Regnskabsår (FY) - 12 måneders regnskabs- og rapporteringsperiode

Et regnskabsår (FY), også kendt som et budgetår, er en tidsperiode, der anvendes af regeringen og virksomheder til regnskabsmæssige formål til at formulere årsregnskaber Tre regnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og opgørelsen af ​​pengestrømme. Disse tre centrale udsagn er indviklet og rapporterer. Et regnskabsår består af 12 måneder eller 52 uger og slutter muligvis ikke den 31. december. En periode, der er indstillet fra 1. januar til 31. december kaldes et kalenderår.

Her er et eksempel på forskellen mellem en kalenderårsafslutning og en regnskabsårsslutning:

regnskabsårets afslutning, eksempel på FY

Eksempel på brug

Et regnskabsår (FY) følger ikke nødvendigvis kalenderåret. Det kan være en periode som 1. oktober 2009 - 30. september 2010. Regnskabsførere refererer til indtægter, der er påløbet den 30. juli, som indtægter, der er optjent i regnskabsåret 2010.

Regnskabsår, der følger et kalenderår, henviser f.eks. Til perioden mellem 1. januar 2018 og 31. december 2018.

Hvorfor bruge et andet regnskabsår?

Regeringsregnskabsår

Anvendelsen af ​​et regnskabsår er forskellig i forskellige lande. Her er et par eksempler:

  • Australiens FY starter den 1. juli og slutter den 30. juni.
  • Østrigs FY er kalenderåret 1. januar - 31. december.
  • USAs føderale regerings FY starter den 1. oktober og slutter den 30. september.
Sæsonbestemte forretninger

Brugen af ​​et regnskabsår, der er anderledes end kalenderåret, giver en bedre forretningsmulighed for mange virksomheder, såsom virksomheder, hvis forretning stort set er sæsonbestemt.

Virksomheder og organisationer kan vælge deres FY baseret på præference. En god praksis med regnskabsprincippet antyder, at du lukker regnskabsåret på det lave punkt for forretningsaktiviteter. For eksempel afslutter landbrugsvirksomheder ofte deres årsregnskab lige efter høstsæsonen.

Et andet almindeligt eksempel er detailforretninger til forbrugere. De har deres travleste sæson i december og januar, derfor har de ofte deres årsslutning pr. 31. januar, så de kan fange hele feriesæsonen i deres årstal.

Omkostningsbesparelser på regnskabs- og revisionsgebyrer

Da størstedelen af ​​virksomhederne har deres regnskabsår, der slutter den 31. december, er det, når revisionsfirmaerne har travleste. Nogle gange vælger virksomheder en anden årsafslutning, når revisorerne har mindre travlt, så de kan få en lavere sats. Dette kan især være tilfældet med private virksomheder, der foretrækker at spare penge på revisions- og regnskabsgebyrer.

Anvendelser inden for finansiel modellering og værdiansættelse

I finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. og ved udførelse af virksomhedsværdiansættelser, værdiansættelsesmetoder Når der vurderes en virksomhed som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering, det er vigtigt at være meget opmærksom på, når en virksomheds regnskabsår slutter. Hvis man sammenligner to eller flere virksomheder, kan det være nødvendigt at foretage justeringer for at sikre, at det er en sammenligning mellem æbler og æbler. Af denne grund,analytikere bruger typisk en metric kaldet Last Twelve Months (LTM) LTM (Last Twelve Months) LTM (Last Twelve Months), også kendt som efterfølgende eller rullende tolv måneder, er en tidsramme, der ofte bruges i forbindelse med økonomiske forhold som indtægter eller afkast på egenkapital (ROE) for at evaluere en virksomheds præstation i den umiddelbart forudgående periode på 12 måneder. når man sammenligner virksomheder. LTM fjerner spørgsmålet om forskellige årsslutninger ved blot at undersøge de seneste 12 måneder, der er tilgængelige. Læs hvordan i vores guide til LTM-finansielle LTM (sidste tolv måneder) LTM (sidste tolv måneder), også kendt som efterfølgende eller rullende tolv måneder, er en tidsramme, der ofte bruges i forbindelse med økonomiske nøgletal såsom indtægter eller afkast af egenkapital (ROE ) for at evaluere en virksomheds præstationer i den umiddelbart foregående 12-måneders periode .

der kan være behov for justeringer i regnskabsåret

Yderligere ressourcer

Denne FY-guide har belyst årsagerne til, at virksomheder ofte vælger at ændre deres slutdato for regnskabsåret til at være noget andet end den 31. december. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere skal du udforske de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Analyse af årsregnskaber Analyse af årsregnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • Vejledning til pengestrøm Værdiansættelse Gratis værdiansættelsesguider til at lære de vigtigste begreber i dit eget tempo. Disse artikler lærer dig bedste praksis for forretningsværdiansættelse og hvordan man vurderer en virksomhed ved hjælp af sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret cash flow (DCF) -modellering og præcedenstransaktioner som brugt i investeringsbank, aktieanalyse
  • Finansinterviewspørgsmål Finansinterviewspørgsmål Finansinterviewspørgsmål og svar. Denne liste indeholder de mest almindelige og hyppige interviewspørgsmål og svar til finansjob og karriere. Der er to hovedkategorier er adfærdsmæssige og tekniske
  • Sådan bliver du en god finansanalytiker Analyst Trifecta® Guide Den ultimative guide til, hvordan du kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du at følge branchens førende bedste praksis og skille sig ud fra mængden? Vores proces, kaldet The Analyst Trifecta®, består af analytics, presentation & soft skills