Kuponobligation - Vejledning, eksempler, hvordan kuponobligationer fungerer

En kuponobligation er en type obligation Obligationer Obligationer er obligationer med fast indkomst, der udstedes af virksomheder og regeringer for at rejse kapital. Obligationsudstederen låner kapital fra obligationsejeren og foretager faste betalinger til dem med en fast (eller variabel) rente i en bestemt periode. der inkluderer vedhæftede kuponer og betaler periodiske (typisk årlige eller halvårlige) rentebetalinger i løbet af dets levetid, og dens pålydende værdi Parværdi Parværdi er den nominelle eller pålydende værdi af en obligation eller aktie eller kupon som angivet på en obligation eller aktie certifikat. Det er en statisk værdi, der bestemmes på tidspunktet for udstedelsen, og i modsætning til markedsværdien svinger den ikke regelmæssigt. ved modenhed. Disse obligationer leveres med en kuponrente Kuponrente En kuponrente er størrelsen af ​​den årlige renteindkomst, der betales til en obligationsindehaver, baseret på obligationens pålydende værdi. ,der henviser til obligationens afkast på udstedelsesdatoen. Obligationer, der har højere kuponrenter, giver investorerne højere afkast på deres investering.

Kuponobligation

Tidligere blev sådanne obligationer udstedt i form af indehavercertifikater. Dette betyder, at den fysiske besiddelse af certifikatet var tilstrækkeligt bevis for ejerskab. Ingen optegnelser over den oprindelige eller efterfølgende køber af obligationen blev opbevaret af udstederen. De blev kendt som ”ihændehaverobligationer”, fordi enhver, der havde den relevante kupon, kunne præsentere den for udstederens agent og modtage rentebetalingen. Kuponerne blev trykt på obligationen, hvorfra de kunne løsnes og præsenteres til betaling.

Der var både positive og negative aspekter ved denne anonymitet af købere. For det første kunne køberen forblive anonym, hvis de ønskede det. For det andet gjorde de aftagelige kuponer det meget enkelt at opkræve rentebetalingerne. Imidlertid var disse obligationer uden købsoptegnelser store muligheder for bedrageri og var fristende mål for tyve.

I dag er fysiske versioner af obligationer usædvanlige, da de fleste obligationer oprettes elektronisk og ikke leveres med fysiske certifikater. Ikke desto mindre anvendes udtrykket “kupon” stadig, men det refererer kun til obligationens nominelle afkast.

Hvordan fungerer en kuponobligation?

Ved udstedelsen af ​​obligationen specificeres en kuponrente på obligationens pålydende værdi. Udstederen af ​​obligationen accepterer at foretage årlige eller halvårlige rentebetalinger Rente, der skal betales Rente, der skal betales, er en forpligtelseskonto, der vises på en virksomheds balance, der repræsenterer det beløb til renteudgifter, der hidtil er påløbet, men som ikke er betalt pr. dato på balancen. Det repræsenterer den rente, der i øjeblikket skyldes långivere, og er typisk en løbende forpligtelse svarende til kuponrenten over for investorer. Disse betalinger foretages indtil obligationens løbetid.

Lad os forestille os, at Apple Inc. udstedte en ny fireårig obligation med en pålydende værdi på $ 100 og en årlig kuponrente på 5% af obligationens pålydende værdi. I dette tilfælde betaler Apple $ 5 i årlig rente til investorer for hver købt obligation. Efter fire år, på obligationens løbetid, foretager Apple sin sidste kuponbetaling. Det vil også betale investorens nominelle værdi tilbage.

Obligationspriser

På trods af obligationens relativt enkle design er dens prisfastsættelse stadig et afgørende problem. Hvis der er stor sandsynlighed for misligholdelse, kan investorer kræve et højere afkast på obligationen.

Svarende til prisfastsættelsen af ​​andre typer obligationer bestemmes prisen på en kuponobligation af nutidsværdiformlen. Formlen er:

Formel for prisfastsættelse af kuponobligationer

Hvor:

c = Kuponrente

i = Rente

n = antal betalinger

Den let modificerede formel for nutidsværdien af ​​en almindelig livrente kan også bruges som en genvej til formlen ovenfor, da betalingerne på denne type obligation er faste og indstillet over faste tidsperioder:

Kuponobligationsmodificeret formelpriser

Flere ressourcer

For mere læring tilbyder Finance en bred vifte af kurser om regnskab, finansiel analyse og finansiel modellering, herunder Financial Modellering & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari certificeringsprogram. For at fortsætte din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Obligationsprissætning Obligationsprissætning Obligationsprissætning er videnskaben om beregning af en obligations udstedelseskurs baseret på kupon, pålydende værdi, afkast og løbetid. Obligationsprissætning tillader investorer
  • Rabatobligation Rabatobligation En diskonteringsobligation er en obligation, der udstedes til en lavere pris end dens pålydende værdi, eller en obligation, der handler på det sekundære marked til en pris, der er under pålydende værdi. Det svarer til en nulkuponobligation, kun at sidstnævnte ikke betaler renter. En obligation anses for at handle med rabat
  • Ordliste med fast indkomst Fast ordliste Denne ordliste med fast indkomst dækker de vigtigste obligationsudtryk og definitioner, der kræves for finansielle analytikere. Disse vilkår er dækket detaljeret i Finance's Fixed Income Fundamentals Course. Konstant evighed, korrelation, kuponrente, kovarians, kreditspænd
  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.