Figurativt sprog - Definition, typer og eksempler

Figurativt sprog refererer til brugen af ​​ord på en måde, der afviger fra den konventionelle orden og betydning for at formidle en kompliceret betydning, farverig skrivning, klarhed eller stemningsfuld sammenligning. Det bruger en almindelig sætning til at henvise til noget uden direkte at angive det. Forståelse af figurativt sprog er en vigtig del af læsning af Management Discussion and Analysis (MD&A) Hvad er MD&A? Ledelsesdiskussioner og -analyse (MD&A) er et afsnit i årsrapporten eller SEC-arkivering 10-K, der giver et overblik over, hvordan virksomheden klarede sig i den forudgående periode, dens nuværende økonomiske tilstand og ledelsens fremtidige fremskrivninger. , hvor ledelsen muligvis bruger en metafor til at hjælpe med at forklare komplicerede koncepter eller retninger, som virksomheden tager.

Billedsprog

Fiktionforfattere bruger billedsprog til at engagere deres publikum ved hjælp af en mere kreativ tone, der fremkalder tænkning og undertiden humor. Det gør fiktionsskrivning mere interessant og dramatisk end det bogstavelige sprog, der bruger ord til at henvise til faktiske udsagn.

Typer af figurativt sprog

Der er flere typer figurative sprog, der bruges i moderne skrivning. De omfatter:

1. Lign

En lignelse er en talefigur, der sammenligner to ulige ting og bruger ordene "som" eller "som", og de bruges ofte i daglig kommunikation Kommunikation At være i stand til at kommunikere effektivt er en af ​​de vigtigste livsfærdigheder at lære. Kommunikation defineres som overførsel af information for at skabe større forståelse. Det kan ske vokalt (gennem mundtlige udvekslinger), gennem skriftlige medier (bøger, hjemmesider og magasiner), visuelt (ved hjælp af grafer, diagrammer og kort) eller ikke-verbalt. En lignelse bruges med det formål at udløse en interessant forbindelse i læsernes sind.

Et eksempel på en lignelse er: "Katten sad i stolen som en konge med udsigt over sit rige." Kattens siddestilling sammenlignes med en konge, der slapper af i en speciel stol, der er forbeholdt ham og ikke nogen anden person i riget.

Andre eksempler på lignelser inkluderer:

 • Drengen var modig som en løve i junglen.
 • Assistenten var så travl som en bi, da hun forberedte podiet til præsidentens tale.
 • Den nye lærer er lige så høj som en giraf.
 • Den nye nabo er lige så nysgerrig som en kat; intet undgår hendes opmærksomhed.

2. Metafor

En metafor er en erklæring, der sammenligner to ting, der ikke er ens. I modsætning til lignelser bruger metaforer ikke ordene "ligesom" eller "som". Sådanne udsagn giver kun mening, når læseren forstår sammenhængen mellem de to ting, der sammenlignes.

Et eksempel på en populær metafor er "Tid er penge." Erklæringen sammenligner tid og penge, og det betyder ikke bogstaveligt talt, at den tid, du har, er lig med de penge, du har. I stedet betyder det, at tid er en værdifuld ressource, og den skal bruges effektivt til at tjene penge. Enhver spildt tid betyder, at en person mister chancen for at tjene flere penge.

Andre eksempler på metaforer inkluderer:

 • Krigeren har et hjerte af sten.
 • Kærlighed er en slagmark.
 • Baby, du er mit solskin.
 • Chaos er en af ​​lovgiverne.
 • Jeg drukner i et hav af sorg.
 • Min værelseskammerat gennemgår en rutsjebane af følelser.

3. Hyperbole

Hyperbole er en overdrivelse, der er skabt for at understrege et punkt eller frembringe en sans for humor. Det bruges ofte i hverdagens samtaler Public Talende Public tale, også kaldet talestandard eller oration, er processen med at kommunikere information til et levende publikum. Den form for information, der meddeles, er bevidst struktureret til at informere, overtale og underholde. Stor offentlig tale består af tre komponenter: Stil: Mesterligt konstrueret ved at bruge ord til at skabe uden at højttaleren bemærker det. Overdrivelsen er så uhyrlig, at ingen ville tro, at det er sandt. Det bruges til at tilføje dybde og farve til en erklæring.

Et eksempel på hyperbole er: "Jeg ville dø for dig." Sætningen betyder ikke nødvendigvis, at en person bogstaveligt talt er villig til at dø for den anden, men det plejede at overdrive den mængde kærlighed, som en person har til en anden person. Døden bruges kun til at vise omfanget af kærlighed.

Andre eksempler på hyperbole:

 • Jeg har sagt dig en million gange at vaske op.
 • Du er så slank, at vinden kan føre dig væk.
 • Eftermiddagen er så lys, at solen bliver nødt til at bære solbriller.
 • Du snorker som et godstog.

4. Personificering

Personificering er tildelingen af ​​menneskelige egenskaber til ikke-levende objekter. Brug af personificering påvirker den måde læsere forestiller sig ting på, og det giver anledning til interesse for emnet.

Et eksempel på personificering er: "Solen mødte mig, da jeg vågnede om morgenen." Solen er et ikke-menneskeligt objekt, men har fået menneskelige egenskaber, da hilsener kun kan udføres af levende væsener.

Andre eksempler på personificering inkluderer:

 • April er årets grusomste måned.
 • Radioen stirrede på mig.
 • Bilbremserne skreg hele vejen igennem.
 • Bilen stoppede med en stønnende klage.

5. Synekdoche

Synecdoche er en type figurativt sprog, der bruger en del til at henvise til helheden eller hele til at henvise til delen. For eksempel kan et sæt hjul bruges til at henvise til et køretøj og en dragt til at henvise til en forretningsmand Financial Modelling For Business Owners And Entrepreneurs. Når man henviser til en bil som et sæt hjul, er hjulene kun en del af bilen og ikke det hele. Tilsvarende bærer en typisk forretningsmand en dragt sammen med andet tilbehør såsom et ur og en dokumentmappe.

Andre eksempler på synekdoche inkluderer:

 • Brød kan bruges til at henvise til mad generelt eller penge.
 • Hoved kan henvise til at tælle kvæg eller mennesker.
 • Lejede hænder kan bruges til at henvise til arbejdere.

6. Onomatopoeia

Onomatopoeia er et sprog, der navngiver noget eller en handling ved at efterligne den lyd, der er knyttet til det. De tilføjer noget virkelighed til skrivningen. Eksempler på onomatopoei inkluderer:

 • Pejsvarmeren hvæsede og revnede.
 • Lastbilmotoren brølede, da den besteg bakken.
 • Vækkeuret summede, da jeg skulle på toilettet.

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

 • Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder er de færdigheder, der kræves for effektivt at kommunikere, interagere og arbejde med enkeltpersoner og grupper. Dem med gode interpersonelle færdigheder er stærke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og betragtes ofte som "gode med mennesker".
 • Forhandlingstaktik Forhandlingstaktik Forhandling er en dialog mellem to eller flere mennesker med det formål at nå til enighed om et emne eller spørgsmål, hvor konflikt eksisterer. God forhandlingstaktik er vigtig for forhandlingspartierne at kende for at deres side skal vinde eller skabe en win-win-situation for begge parter.
 • Offentligt talende Offentligt talende Offentligt talende, også kaldet talestandard eller oration, er processen med at kommunikere information til et levende publikum. Den form for information, der meddeles, er bevidst struktureret til at informere, overtale og underholde. Stor tale taler består af tre komponenter: Stil: Mesterligt konstrueret ved hjælp af ord til at skabe
 • Virksomhedens sprog - taler du det? Virksomhedens sprog - taler du det? På erhvervssproget er der tre nøgleord - regnskab, økonomi og økonomi. Mens der er mange andre discipliner i erhvervslivet, såsom