Excel Solver - Oversigt, hvordan man bruger og gratis skabelon

Excel Solver er et optimeringsværktøj, der kan bruges til at bestemme, hvordan det ønskede resultat kan opnås ved at ændre antagelserne i en model. Det er en type hvad-hvis-analyse Dynamisk økonomisk analyse Denne vejledning lærer dig, hvordan du udfører dynamisk økonomisk analyse i Excel ved hjælp af avancerede formler og funktioner. INDEX-, MATCH- og INDEX MATCH-MATCH-funktioner, der kombinerer CELL, COUNTA, MID og OFFSET i en formel. Når de bruges, gør disse Excel-funktioner din regnskabsanalyse mere dynamisk og er især nyttig, når du prøver at bestemme det "bedste" resultat, givet et sæt på mere end to antagelser. Lær med videoinstruktion i Finance's Advanced Excel Course.

Sådan bruges Excel Solver - Eksempel

Det bedste eksempel på, hvordan man bruger Excel-solver, er ved at tegne en situation, hvor der er en ikke-lineær sammenhæng mellem for eksempel antallet af sælgere i en virksomhed og fortjenesten Bruttofortjeneste Bruttofortjeneste er den direkte fortjeneste, der er tilbage efter fradrag af omkostninger ved solgte varer eller "salgsomkostninger" fra salgsindtægter. Det bruges til at beregne bruttofortjeneste og er det oprindelige overskudstal, der er angivet i en virksomheds resultatopgørelse. Bruttofortjeneste beregnes før driftsresultat eller nettoresultat. som de genererer. Der er et aftagende afkast for sælgere, så vi vil finde ud af, hvad det optimale antal mennesker er at ansætte. Sagt på en anden måde, vi ønsker at finde ud af, hvor mange sælgere vi skal ansætte for at få det maksimale overskud.

Trin 1: Sørg for, at Solver-tilføjelsesprogrammet er installeret

Det første trin er at sikre, at du har Solver installeret i din Excel-fil. For at gøre dette skal du gå til File -> Options -> Add-Ins -> Manage Excel Add-Ins. Når dialogboksen vises, skal du sørge for, at feltet er markeret som vist nedenfor.

Excel Solver Tilføj i

Trin 2: Byg en model

Her har vi skabt et eksempel, hvor der er et ikke-lineært forhold mellem antallet af sælgere i en virksomhed og dets fortjeneste. Dette skyldes, at når flere sælgere tilføjes, jo mindre effektive bliver de generelt. Forestil dig et meget nichemarked, der kun har et bestemt antal kunder.

Når du oprindeligt tilføjer flere sælgere, genererer du meget mere indtægter Salgsindtægter Salgsindtægter er den indkomst, som en virksomhed modtager fra sit salg af varer eller levering af tjenester. I regnskab kan udtrykkene "salg" og "omsætning" bruges og bruges ofte om hinanden for at betyde det samme. Indtægter betyder ikke nødvendigvis modtagne kontanter. , men på et eller andet tidspunkt har flere sælgere løbet tør for nye mennesker til at blive udsendt, og de bliver dødvægt for virksomheden. Pointen med denne model er at vise et eksempel, der ikke let kan beregnes ved hjælp af Goal Seek Goal Seek The Goal Seek Excel-funktionen (Hvad-hvis-analyse) er en metode til løsning af et ønsket output ved at ændre en antagelse, der driver det .Funktionen bruger en prøve- og fejltilgang til at løse problemet igen ved at tilslutte gætter, indtil den når frem til svaret. Det bruges til at udføre følsomhedsanalyse i Excel eller en anden løsning.

Excel Solver - Byg en model

Lær med videoinstruktion i Finance's Advanced Excel Course.

Trin 3: Brug båndet til at starte Excel Solver

Excel Solver-funktionen er placeret på databåndet, og tastaturgenvejen i Windows er Alt, A, Y21. Når dialogboksen vises, vil du bemærke flere muligheder, du kan arbejde med.

 1. Indstil "Objective" celle. I vores tilfælde er dette Profit.
 2. Indstil det "Til" noget (Max, Min eller en bestemt værdi). I vores tilfælde ønsker vi Max Profit.
 3. Vælg de celler, du vil ændre, for at finde løsningen. I vores tilfælde ønsker vi at vælge antallet af sælgere.
 4. Tilføj begrænsninger. Hvis du vil indstille en begrænsning (f.eks. Skal en celle være> eller <et eller andet tal), kan du tilføje dette i. I vores tilfælde er der ingen begrænsninger.
 5. Klik på "Løs".
 6. Beslut om du vil beholde løsningen i cellerne eller gendanne de oprindelige værdier.

Excel-løsning - trin

Grafløsning

I dette eksempel har vi også vist, hvordan du kan bruge en graf til at få løsningen, og dette hjælper virkelig med at illustrere forholdet mellem antallet af sælgere og forretningens fortjeneste. Brug af både Excel Solver og grafen sammen indgyder virkelig tillid til vores analyse.

Excel Solver - Grafløsning

Download skabelon

Download Excel-filen, der er brugt i dette eksempel, for at lege med den. Prøv også at bygge din egen fra bunden!

Løser vs målsøgning

Begge værktøjer er yderst nyttige, når man udfører økonomisk modellering og analyse i Excel. Den største forskel er:

 • Målsøgning giver dig kun mulighed for at ændre en variabel, mens Solver giver dig mulighed for at ændre mange variabler på én gang.
 • Solver giver dig mulighed for at finde en Max- eller Min-løsning (optimering), mens Goal Seek tvinger dig til at vælge et specifikt resultat (ikke nødvendigvis den optimale løsning).

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's guide til optimeringsproblemer i Excel og brug af Excel Solver. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere som en finansanalytiker i verdensklasse vil disse yderligere finansressourcer være meget nyttige:

 • Datavalidering Datavalidering Datavalidering i Excel er et eksisterende og tilgængeligt værktøj til at sikre dataintegritet, mens man bygger en finansiel model. Selvom det kun er et let ekstra trin, er datavalidering i Excel et yderst nyttigt værktøj til at sikre dine modelindgange og -udgange.
 • Best Practices for Excel-modellering Best Practices for modellering af modeller Følgende bedste praksis for Excel-modellering giver brugeren mulighed for at give den reneste og mest brugervenlige modelleringsoplevelse. Microsoft Excel er et ekstremt robust værktøj. At lære at blive en Excel-strømbruger er næsten obligatorisk for dem inden for investeringsbank, corporate finance og private equity.
 • Excel-genvejstaster Excel-genvejstaster Excel-genvejstaster er nyttige til at manøvrere gennem Excel meget hurtigere og mere effektivt. Faktisk er det meget hurtigere at bruge genvejstaster end at bruge en mus. To almindelige eksempler på disse genveje er dem, der tillader ...
 • VBA-variabler, datatyper og dim VBA-variabler, datatyper og dim VBA-variabler bruges til at gemme stykker af data til brug i makroer og funktioner. Disse variabler er gemt under mange datatyper og erklæres ved hjælp af Dim. Normalt er det allerførste trin efter navngivning af din makro at erklære dine variabler. Variabler er navne på forskellige stykker af de data, som makroen vil være