Indledende udlæg - Definition, forklaring og eksempel på indledende udlæg

Et indledende udlæg henviser til de initialinvesteringer, der er nødvendige for at starte et givet projekt. For eksempel, hvis en virksomhed åbner en ny fabrik, skal en virksomhed købe ny jord og maskiner for at få projektet i gang.

Normalt vil en virksomheds ledelse basere deres beslutning om at forfølge visse projekter baseret på rentabilitetsmålinger Rentabilitetsgrader Rentabilitetsgrader er finansielle målinger, der bruges af analytikere og investorer til at måle og evaluere en virksomheds evne til at generere indtægter (fortjeneste) i forhold til indtægter, balance aktiver, driftsomkostninger og egenkapital i en bestemt periode. De viser, hvor godt en virksomhed bruger sine aktiver til at producere fortjeneste eller strategisk værdi. Ikke desto mindre bør de også tage højde for det oprindelige kapitaludlæg, der kræves for at forfølge det valgte projekt, samt hvilke kapitalkilder de agter at trække på.Det oprindelige udlæg anvendes til beregning af NPV Net Nuværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negative) i løbet af en investering diskonteret til nutiden. NPV - analyse er en form for iboende værdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af finansiering og regnskab til bestemmelse af en virksomheds værdi, investeringssikkerhed,.

Indledende udlæg

Hvordan beregnes det oprindelige udlæg?

Det oprindelige udlæg for projekter kan beregnes med følgende formel:

Indledende udlæg

Hvor:

  • Fast kapitalinvestering - henviser til den investering, der er foretaget for at købe nyt udstyr, der kræves til projektet. Disse omkostninger omfatter også installations- og forsendelsesomkostninger forbundet med indkøb af udstyr. Dette betragtes ofte som en langsigtet investering.
  • Arbejdskapital Netto Arbejdskapital Netto arbejdskapital (NWC) er forskellen mellem en virksomheds kortfristede aktiver (netto kontant) og kortfristede forpligtelser (fratrukket gæld) på selskabets balance. Det er et mål for en virksomheds likviditet og dens evne til at opfylde kortsigtede forpligtelser såvel som fondens drift af virksomheden. Den ideelle position er at investere - henviser til den investering, der blev foretaget i starten af ​​projektet for at dække projektets indledende driftsudgifter (for eksempel råvarebeholdning). Denne del af det oprindelige udlæg betragtes ofte som en kortsigtet investering.
  • Salvage Value - refererer til det kontante provenu, der indsamles ved salg af gammelt udstyr eller aktiver. Sådanne indtægter realiseres kun, hvis et selskab rent faktisk beslutter at sælge ældre aktiver. For eksempel, hvis projektet var en revision af et produktionsanlæg, kan dette involvere salg af gammelt udstyr. Men hvis projektet er centreret omkring udvidelse til et helt nyt produktionsanlæg, er der muligvis ikke noget ældre udstyr, der skal sælges. Således gælder udtrykket kun i de tilfælde, hvor virksomheden sælger ældre anlægsaktiver i forbindelse med påbegyndelsen af ​​det nye projekt. Bjærgningsværdien er ofte ret tæt på den gældende markedsværdi for det pågældende aktiv.
  • Bogført værdi - henviser til den bogførte nettoværdi af de gamle aktiver. Den bogførte værdi henviser til, hvor meget et givet aktiv er værd på virksomhedens regnskabsoptegnelser (dvs. hvor meget det er afskrevet). Det adskiller sig fra bjærgningsværdien, da det ikke repræsenterer en pengestrøm eller udstrømning. Det bruges kun til at beregne gevinster eller tab ved salg af gamle aktiver.
  • Skattesats - refererer til den effektive skattesats i den jurisdiktion, hvor virksomheden rapporterer sin indtjening.
  • (Salvage Value - Book Value) x (Skattesats) - refererer til eventuelle gevinster eller tab realiseret ved salg af ældre udstyr. For eksempel, hvis et gammelt stykke maskine sælges for mere end dets bogførte værdi, vil virksomheden realisere en kapitalgevinst og blive opkrævet skat af denne gevinst. Omvendt, hvis maskinstykket sælges til mindre end den bogførte værdi, vil virksomheden opleve et tab, men også en skattefordel.

Indledende udlægseksempel

Jane's Kitchen sælger friskbagte kager på en travl gade. Jane bruger i øjeblikket en enkelt ovn, som ikke kan følge med i butikens efterspørgsel. Jane overvejer at købe en ny, bedre ovn, der producerer nok cookies til at imødekomme efterspørgslen. Hun beslutter også at sælge sin gamle ovn, da det ikke længere er nødvendigt.

Den eksisterende ovn er i øjeblikket værd $ 1.000. Jane forhandler en aftale med et mindre bageri om at sælge dem sin gamle ovn til en markedspris på $ 1.500. Den nye ovn koster Jane $ 5.000. I forventning om øget produktion beslutter Jane at oplagre ingredienser og køber mel til en værdi af $ 800. Hendes virksomheds skattesats er 35%. Hvad er hendes oprindelige udlæg?

Svar

Det første trin er at identificere følgende tal:

Fast kapitalinvestering = $ 5.000

Arbejdskapitalinvestering = $ 800

Salvage Value = $ 1.500

Bogværdi = $ 1.000

Skattesats = 35%

Derefter kan vi indtaste tallene i vores formel:

Indledende udlæg

Således er det oprindelige udlæg $ 4475 . I betragtning af al information kan Jane fortsætte med at beregne projektets NPV og andre målinger. Derefter kan hun træffe en informeret beslutning om, hvorvidt hun vil gå videre med dette projekt.

Flere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's forklaring af den oprindelige beregning af udlæg. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende finansressourcer:

  • Intern afkast (IRR) Intern afkast (IRR) Den interne afkast (IRR) er den diskonteringssats, der gør den aktuelle nutidsværdi (NPV) af et projekt nul. Med andre ord er det den forventede sammensatte årlige afkast, der optjenes på et projekt eller en investering.
  • Tilbagebetalingsperiode Tilbagebetalingsperiode Tilbagebetalingsperioden viser, hvor lang tid det tager for en virksomhed at inddrive en investering.
  • Ækvivalent årlig annuitet (EAA) Ækvivalent årlig annuitet (EAA) Ækvivalent årlig annuitet (eller EAA) er en metode til evaluering af projekter med forskellige levetider. Traditionelle metrics for projektets rentabilitet, såsom NPV, IRR eller tilbagebetalingsperiode, giver et meget værdifuldt perspektiv på, hvor økonomisk levedygtige projekter generelt er. EEA er en måling, der bruges til at bestemme, hvor økonomisk effektive projekter er.
  • DCF-modelskabelon DCF-modelskabelon Denne DCF-modelskabelon giver dig et fundament til at opbygge din egen diskonterede pengestrømsmodel med forskellige antagelser. DCF Trin 1 - Opbyg en prognose Det første trin i DCF-modelprocessen er at opbygge en prognose for de tre årsregnskaber, der er baseret på antagelser om, hvordan virksomheden vil præstere i