IFRS vs. US GAAP - Definition af vilkår og nøgleforskelle

IFRS vs US GAAP refererer til to regnskabsstandarder og -principper, som lande i verden overholder i forhold til finansiel rapportering. Mere end 110 lande følger International Financial Reporting Standards (IFRS) IFRS-standarder IFRS-standarder er International Financial Reporting Standards (IFRS), der består af et sæt regnskabsregler, der bestemmer, hvordan transaktioner og andre regnskabshændelser skal rapporteres i årsregnskabet. De er designet til at bevare troværdighed og gennemsigtighed i den finansielle verden, hvilket tilskynder ensartethed i udarbejdelsen af ​​årsregnskaber.

På den anden side er GAAP (General Accepted Accounting Principles) oprettet af Financial Accounting Standards Board til at vejlede offentlige virksomheder i USA, når de udarbejder deres årsregnskaber. Tre regnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og opgørelsen af ​​pengestrømme. Disse tre kerneudsagn er kompliceret.

IFRS vs. US GAAP

Definition af vilkår

1. IFRS

IFRS er et sæt standarder udviklet af International Accounting Standards Board (IASB). IFRS styrer, hvordan virksomheder overalt i verden udarbejder deres årsregnskaber. I modsætning til GAAP dikterer IFRS ikke nøjagtigt, hvordan årsregnskabet skal udarbejdes, men giver kun retningslinjer, der harmoniserer standarderne og gør regnskabsprocessen ensartet i hele verden.

Både individuelle og virksomhedsinvestorer kan analysere en virksomheds regnskaber og træffe en informeret beslutning om, hvorvidt de skal investere i virksomheden eller ej. IFRS anvendes i EU, Sydamerika og i nogle dele af Asien og Afrika.

2. GAAP

GAAP er et sæt principper, som virksomheder i USA skal følge, når de udarbejder deres årsregnskaber. Foranstaltningerne tager en autoritativ tilgang til regnskabsprocessen, så der er minimal eller ingen inkonsistens i de regnskaber, der er afgivet af offentlige virksomheder til US Securities and Exchange Commission (SEC) Securities and Exchange Commission (SEC) US Securities and Exchange Commission , eller SEC, er et uafhængigt agentur fra den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig for at gennemføre føderale værdipapirlove og foreslå sikkerhedsregler. Det har også ansvaret for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og aktie- og optionskurser.Dette gør det muligt for investorer at foretage krydssammenligning af regnskaber fra forskellige børsnoterede virksomheder for at træffe en veluddannet beslutning om investeringer.

Vigtige forskelle mellem IFRS vs. US GAAP

Følgende er nogle af måderne, hvorpå IFRS og GAAP adskiller sig:

1. Behandling af lager

En af nøgleforskellene mellem disse to regnskabsstandarder er regnskabsmetoden for lageromkostninger. I henhold til IFRS er LIFO (Last in First out) Last-In First-Out (LIFO) Last-in First-out (LIFO) -metoden til opgørelse af lager er baseret på den praksis, at aktiver, der er produceret eller erhvervet sidst, er den første, der er udgiftsført. Med andre ord fjernes og udgiftsføres først under LIFO-metoden. Derfor forbliver de gamle lageromkostninger på metoden til beregning af lager ikke tilladt, mens det under GAAP er enten LIFO eller FIFO (First in First out) First-in First-Out (FIFO) First-In First-Out ( FIFO) metode til opgørelse af lagerværdiansættelse er baseret på den praksis, at salg eller brug af varer følger den samme rækkefølge, som de købes. Med andre ord, under FIFO-metoden,de tidligst købte eller producerede varer fjernes og udgiftsføres først. Metoden med de seneste omkostninger forbliver kan bruges til at estimere lagerbeholdningen.

Årsagen til ikke at bruge LIFO i henhold til IFRS-regnskabsstandarden er, at den ikke viser en nøjagtig varestrøm og muligvis viser lavere indtægter end det, der er tilfældet. På den anden side giver fleksibiliteten til at bruge enten FIFO eller LIFO under GAAP virksomheder til at vælge den metode, der er mest bekvem ved værdiansættelse af lager.

2. Immaterielle aktiver

Behandlingen af ​​immaterielle aktiver såsom forskning og goodwill findes også, når man skelner mellem IFRS og US GAAP-standarder. I henhold til IFRS indregnes immaterielle aktiver kun, hvis de vil have en fremtidig økonomisk fordel. På en sådan måde kan aktivet vurderes og tildeles en monetær værdi. GAAP indregner derimod immaterielle aktiver til deres aktuelle dagsværdi, og der foretages ingen yderligere (fremtidige) overvejelser.

3. Regler vs. principper

Den anden sondring mellem IFRS og GAAP er i, hvordan de vurderer regnskabsprocesserne - dvs. om de er baseret på faste regler eller principper, der giver plads til fortolkning. I henhold til GAAP er regnskabsprocessen foreskrevet meget specifikke regler og procedurer, hvilket giver lidt plads til fortolkning. Foranstaltningerne er udtænkt som en måde at forhindre opportunistiske enheder i at skabe undtagelser med det formål at maksimere deres overskud.

Tværtimod fastlægger IFRS principper, som virksomheder skal følge og fortolke efter deres bedste vurdering. Virksomheder har lidt spillerum for at fortolke den samme situation forskelligt.

4. Indregning af indtægter

Med hensyn til hvordan indtægter indregnes, er IFRS mere generel sammenlignet med GAAP. Sidstnævnte starter med at bestemme, om indtægter er realiseret eller optjent, og det har specifikke regler for, hvordan indtægter indregnes på tværs af flere brancher.

Det ledende princip er, at indtægter ikke indregnes, før udvekslingen af ​​en vare eller tjenesteydelse er afsluttet. Når en vare er udvekslet, og transaktionen er anerkendt og registreret, skal regnskabsføreren derefter overveje de specifikke regler for den branche, hvor virksomheden opererer.

Omvendt er IFRS baseret på princippet om, at indtægter indregnes, når værdien leveres. Det grupperer alle transaktioner med indtægter i fire kategorier, dvs. salg af varer, entreprisekontrakter, levering af tjenester eller brug af en anden enheds aktiver. Virksomheder, der bruger IFRS-regnskabsstandarder, bruger følgende to metoder til at indregne indtægter:

  • Indregne indtægter som de omkostninger, der kan inddrives i rapporteringsperioden
  • For kontrakter indregnes indtægter baseret på den procentdel af hele kontrakten, der er afsluttet, de anslåede samlede omkostninger og kontraktens værdi. Det indregnede indtægtsbeløb skal være lig med den procentdel af arbejdet, der er afsluttet.

5. Klassificering af forpligtelser

Ved udarbejdelse af regnskaber baseret på GAAP-regnskabsstandarderne klassificeres forpligtelser i enten kortfristede eller langfristede forpligtelser afhængigt af den varighed, som virksomheden har til at tilbagebetale gælden.

Gæld, som virksomheden forventer at indfri inden for de næste 12 måneder, klassificeres som kortfristede forpligtelser, mens gæld, hvis tilbagebetalingstid overstiger 12 måneder, klassificeres som langfristede forpligtelser.

I IFRS er der imidlertid ingen klar skelnen mellem forpligtelser, så kort- og langfristede forpligtelser er samlet.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's guide til IFRS vs US GAAP regnskabsstandarder. Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Periodiseringsprincippet Periodisering Princippet periodiseringsprincippet er et regnskabskoncept, der kræver, at transaktioner registreres i den tidsperiode, i hvilken de finder sted, uanset hvilken periode de faktiske pengestrømme fra transaktionen modtages. Tanken bag periodiseringsprincippet er, at finansielle begivenheder indebærer matchende indtægter
  • Reviderede regnskaber Reviderede årsregnskaber Offentlige selskaber er ifølge loven forpligtet til at sikre, at deres årsregnskab revideres af en registreret CPA. Formålet med den uafhængige revision er at give sikkerhed for, at ledelsen har aflagt årsregnskab, der er uden væsentlig fejl. Reviderede regnskaber hjælper beslutningstagere
  • Due Diligence Due Diligence Due diligence er en proces til verifikation, undersøgelse eller revision af en potentiel aftale eller investeringsmulighed for at bekræfte alle relevante fakta og økonomiske oplysninger og for at kontrollere alt andet, der blev rejst under en M & A-aftale eller investeringsproces. Due diligence er afsluttet, før en aftale afsluttes.
  • Typer af SEC-arkiveringer Typer af SEC-arkiveringer US SEC gør det obligatorisk for børsnoterede virksomheder at indsende forskellige typer SEC-arkiveringer, formularer inkluderer 10-K, 10-Q, S-1, S-4, se eksempler. Hvis du er en seriøs investor- eller finansprofessional, vil det at vide og være i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkivering hjælpe dig med at træffe informerede investeringsbeslutninger.