Restværdi værdiansættelse - Oversigt, fordele, hvordan man beregner

Værdiansættelse af restindkomst (også kendt som restindkomstmodel eller restindkomstmetode) er en værdiansættelsesmetode, der er baseret på ideen om, at værdien af ​​et selskabs aktier er lig med nutidsværdien af ​​fremtidige restindkomster diskonteret til de relevante omkostninger til egenkapital Egenkapitalomkostninger er den afkastssats, som en aktionær kræver for at investere i en virksomhed. Det krævede afkast er baseret på risikoniveauet forbundet med investeringen.

Restværdi værdiansættelse

Yderligere analyse af værdiansættelse af restindkomst

Hovedantagelsen under den resterende indkomstværdiansættelse er, at den indtjening, der genereres af en virksomhed, skal tegne sig for de reelle kapitalomkostninger Kapitalomkostninger Kapitalomkostninger er det minimumsafkast, som en virksomhed skal tjene, før den genererer værdi. Inden en virksomhed kan skabe overskud, skal den i det mindste generere tilstrækkelige indtægter til at dække omkostningerne ved finansiering af driften. (dvs. både gældsomkostninger og egenkapitalomkostninger). Skønt regnskabsmæssig behandling af nettoindtægter tager højde for omkostningerne ved gæld (renteomkostninger er inkluderet i beregningen af ​​nettoindtægten), tager den ikke højde for omkostningerne ved egenkapital, da udbytte og andre aktieudlodninger ikke er inkluderet i nettoindtægtsberegningen.

På grund af ovenstående årsag er nettoindtægten nettoindkomst nettoindkomst en nøglepost ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse. repræsenterer ikke virksomhedens økonomiske fortjeneste. Desuden kan sådanne overskud i nogle tilfælde, selv når en virksomhed rapporterer regnskabsmæssig fortjeneste, vise sig at være økonomisk urentable efter overvejelse af egenkapitalomkostninger.

På den anden side er restindkomst virksomhedens indtægter justeret for omkostningerne ved egenkapitalen. Husk, at omkostningerne ved egenkapital i det væsentlige er den krævede afkastkrav Påkrævet afkast Den afkastkrav (forhindringsrente) er det minimumsafkast, som en investor forventer at modtage for deres investering. I det væsentlige er den krævede afkast den mindste acceptable kompensation for investeringens risikoniveau. bedt af investorer som kompensation for salgsomkostningerne og det tilsvarende risikoniveau. Derfor er værdien af ​​et selskab beregnet ved hjælp af den resterende indkomstværdi generelt mere nøjagtig, da den er baseret på et selskabs økonomiske overskud.

Fordele ved værdiansættelse af restindkomst

Generelt er værdiansættelse af restindkomst velegnet til modne virksomheder, der ikke giver udbytte eller følger uforudsigelige mønstre for udbyttebetalinger. I denne henseende er den resterende indkomstmodel et levedygtigt alternativ til udbyttediskonteringsmodellen (DDM). et lager.

Derudover fungerer det godt med virksomheder, der endnu ikke genererer positive pengestrømme. En analytiker skal dog være opmærksom på, at en sådan tilgang hovedsagelig er baseret på fremadrettede antagelser, der kan manipuleres eller er tilbøjelige til forskellige forstyrrelser.

Sammen med modellen med diskonteret pengestrøm (DCF) Diskonteret cash flow DCF-formel Den diskonterede cashflow DCF-formel er summen af ​​pengestrømmen i hver periode divideret med en plus diskonteringsrenten hævet til styrken af ​​perioden #. Denne artikel opdeler DCF-formlen i enkle termer med eksempler og en video af beregningen. Formlen bruges til at bestemme værdien af ​​en virksomhed. Restindkomstvurdering er en af ​​de mest anerkendte værdiansættelsesmetoder i branchen. Selv om fremgangsmåden er mindre kendt, bruges den resterende indkomstmodel i vid udstrækning i investeringsundersøgelser. (Bemærk, at værdiansættelse af restindkomst er en absolut værdiansættelsesmodel, der sigter mod at bestemme en virksomheds egenværdi).

Hvordan beregnes en virksomheds værdi ved hjælp af modellen for restindkomstværdiansættelse?

Det første trin, der kræves for at bestemme den indre værdi af en virksomheds aktie ved hjælp af resterende indkomstværdiansættelse, er at beregne et selskabs fremtidige resterende indkomster.

Husk på, at restindkomst er nettoindtægten justeret for egenkapitalomkostningerne. I de fleste tilfælde kan den resterende indkomst beregnes som forskellen mellem nettoindkomst- og egenkapitalomkostningen. Matematisk kan det udtrykkes ved hjælp af følgende formel:

Restindkomst = nettoindkomst - kapitalandele

I det væsentlige er egenkapitalgebyret et fradrag fra nettoindtægten, der er regnskabsmæssigt beregnet til egenkapitalomkostningerne. Egenkapitalomkostningen er et multiplum af virksomhedens egenkapital og omkostningerne ved egenkapitalen. Formlen for kapitalandelen er:

Kapitalafgift = Kapital x Kapitalomkostninger

Efter beregningen af ​​restindkomster kan den indre værdi af en aktie bestemmes som summen af ​​den aktuelle bogførte værdi af virksomhedens egenkapital og nutidsværdien af ​​fremtidige restindkomster diskonteret til de relevante omkostninger ved egenkapitalen. Værdiansættelsesformlen for den resterende indkomstmodel kan udtrykkes på følgende måde:

Formel

Hvor:

  • BV 0 - Aktuel bogført værdi af selskabets egenkapital
  • RI t - Restindkomst for et selskab i tidsperioden t
  • r - Omkostninger til egenkapital

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Gældsomkostninger Gældsomkostninger Gældsomkostninger er det afkast, som et selskab leverer til sine gældsindehavere og kreditorer. Omkostninger til gæld anvendes i WACC-beregninger til værdiansættelsesanalyse.
  • Udbytteforhold Udbytteforhold Udbytteforhold er størrelsen af ​​det udbytte, der udbetales til aktionærerne i forhold til den samlede nettoindkomst genereret af et selskab. Formel, eksempel
  • Intern afkast (IRR) Intern afkast (IRR) Den interne afkast (IRR) er den diskonteringssats, der gør den aktuelle nutidsværdi (NPV) af et projekt nul. Med andre ord er det den forventede sammensatte årlige afkast, der optjenes på et projekt eller en investering.
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering