CAMELS Rating System - Oversigt og beregningseksempel

CAMELS-vurderingssystemet blev udviklet i USA som et tilsynsvurderingssystem til vurdering af en banks bankkarriere (salgsside) Karriere Bankerne, også kendt som forhandlere eller samlet som salgssiden, tilbyder en bred vifte af roller som investeringsbank , aktieundersøgelse, salg og handel overordnet forhold. CAMELS er et akronym, der repræsenterer de seks faktorer, der overvejes for vurderingen. I modsætning til andre lovgivningsmæssige forhold eller ratings frigives ikke CAMELS-rating til offentligheden. Det bruges kun af topledelsen til at forstå og regulere mulige risici.

KAMELER Illustration med fem stjerner

Tilsynsmyndigheder bruger score på en skala fra 1 til 5 for at bedømme hver bank. Styrken ved CAMEL ligger i dets evne til at identificere finansielle institutioner, der vil overleve og dem, der vil mislykkes. Konceptet blev oprindeligt vedtaget i 1979 af Federal Financial Institutions Examination Council (FFIEC) under navnet Uniform Financial Institutions Rating System (UFIRS). CAMELS blev senere modificeret for at tilføje en sjette komponent - følsomhed - til akronymet.

Resumé

  • CAMELS-klassificeringssystemet vurderer styrken i en bank gennem seks kategorier.
  • CAMELS er et akronym for kapitaldækning, aktiver, ledelseskapacitet, indtjening, likviditet, følsomhed.
  • Ratingsystemet er på en skala fra en til fem, hvor en er den bedste rating og fem er den dårligste rating. (Bare husk at en lavere rating er bedre, hvilket indikerer en mere økonomisk stabil, mindre risikobank.)

Hvad står CAMELS for?

CAMELS akronym udvidet

Komponenterne i CAMELS er:

  • (C) apital tilstrækkelighed
  • (A) sæt
  • (M) anagement-kapacitet
  • (Indtjening
  • (L) væske
  • (Følsomhed

Kapitaltilstrækkelighed

Kapitaldækning vurderer et instituts overholdelse af reglerne om minimumskapitalreserve. Tilsynsmyndigheder fastlægger klassificeringen ved at vurdere det finansielle instituts kapitalposition i øjeblikket og over flere år.

Fremtidig kapitalposition forudsiges ud fra institutionens fremtidige planer, f.eks. Om de planlægger at give udbytte eller erhverve et andet selskab. CAMELS-eksaminatoren ville også se på trendanalyse, kapitalens sammensætning og kapitalens likviditet.

Aktiver

Denne kategori vurderer kvaliteten af ​​en banks aktiver. Aktivkvalitet er vigtig, da værdien af ​​aktiver kan falde hurtigt, hvis de er i høj risiko. For eksempel er lån en type aktiv, der kan blive værdiforringet, hvis penge udlånes til en person med høj risiko.

Undersøgeren ser på bankens investeringspolitik og lånepraksis sammen med kreditrisici såsom renterisiko og likviditetsrisiko. Kvaliteten og tendenser for større aktiver tages i betragtning. Hvis en finansiel institution har en tendens til, at større aktiver mister værdi på grund af kreditrisiko, vil de modtage en lavere rating.

Ledelsesevne

Ledelsesevne måler en institutions ledelsesteams evne til at identificere og derefter reagere på økonomisk stress. Kategorien afhænger af kvaliteten af ​​en banks forretningsstrategi, økonomiske resultater og interne kontrol. Inden for forretningsstrategien og den økonomiske præstation ser CAMELS-eksaminatoren på institutionens planer for de næste par år. Det inkluderer kapitalakkumuleringshastighed, vækstrate og identifikation af de største risici.

Til intern kontrol tester eksamen institutionens evne til at spore og identificere potentielle risici. Områder inden for intern kontrol inkluderer informationssystemer, revisionsprogrammer og arkivering. Informationssystemer sikrer integriteten af ​​computersystemer for at beskytte kundens personlige oplysninger. Revisionsprogrammer kontrollerer, om virksomhedens politikker følges. Endelig skal journalføring følge sunde regnskabsprincipper og omfatte dokumentation for at lette revisionen.

Indtjening

Indtjening hjælper med at evaluere en institutions langsigtede levedygtighed. En bank har brug for et passende afkast for at kunne udvide sin drift og bevare sin konkurrenceevne. Undersøgeren ser specifikt på stabiliteten i indtjeningen, afkast på aktiver (ROA) Return on Assets & ROA Formula ROA Formula. Return on Assets (ROA) er en type investeringsafkast (ROI), der måler en virksomheds rentabilitet i forhold til dens samlede aktiver. Dette forhold indikerer, hvor godt en virksomhed klarer sig ved at sammenligne den fortjeneste (nettoindkomst), den genererer, med den kapital, den investerer i aktiver. , nettorentemargin (NIM) og fremtidige indtjeningsudsigter under barske økonomiske forhold. Mens indtjeningen vurderes, er basisindtjeningen den vigtigste.Basisindtjeningen er den langsigtede og stabile indtjening for et institut, der er påvirket af omkostningerne ved engangsposter.

Likviditet

For banker er likviditet særlig vigtig, da manglen på likvid kapital kan føre til en bankrundelse Bankkørsel En bankkørsel opstår, når kunder trækker alle deres penge samtidigt fra deres indskudskonti i en bankinstitution af frygt for, at banken. Denne kategori af CAMELS undersøger renterisikoen Renterisiko Renterisikoen er sandsynligheden for et fald i et aktivs værdi som følge af uventede renteudsving. Renterisiko er for det meste forbundet med aktiver med fast indkomst (f.eks. Obligationer) snarere end med aktieinvesteringer. og likviditetsrisiko Større risici for banker Store risici for banker inkluderer kredit-, drifts-, markeds- og likviditetsrisiko. Da banker er udsat for en række forskellige risici,de har velkonstruerede infrastrukturer for risikostyring og er forpligtet til at følge statslige regler. . Renter påvirker indtjeningen fra en banks kapitalmarkedssegment. Hvis eksponeringen for renterisiko er stor, vil institutionens investerings- og låneporteføljeværdi være ustabil. Likviditetsrisiko defineres som risikoen for ikke at kunne imødekomme nuværende eller fremtidige pengestrømsbehov uden at påvirke den daglige drift.

Følsomhed

Følsomhed er den sidste kategori og måler en institutions følsomhed over for markedsrisici. For eksempel kan der foretages en vurdering af udlån til energisektoren, medicinsk udlån og landbrugsudlån. Følsomhed afspejler den grad, hvor indtjeningen påvirkes af renter, valutakurser og råvarepriser, som alle kan udtrykkes af Beta Beta Beta (β) af en investeringssikkerhed (dvs. en aktie) er et mål for dens volatilitet i afkast i forhold til hele markedet. Det bruges som et mål for risiko og er en integreret del af CAPM (Capital Asset Pricing Model). En virksomhed med en højere beta har større risiko og også større forventede afkast. .

Hvordan fungerer CAMELS-klassificeringssystemet?

For hver kategori gives en score fra en til fem. Den ene er den bedste score og indikerer stærk præstations- og risikostyringspraksis inden for institutionen. På den anden side er fem den dårligste vurdering. Det indikerer en høj sandsynlighed for banksvigt og behovet for øjeblikkelig handling for at ratificere situationen. Hvis en institutions nuværende økonomiske situation falder mellem 1 og 5, kaldes den en sammensat rating.

  • En skala på 1 indebærer, at en bank udviser en robust præstation, er sund og overholder risikostyringspraksis.
  • En skala på 2 betyder, at en institution er økonomisk sund med moderate svagheder til stede.
  • En skala på 3 antyder, at institutionen viser en tilsynsmæssig bekymring i flere dimensioner.
  • En skala på 4 indikerer, at en institution har usund praksis og derfor er usikker på grund af alvorlige økonomiske problemer.
  • En rating på 5 viser, at en institution grundlæggende er usund med utilstrækkelig risikostyringspraksis.

En højere antal rating forhindrer en banks evne til at ekspandere gennem investeringer, fusioner eller tilføjelse af flere filialer. Desuden skal institutionen med en dårlig rating betale mere i forsikringspræmier.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance artikel om CAMELS-klassificeringssystemet. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil disse yderligere finansressourcer være nyttige:

  • Kapitaltilpasningsgrad Kapitaldækningsgrad (CAR) Kapitaltilpasningsforholdet satte standarder for banker ved at se på en banks evne til at betale forpligtelser og reagere på kreditrisici og operationelle risici. En bank, der har en god bil, har kapital nok til at absorbere potentielle tab. Det har således mindre risiko for at blive insolvent og miste indskydernes penge.
  • LIBOR LIBOR LIBOR, som er en forkortelse af Londons interbank-udbudssats, refererer til den rentesats, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner for et kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkingsgrundlag for korte renter
  • Basel III Basel III Basel III-aftalen er et sæt finansielle reformer, der blev udviklet af Basel Committee on Banking Supervision (BCBS) med det formål at styrke
  • Risikostyring Risikostyring Risikostyring omfatter identifikation, analyse og respons på risikofaktorer, der indgår i en virksomheds liv. Det gøres normalt med