Institutionel investor - oversigt, typer, investeringsrisici

En institutionel investor er en juridisk enhed, der akkumulerer midler fra mange investorer (som kan være private investorer eller andre juridiske enheder) til at investere i forskellige finansielle instrumenter og drage fordel af processen. Med andre ord er en institutionel investor en organisation, der investerer på vegne af sine medlemmer.

Institutionel investor

Hurtigt resume

 • Institutionelle investorer er juridiske enheder, der deltager i handel på de finansielle markeder.
 • Institutionelle investorer inkluderer følgende organisationer: kreditforeninger, banker, store fonde såsom en gensidig eller hedgefond, venturekapitalfonde, forsikringsselskaber og pensionsfonde.
 • Institutionelle investorer har en betydelig indflydelse på markedet, både på en positiv og negativ måde.

Typer af institutionelle investorer

Der er flere typer institutionelle investorer, såsom:

 • Banker
 • Kreditforeninger Kreditunion En kreditunion er en type finansiel organisation, der ejes og styres af sine medlemmer. Kreditforeninger giver medlemmer en række finansielle tjenester, herunder kontrol- og opsparingskonti og lån. De er non-profit organisationer, der sigter mod at levere finansielle tjenester af høj kvalitet
 • Pensionsmidler
 • Forsikringsselskaber
 • Hedgefonde Hedgefond En hedgefond, et alternativt investeringsmiddel, er et partnerskab, hvor investorer (akkrediterede investorer eller institutionelle investorer) samler penge sammen, og
 • Venturekapitalfonde
 • Gensidige fonde Gensidige fonde En gensidig fond er en pulje af penge indsamlet fra mange investorer med det formål at investere i aktier, obligationer eller andre værdipapirer. Gensidige fonde ejes af en gruppe investorer og forvaltes af fagfolk. Lær om de forskellige typer fonde, hvordan de fungerer, og fordelene og fordelene ved at investere i dem
 • Investeringer i fast ejendom

Institutionelle investorer har ret til præferencebehandling og lavere gebyrer. De er også underlagt færre beskyttelsesregler, fordi de er mere kvalificerede forhandlere end enkeltpersoner og dermed bedre i stand til at beskytte sig selv.

Virkning af institutionelle investorer

Ofte kaldet market makers, institutionelle investorer har stor indflydelse på prisdynamikken for forskellige finansielle instrumenter.

Tilstedeværelsen af ​​store finansielle koncerner på markedet skaber en positiv effekt på de generelle økonomiske forhold. De institutionelle investorers aktivisme som aktionærer menes at forbedre virksomhedsledelsen, fordi overvågningen af ​​de finansielle markeder kommer alle aktionærer til gode.

Derudover kan institutionelle investorer få adgang til og vide, hvordan de udforsker en række forskellige investeringsinstrumenter, der ikke er tilgængelige for private investorer.

Karakteristika for institutionelle investorer

Karakteristika for institutionelle investorer er følgende:

 • Det er altid en juridisk enhed, og det er vigtigt at forstå, at en institutionel investor er en virksomhed, der forvalter en fond (f.eks. En gensidig fond), men ikke gensidig fond selv.
 • Grundlaget for en institutionel investors aktivitet er professionelt, og det forvalter aktiver baseret på sine kunders interesser og mål.
 • En institutionel investor forvalter altid et betydeligt antal fonde.

Individuelle investorer vs institutionelle investorer

En person kan investere i alle aktiver, der er tilgængelige for dem på børsen. En institutionel investor kan også købe aktiver, men er mere orienteret om langsigtet investering.

Institutionelle investorer har også adgang til store operationelle aktiviteter på grund af virksomhedernes muligheder. Med betydelig kapital og licens giver store institutioner adgang til mange aktiver, der ikke er tilgængelige for privatpersoner.

De inkluderer udenlandske værdipapirer, offentlige erhvervslån, ændrede bankpolitikker, rentesatser og mere. Hvis enkeltpersoner arbejder som detailinvestorer, er det mere sandsynligt, at institutionelle investorer foretager engroskøb.

Risici ved institutionel investering

Det er meget vigtigt at forstå de risici, som institutionelle investorer står over for. Deres problemer kan klassificeres som følger:

 • Permanente risici for manglende overholdelse af aktionærernes juridiske rettigheder. De inkluderer mangel på kvalificerede, erfarne taksatorer og mangel på en klar og veletableret politik for udbetaling af udbytte Udbytte Et udbytte er en andel af overskud og tilbageholdt indtjening, som et selskab udbetaler til sine aktionærer. Når et selskab genererer et overskud og akkumulerer tilbageholdt indtjening, kan disse indtægter enten geninvesteres i virksomheden eller udbetales til aktionærerne som udbytte. .
 • Problemer med arbejdsorganisationen af ​​ledelsesstruktur og embedsmænd. Ansættelsen af ​​ledere og analytikere er formel, og der er ingen model til at bestemme kvaliteten af ​​deres arbejde. Sådanne problemer er også til stede i andre divisioner, såsom topledelse eller marketing.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

 • Forventet afkast Forventet afkast Det forventede afkast på en investering er den forventede værdi af sandsynlighedsfordelingen af ​​mulige afkast, den kan give investorer. Investeringsafkastet er en ukendt variabel, der har forskellige værdier forbundet med forskellige sandsynligheder.
 • Enkeltpersoner med høj nettoværdi (HNWI) Enkeltperson med høj nettoværdi (HNWI) En person med høj nettoværdi (HNWI) refererer til en person med en nettoværdi på mindst $ 1.000.000 i meget likvide aktiver, såsom kontanter og kontanter
 • Beboelses ejendomme REITs Beboelses ejendomme REITs Boligejendomme REITs er REIT'er, der ejer og administrerer boligenheder til udlejning til lejere. Boliger REIT kan kategoriseres i enten enfamilie- eller flerfamiliestrukturer, der er tilgængelige til erhverv til ikke-erhvervsmæssige formål. De kan omfatte ejerlejligheder, sommerhuse, studenterboliger
 • Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) er et resultatmål, der bruges til at evaluere afkastet fra en investering eller sammenligne effektiviteten af ​​forskellige investeringer.