Virksomhedshandling - Oversigt, eksempler og typer

En virksomhedshandling er et skridt - vedtaget af et børsnoteret selskab - der tilskynder til eller fremmer processer, der har direkte indflydelse på de aktiver, virksomheden udsteder. Med andre ord kan enhver handling (udført af et selskab), der væsentligt ændrer eller på anden måde ændrer virksomheden, betragtes som virksomhedshandlinger.

Virksomhedsaktion

Resumé:

  • En virksomhedshandling er enhver handling, der foretages af et selskab - generelt vedtaget af dets bestyrelse - der har væsentlig indvirkning på virksomheden og dens aktionærer.
  • Virksomhedshandlinger involverer enten at ændre en virksomheds navn / brand, fusioner, opkøb, spinoffs eller udstedelse af udbytte.
  • Virksomhedshandlinger falder ind i en af ​​tre kategorier: (1) Obligatorisk (aktionærer har faktisk intet valg med hensyn til deres deltagelse); (2) Obligatorisk med optioner (bestyrelsen gennemfører en handling, men giver aktionærerne et valg af optioner) og (3) Frivillig (hver aktionær beslutter, om han vil deltage i handlingen eller ej).

Hvordan det virker

Børsnoterede virksomheder overvåges ofte af en bestyrelse Bestyrelse En bestyrelse er i det væsentlige et panel af mennesker, der vælges til at repræsentere aktionærerne. Ethvert offentligt selskab er lovligt forpligtet til at installere en bestyrelse; nonprofitorganisationer og mange private virksomheder - selvom det ikke er nødvendigt - opretter også en bestyrelse. - enkeltpersoner tæt knyttet til virksomheden - som vælges til at tjene i forskellige stillinger. Direktørerne godkender enhver virksomhedshandling, der er truffet, oftest ved afstemning. (I nogle tilfælde får selskabets aktionærer mulighed for at stemme om nogle eller alle virksomheders handlinger, som virksomheden tager).

Virksomhedshandlinger har imidlertid indflydelse på de personer, der er bundet til en virksomhed. De berørte parter inkluderer:

  • Foretrukne og / eller fælles aktionærer
  • Interessenter Interessent I forretning er en interessent enhver person, gruppe eller part, der har interesse i en organisation og resultatet af dens handlinger. Almindelige eksempler
  • Obligationsindehavere

Eksempler på virksomhedshandlinger

Der er en betydelig række af handlinger, der kan betragtes som virksomhedshandlinger. Eksempler inkluderer (men er ikke begrænset til):

  1. Ændring af en virksomheds navn eller design af brandet
  2. Håndtering af relevante økonomiske problemer (såsom det firma, der har brug for at afvikle eller anmode om konkurs Konkurs Konkurs er den juridiske status for en menneskelig eller en ikke-menneskelig enhed (et firma eller et regeringsorgan), der ikke er i stand til at tilbagebetale sin udestående gæld til kreditorer. )
  3. Fusionere med eller erhverve et andet selskab
  4. Danner spin-off virksomheder

Typer af virksomhedshandlinger

De tre grundlæggende typer af virksomhedshandlinger inkluderer:

1. Obligatorisk

Obligatoriske virksomheders handlinger vedtages af en virksomheds bestyrelse. En obligatorisk handling - såsom udstedelse af et kontant udbytte - påvirker alle selskabets aktionærer. Det udføres af selskabets styrende organ. Aktionærer behøver ikke at gøre noget bortset fra at indsamle det kontante udbytte på deres aktier.

Ud over udbytte inkluderer andre handlinger, der er klassificeret som obligatoriske, spin-offs Spin-Off En corporate spin-off er en operationel strategi, der bruges af et selskab til at oprette et nyt forretningsselskab fra moderselskabet. En spin-off opstår, når et moderselskab adskiller en del af sin virksomhed i en anden børsnoteret enhed og distribuerer aktier i den nye enhed til sine nuværende aktionærer. , aktiesplit og fusioner. "Obligatorisk" betyder i denne sammenhæng, at aktionærerne ikke har andet valg end at tiltræde den handling, der træffes.

2. Obligatorisk (med flere muligheder)

Obligatoriske virksomhedshandlinger med optioner giver aktionærerne et valg mellem forskellige optioner. Ved at bruge eksemplet på udbytte igen med denne type handling tilbyder virksomheden udbytte i form af aktier eller kontante udbytter, hvor førstnævnte er standardindstillingen. Aktionæren kan vælge form for udbytteudbetaling. I tilfælde af at aktionæren ikke afgiver et valg, er standardindstillingen (aktier i selskabsaktier) den form, som udbyttet vil blive givet i.

3. Frivillig

Frivillige virksomhedshandlinger involverer en aktivitet, hvor aktionærer vælger at være deltagere. For at virksomheden kan komme videre med virksomhedens handling, skal aktionærerne reagere.

Et godt eksempel på en frivillig handling er et udbud. Da det er frivilligt, kan aktionærer deltage i udbuddet eller afslå. Hver aktionær skal indsende et svar vedrørende hans eller hendes deltagelse. Enhver aktionær, der vælger at byde aktier til den forudbestemte pris, modtager derefter en udbetaling fra salget.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Udbyttepolitik Udbyttepolitik En virksomheds udbyttepolitik dikterer det udbytte, som virksomheden udbetaler til dets aktionærer, og hvor ofte udbyttet udbetales
  • M&A Process Fusioner Acquisitions M&A Process Denne guide fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger
  • Privat vs offentligt selskab Privat vs offentligt selskab Hovedforskellen mellem et privat og offentligt selskab er, at aktierne i et offentligt selskab handles på en børs, mens et privat selskabs aktier ikke er det.
  • Strategiske alliancer Strategiske alliancer Strategiske alliancer er aftaler mellem uafhængige virksomheder om at samarbejde om fremstilling, udvikling eller salg af produkter og tjenester.