth Model - også kendt som Gordon Dividend Model eller dividend discount model - er en aktieværdiansættelsesmetode, der beregner en akties indre værdi uanset aktuelle markedsforhold. Investorer kan derefter sammenligne virksomheder med andre industrier ved hjælp af denne forenklede model
  • Free Cash Flow Free Cash Flow (FCF) Gratis Cash Flow (FCF) måler en virksomheds evne til at producere, hvad investorer bryr sig mest om: kontanter, der er tilgængelige, fordeles på en diskretionær måde
  • WACC WACC WACC er et virksomheds vejede gennemsnitlige kapitalomkostninger og repræsenterer dets blandede kapitalomkostninger inklusive egenkapital og gæld. WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det bruges, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-lommeregner, der kan downloades
  • DCF-model DCF-modeluddannelse Gratis guide En DCF-model er en bestemt type finansiel model, der bruges til at værdsætte en virksomhed. Modellen er simpelthen en prognose for en virksomheds uhåndterede frie pengestrøm
  • Terminalværdi DCF Terminalværdiformel DCF Terminalværdiformel bruges til at beregne den værdi, en virksomhed ud over prognoseperioden i DCF-analyse. Det er en stor del af en finansiel model
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere