Rabatobligation - Obligationer udstedt til lavere end deres pålydende værdi

En diskonteringsobligation er en obligation, der udstedes til en lavere pris end dens pålydende værdi Parværdi Parværdi er den nominelle eller pålydende værdi af en obligation eller aktie eller kupon som angivet på en obligation eller aktiecertifikat. Det er en statisk værdi, der bestemmes på tidspunktet for udstedelsen, og i modsætning til markedsværdien svinger den ikke regelmæssigt. eller en obligation, der handler på det sekundære marked Sekundært marked Det sekundære marked er, hvor investorer køber og sælger værdipapirer fra andre investorer. Eksempler: New York Stock Exchange (NYSE), London Stock Exchange (LSE). til en pris, der er under pålydende værdi. Det svarer til en nulkuponobligation, kun at sidstnævnte ikke betaler renter før løbetid. En obligation anses for at handle med en rabat, når dens kuponrente Kuponrente En kuponrente er størrelsen af ​​den årlige renteindtægt, der betales til en obligationsindehaver,baseret på obligationens pålydende værdi. er lavere end de gældende renter.

Rabatobligation

Sådan fungerer en rabatobligation

Når en investor køber en obligation, forventer han / hun at blive betalt renter af obligationsudstederen. Værdien af ​​obligationen vil sandsynligvis dog stige eller falde med ændringer i markedsrenterne. Hvis renten stiger, resulterer det i et fald i obligationens værdi. Obligationen skal derfor sælges med rabat. Deraf navnet, rabatobligation. Rabatten tager højde for risikoen ved obligationen og obligationsudstederens kreditværdighed.

En diskonteringsobligation tilbydes til en lavere pris end den gældende markedskurs. At købe obligationen med rabat betyder, at investorer betaler en pris, der er lavere end obligationens pålydende værdi. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at det giver bedre afkast end andre obligationer.

Lad os tage et eksempel på en obligation med en pålydende værdi på $ 1.000. Hvis obligationen tilbydes til $ 970, anses den for at være tilbudt med rabat. Hvis obligationen udbydes til $ 1.030, anses den for at være tilbudt til en præmie. Obligationer handler på det sekundære marked, og deres priser ændres med ændringer i markedsforholdene. Imidlertid vil pari-værdien stadig blive tilbagebetalt til investorer, når obligationen når udløb.

Hvorfor obligationskurser svinger under handel

Når der udstedes en ny obligation, kommer den med en angivet kupon, der viser mængden af ​​renter, obligationsejere vil tjene. For eksempel betaler en obligation med en pålydende værdi på $ 1.000 og en kuponrente på 3% årlig rente på $ 30. Hvis de gældende renter falder til 2%, stiger obligationsværdien, og obligationen handles med en præmie. Hvis renten stiger til 4%, falder værdien af ​​obligationen, og obligationen handles med rabat.

Med ændrede renter skal obligationspriserne justeres, så deres YTM svarer til eller næsten svarer til YTM for nye obligationsudstedelser. Dette skyldes, at obligationspriser og YTM'er bevæger sig i modsatte retninger. Hvis renten er højere end obligationens kuponrente, skal obligationspriserne falde til under pari-værdien (diskonteringsobligation), så YTM bevæger sig tættere på renten. Ligeledes, hvis renten falder til under kuponrenten, stiger obligationspriserne over pålydende værdi. I perioder, hvor renten konstant falder, handler obligationer med en præmie, så YTM bevæger sig tættere på de faldende renter. Tilsvarende vil stigende renter resultere i flere obligationer, der handler med en rabat på pålydende værdi.

Hvorfor en obligation sælger med rabat

En obligation kan udstedes med rabat af følgende grunde:

1. Obligationsudstederens risiko for misligholdelse

Når obligationsejere opfatter udstederen som en større risiko for at misligholde deres forpligtelser, er de muligvis kun villige til at købe obligationer med rabat.

2. Fluktuerende renter

Når renten stiger over obligationens kuponrente, handles obligationen med en rabat. Dette giver dem mulighed for at tjene et tilstrækkeligt afkast på deres investering.

3. Gennemgang af kreditvurdering

Et obligationsvurderingsbureau kan sænke en udsteders kreditvurdering. Den lavere rating betyder øget risiko, så obligationen handler med en rabat for at kompensere investorerne for den yderligere risiko.

Fordele og ulemper ved at investere i rabatobligationer

Rabatobligationer har stor sandsynlighed for at værdiansættes, så længe obligationsudstederen ikke misligholder. Hvis investorerne holder deres obligationer indtil løbetid, betales de et beløb svarende til obligationens pålydende værdi, selvom de oprindeligt betalte et beløb, der er mindre end obligationens pålydende værdi.

Rabatobligationer kan have en højere risiko for misligholdelse afhængigt af udstederens økonomiske status. Et selskab kan vælge at udstede obligationer efter at have udtømt alle andre midler til at rejse kapital. Et obligationsvurderingsbureau kan også sænke udstederens rating, hvis det er overbevist om, at sandsynligheden for, at virksomheden misligholder sine nuværende forpligtelser, er steget.

Relaterede ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Forventet afkast Forventet afkast Det forventede afkast på en investering er den forventede værdi af sandsynlighedsfordelingen af ​​mulige afkast, den kan give investorer. Investeringsafkastet er en ukendt variabel, der har forskellige værdier forbundet med forskellige sandsynligheder.
  • Handel med fast indkomst Fixed Income Trading Rentehandel involverer investering i obligationer eller andre gældssikkerhedsinstrumenter. Værdipapirer med fast indkomst har flere unikke attributter og faktorer, der
  • Effektiv årlig rente Effektiv årlig rente Den effektive årlige rente (EAR) er den rentesats, der justeres for sammensætning over en given periode. Kort sagt, det effektive
  • Ordliste med fast indkomst Fast ordliste Denne ordliste med fast indkomst dækker de vigtigste obligationsudtryk og definitioner, der kræves for finansielle analytikere. Disse vilkår er dækket detaljeret i Finance's Fixed Income Fundamentals Course. Konstant evighed, korrelation, kuponrente, kovarians, kreditspænd