Indkomst før skat - Definition, formel og eksempel, betydning

Indkomst før skat, også kendt som indtjening før skat, er nettoindtægten Nettoindkomst Nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse. optjent af en virksomhed før skat fratrækkes / bogføres. Indkomst før skat udgør dog fradrag i forbindelse med driftsomkostninger, afskrivninger og renteomkostninger.

Indkomst før skat

Formel for indkomst før skat

Formlen til beregning af indkomst før skat er som følger:

Indkomst før skat = Bruttoomsætning - Drifts-, afskrivnings- og renteudgifter + renteindtægter

Hvor:

  • Bruttoomsætning: Alle indtægter genereret af virksomheden
  • Driftsomkostninger: Inkluderer fradrag på afskrivninger, afskrivninger Afskrivninger Afskrivninger henviser til handlingen med at afbetale en gæld gennem planlagte, forudbestemte mindre betalinger. I næsten alle områder, hvor udtrykket amortisering finder anvendelse, foretages disse betalinger i form af hovedstol og renter. Udtrykket er også tæt knyttet til begrebet afskrivninger. og renteudgifter
  • Renteindtægter Renteindtægter Renteindtægter er det beløb, der betales til en virksomhed for at låne sine penge eller lade en anden enhed bruge sine midler. I større skala er renteindtægter det beløb, der optjenes af en investors penge, som han placerer i en investering eller et projekt. : Indtægter genereret af virksomheden fra udestående lån udstedt af virksomheden

Illustrerende eksempel

Overvej Company ABCs præstationer i 2018:

  • Bruttoomsætning: $ 8.000.000
  • Omkostninger ved solgte varer (COGS) Omkostninger ved solgte varer (COGS) Omkostninger ved solgte varer (COGS) måler de "direkte omkostninger", der påløber i produktionen af ​​varer eller tjenester. Det inkluderer materielle omkostninger, direkte arbejdsomkostninger og direkte fabriksomkostninger og er direkte proportional med omsætningen. Når indtægterne stiger, kræves der flere ressourcer til at producere varerne eller tjenesten. COGS er ofte: $ 560.000
  • Medarbejderlønninger og lønninger: $ 86.000
  • Reparations- og vedligeholdelsesomkostninger: $ 12.000
  • Generelle administrative udgifter: $ 240.000
  • Renteudgifter: $ 57.000
  • Afskrivninger og afskrivninger: $ 130.000

Ved hjælp af formlen ovenfor beregnes selskabs ABC før skat som:

Indkomst før skat = $ 8.000.000 - ($ 560.000 + $ 86.000 + $ 12.000 + $ 240.000 + $ 130.000 + $ 57.000) + 0

Indkomst før skat = $ 6.915.000

Betydningen af ​​indkomst før skat

1. Giver indsigt i en virksomheds økonomiske status

Skatter påvirker en virksomheds samlede indtjening. Før indtægter før skat giver derfor et indblik i virksomhedens økonomiske resultater og status før dets skatteomkostninger påvirker nettoindtjeningen og medfører eventuelle udsving.

2. Letter jævn, biasfri sammenligning mellem virksomheder og virksomheder

Når du udfører en mellemvirksomhed eller en virksomhedsintern økonomisk analyse eller sammenligning, er en organisations skatteomkostninger år for år mærkbart ustabile. Dette skyldes, at det ikke kun afhænger af det årlige niveau for dets indtjening, men også afhænger af skattepladerne eller skattesatserne, der adskiller sig fra land til land eller endda fra provins til provins.

En vurdering af indkomst før skat i modsætning til nettoindtjening efter skat letter en meget glattere og biasfri sammenligning af organisationen over tid såvel som en sammenligning med andre virksomheder. Når man ser på indkomst før skat, elimineres eventuelle uoverensstemmelser eller effekter, som en skatteudgift kan efterlade på en organisations indtjening.

3. Hjælper med at måle en virksomheds finanspolitiske sundhed over tid

En anden betydning af indtægter før skat er, at det hjælper med at give et mere konsekvent og fast mål for den samlede økonomiske ydeevne og en finanspolitisk sundhed over tid. Indtægter før skat eliminerer de ustabile forskelle, der opstår, når der tages højde for skattemæssige overvejelser.

4. Fungerer som et rentabilitetsforhold

Indtægter før skat hjælper også med nøjagtigt at vurdere en virksomheds rentabilitet. Indtjeningsmargenen før skat er forholdet mellem en virksomheds indtægt før skat og dets samlede salg. Jo højere forholdet er, jo mere rentabel er virksomhedens position. Ved hjælp af ovenstående oplysninger er indtjeningsmargenen før skat for Company ABC $ 6.915.000 / $ 8.000.000 (Før skat indtjening / samlet salg) = 87%.

Position på resultatopgørelsen

På en organisations resultatopgørelse vises indtægter før skat lige før beregningen af ​​en virksomheds endelige nettofortjeneste eller nettoindtjening. Figuren vises som indtjening før skat eller fortjeneste før skat Resultat før skat (PBT) Resultat før skat (PBT) er et mål for en virksomheds rentabilitet, der ser på det overskud, der er opnået, før der betales skat. Det matcher alle virksomhedens udgifter, der inkluderer drifts- og renteudgifter, mod dets indtægter, men ekskluderer betaling af indkomstskat. .

Indkomst før skat vs. indtjening før renter og skatter (EBIT)

Indtjening før renter og skat (EBIT) EBIT-guide EBIT står for indtjening før renter og skatter og er et af de sidste subtotaler i resultatopgørelsen før nettoindkomst. EBIT kaldes også undertiden driftsindtægter og kaldes dette, fordi det findes ved at trække alle driftsomkostninger (produktions- og ikke-produktionsomkostninger) fra salgsindtægter. henviser til et selskabs nettoindtjening før regnskab for eventuelle rente- og skatteomkostninger, mens indtjening før skat (EBT) henviser til et selskabs nettoindtjening efter regnskabsmæssig behandling af alle drifts-, afskrivnings- og renteomkostninger og renteindtægter, men før regnskab for eventuelle skatteudgifter.

Forvirring opstår ofte mellem de to termer. Den største forskel mellem dem vedrører renteudgifter. EBIT er før fradrag for renteudgifter og skatter, mens EBT er efter fradrag for alle renteudgifter og tilføjelse af alle renteindtægter til en virksomheds driftsindtægter.

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer, der er anført nedenfor:

  • Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden virksomhed
  • Afskrivningsmetoder Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder og sum af årstal. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger anvendes i regnskabet til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over dets brugstid.
  • Faste og variable omkostninger Faste og variable omkostninger Omkostninger er noget, der kan klassificeres på flere måder afhængigt af dens art. En af de mest populære metoder er klassificering efter faste omkostninger og variable omkostninger. Faste omkostninger ændres ikke med stigninger / fald i produktionsenhedsenheder, mens variable omkostninger udelukkende er afhængige
  • SG&A SG&A SG&A inkluderer alle ikke-produktionsomkostninger, som en virksomhed har afholdt i en given periode. Dette inkluderer udgifter såsom husleje, reklame, markedsføring, regnskab, retssager, rejser, måltider, ledelseslønninger, bonusser og meget mere. Nogle gange kan det også omfatte afskrivningsomkostninger