Omskiftningsomkostninger - Oversigt, strategier og eksempel

Omskiftningsomkostninger er omkostninger, som en forbruger pådrager sig ved at skifte mærke, produkter, tjenester eller leverandører. Omskiftningsomkostninger er også kendt som skiftebarriere.

Omskiftningsomkostninger

Forståelse for at skifte omkostninger

Omskiftningsomkostninger henviser almindeligvis til de økonomiske omkostninger Transaktionsomkostninger Transaktionsomkostninger er omkostninger, der ikke påløber nogen deltager i transaktionen. De er sunkne omkostninger som følge af økonomisk handel på et marked. I økonomi er teorien om transaktionsomkostninger baseret på den antagelse, at folk er påvirket af konkurrencedygtig egeninteresse. afholdt af en forbruger, når de skifter mærke, produkter, tjenester eller leverandører. Det er dog vigtigt at bemærke, at sådanne omkostninger også inkluderer ikke-finansielle omkostninger. Andre omkostninger inkluderer psykologiske, tids- og indsatsbaserede omkostninger.

Overvej f.eks. En person, der i øjeblikket betaler $ 50 pr. Måned for sin telefonregning. Den enkelte bemærker, at en anden tjenesteudbyder leverer den samme telefonplan til en månedlig pris på $ 45.

I eksemplet ovenfor sparer den enkelte $ 5, hvis hun skifter telefonplaner. Der er dog et antal omkostninger, der skal overvejes, såsom:

  • Tid omkostninger : Om en betydelig mængde tid skal bruges til at skifte telefon planer (dvs. kørsel til butikken eller venter på en ledig butik repræsentant)
  • Psykologiske omkostninger : Om den nye telefonplan ville være bedre end den eksisterende telefonplan (dvs. om den nye telefonplan tilbyder bedre bydækkende signaldækning)
  • Indsatsbaserede omkostninger : Hvorvidt den enkelte skal udøve en betydelig indsats for at skifte telefonplaner (dvs. om der skal afsluttes meget papirarbejde)

Høje og lave omkostninger

Omskiftningsomkostninger kan være “høje” eller “lave”. Jo højere omkostningerne ved at skifte, desto mindre sandsynligt vil en person være villig til at skifte mærke, produkter, tjenester eller leverandører. For forbrugerne, jo højere omkostningerne er, desto mindre værdi får forbrugeren ved at skifte til et andet mærke, produkt, service eller leverandør. sine købere. Leverandørens magt er knyttet til leverandørernes evne til at øge priserne, nedsætte kvaliteten eller begrænse antallet af produkter, de vil sælge. .

Strategier ansat af virksomheder

Lad os nu se, hvordan virksomheder formulerer strategier for at øge skifteomkostningerne for forbrugere for at afholde dem fra at skifte mærke, produkter, tjenester eller leverandører. Hvis en virksomhed er i stand til at få forbrugerne til at afholde højere omkostninger, betragtes det som en konkurrencemæssig fordel Konkurrencemæssig fordel En konkurrencemæssig fordel er en egenskab, der gør det muligt for en virksomhed at overgå sine konkurrenter. Konkurrencemæssige fordele giver en virksomhed mulighed for at opnå for virksomheden.

Husk eksemplet ovenfor angående en person, der skifter til en billigere telefonplan. Hvis personen har brug for en betydelig indsats og tid til at skifte til den billigere telefonplan, kan personen muligvis ikke vælge at skifte telefonplaner for at spare $ 5.

Der er en række strategier, der anvendes af virksomheder for at øge forbrugernes skiftomkostninger. For eksempel:

  1. Opkrævning af et højt afbestillingsgebyr for aflysning af tjenester
  2. Inkorporerer en langvarig eller kompleks afbestillingsproces til aflysning af tjenester
  3. Kræver betydelige papirer for aflysning af tjenester

Det er dog vigtigt at bemærke, at selv om virksomheder kan skabe høje omskiftningsomkostninger, kan konkurrenter hjælpe forbrugere med at mindske sådanne høje omkostninger ved at bære en del af disse omkostninger. For eksempel kan en virksomhed pålægge et højt afbestillingsgebyr for deres tjenester, men en konkurrent kan tilbyde at betale afbestillingsgebyret for forbrugeren, hvis sidstnævnte accepterer at skifte.

Praktisk eksempel: QWERTY-tastaturet

Et bemærkelsesværdigt eksempel på et produkt med høje skiftomkostninger er QWERTY-tastaturlayoutet. Ifølge undersøgelser er QWERTY-tastaturlayout muligvis ikke det mest effektive tastatur (med hensyn til skrivehastighed) sammenlignet med et DVORAK-tastaturlayout.

DVORAK-tastaturlayoutet er ikke populært hos forbrugerne på grund af de høje skiftomkostninger (i form af tid og kræfter, der kræves for at lære et nyt tastaturlayout) ved overgang fra et QWERTY-tastatur til et DVORAK-tastatur.

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Forhandlingsstyrke fra leverandører Forhandlingsstyrke hos leverandører Leveringsforhandlingsstyrken, en af ​​kræfterne i Porter's Five Forces Industry Analysis Framework, er spejlbilledet af forhandlingsstyrken
  • Brand Equity Brand Equity I markedsføring henviser brand equity til værdien af ​​et brand og bestemmes af forbrugerens opfattelse af brandet. Brand equity kan være positiv eller
  • Produkter og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres for erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra
  • Typer af kunder Typer af kunder Kunder spiller en vigtig rolle i enhver virksomhed. Ved bedre at forstå de forskellige typer kunder kan virksomheder være bedre rustet til at udvikle sig