LTM (sidste tolv måneder) - hvordan og hvorfor man bruger denne måling i økonomi

LTM (sidste tolv måneder), også undertiden kendt som efterfølgende eller rullende tolv måneder, er en tidsramme, der ofte bruges i forbindelse med økonomiske forhold, såsom indtægter Salgsindtægter Salgsindtægter er den indkomst, som et selskab modtager fra dets salg af varer eller levering af tjenester. I regnskab kan udtrykkene "salg" og "omsætning" bruges og bruges ofte om hinanden for at betyde det samme. Indtægter betyder ikke nødvendigvis modtagne kontanter. eller afkast på egenkapital Return on Equity (ROE) Return on Equity (ROE) er et mål for en virksomheds rentabilitet, der tager et selskabs årlige afkast (nettoindkomst) divideret med værdien af ​​dets samlede egenkapital (dvs. 12%). ROE kombinerer resultatopgørelsen og balancen, da nettoindtægten eller overskuddet sammenlignes med egenkapitalen. (ROE),at evaluere en virksomheds præstationer i den umiddelbart forudgående periode på 12 måneder. Dette er ikke nødvendigvis relateret til et regnskabsår Regnskabsåret (regnskabsåret) Et regnskabsår (regnskabsåret) er en periode på 12 måneder eller 52 uger, der anvendes af regeringer og virksomheder til regnskabsmæssige formål til at formulere årlige finansielle rapporter. Et regnskabsår (FY) følger ikke nødvendigvis kalenderåret. Det kan være en periode som 1. oktober 2009 - 30. september 2010. periode, da LTM refererer til en periode på 12 måneder.Det kan være en periode som 1. oktober 2009 - 30. september 2010. periode, da LTM refererer til en periode på 12 måneder.Det kan være en periode som 1. oktober 2009 - 30. september 2010. periode, da LTM refererer til en periode på 12 måneder.

Her er et eksempel på, hvordan man beregner de sidste 12 måneder Indtjening pr. Aktie Indtjening pr. Aktie (EPS) Indtjening pr. Aktie (EPS) er en nøglemåling, der bruges til at bestemme den fælles aktionærs andel af virksomhedens overskud. EPS måler hver fælles akties overskud (EPS) halvvejs gennem et selskabs regnskabsår.

LTM (sidste tolv måneder) eksempel

Sådan genereres de sidste tolv måneders tal fra finansielle rapporter

For at bestemme LTM-tal bruger man en virksomheds årlige og sidste kvartalsrapporter. Poster i resultatopgørelsen for disse rapporteringsperioder kan sammenlægges.

LTM-tal for amerikanske baserede virksomheder kan let beregnes ved hjælp af en virksomheds 10-K 10-K Form 10-K er en detaljeret årsrapport, der skal indsendes til US Securities and Exchange Commission (SEC). Arkiveringen giver et omfattende resumé af en virksomheds præstationer for året. Det er mere detaljeret end årsrapporten, der sendes til aktionærerne og 10-Q SEC-arkiveringer Public Filings Find public company-arkivering. Finans har organiseret alle de vigtigste kilder til arkivering af offentlige virksomheder, såsom 10-K, 10-Q, S-1,13D, EDGAR, SEDAR og andre databaser. Disse kilder er vigtige for finansielle analytikere, der udfører finansiel modellering og værdiansættelse. .

LTM-omsætning = seneste kvartalstal + seneste årstal - tal i det tilsvarende kvartal 12 måneder før det seneste kvartal

Alternativt, hvis man har adgang til fulde månedlige data, kan man simpelthen bruge indsamlingen af ​​de sidste tolv måneder af data.

Til at illustrere:

Et selskab rapporterede en kvartalsomsætning på $ 5 mio. Den 31. marts 2015, $ 15 mio. En årlig omsætning den 31.12.2015 og $ 8 mio. En kvartalsomsætning den 31. marts 2016. For at generere de sidste tolv måneders omsætningstal, der sluttede den 31.3.2016, er den genererede omsætning $ 18 mio. ($ 8 mio. + $ 15 mio. - $ 5 mio.).

Hvorfor bruger analytikere og investorer LTM-tal?

  • LTM betragtes som nyttigt til at vurdere de seneste forretningsresultater, der indikerer virksomhedens nuværende tendens;
  • Dens tal er mere aktuelle end regnskabs- eller årsregnskabet Tre årsregnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og pengestrømsopgørelsen. Disse tre kerneudsagn er kompliceret, hvilket hjælper med at undgå potentielt vildledende kortvarige målinger;
  • Det er nyttigt til sammenligning af den relative præstation for lignende virksomheder inden for en branche eller sektor.
  • LTM-tal giver en mere nøjagtig værdi af en virksomhed i tilfælde af en overtagelse Fusioner Acquisitions M&A Process Denne guide fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), vigtigheden af ​​synergier og transaktionsomkostninger; og
  • Det giver en relevant måling af forholdet mellem pris og indtjening.

LTM-tidsrammen er tilstrækkelig til at give analytikere og investorer finansielle målinger, der ikke er uhensigtsmæssigt påvirket eller forvrænget af faktorer som sæsonbetingelser eller korte markeds- eller økonomiske afbrydelser. Nogle af de nøgletal, der hyppigst beregnes på LTM-basis, er indtjening pr. Aktie (EPS) og udbytteudbytte Udbytteformel Udbytteudbyttet er en finansiel ratio, der måler den årlige værdi af modtaget udbytte i forhold til markedsværdien pr. en sikkerhed. Den beregner procentdelen af ​​en virksomheds markedspris for en aktie, der udbetales til aktionærerne i form af udbytte. Se eksempler, hvordan man beregner.

Yderligere ressourcer

Finance er den globale udbyder af Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ -certificering FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-programmet for økonomiprofessionelle. Vores mission er at hjælpe dig med at fremme din karriere, og med det mål i tankerne vil nedenstående ressourcer være nyttige.

Lær mere om brugen af ​​den rullende tolvmåneders periode og økonomisk analyse ved at læse følgende ressourcer fra Finance:

  • Finansiel planlægning og analyse FP&A Analyst Bliv FP&A Analyst i et selskab. Vi skitserer den løn, færdigheder, personlighed og træning, du har brug for til FP&A job og en vellykket finanskarriere. FP&A analytikere, ledere og direktører er ansvarlige for at give ledere den analyse og information, de har brug for
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • Regnskabsår (regnskabsår) Regnskabsår (regnskabsår) Et regnskabsår (regnskabsår) er en periode på 12 måneder eller 52 uger, der anvendes af regeringer og virksomheder til regnskabsmæssige formål til at formulere årlige finansielle rapporter. Et regnskabsår (FY) følger ikke nødvendigvis kalenderåret. Det kan være en periode som 1. oktober 2009 - 30. september 2010.
  • Sidste 12 måneder indtægter LTM Indtægter LTM står for "Sidste tolv måneder" og svarer til TTM eller "Efterfølgende tolv måneder." LTM indtægter er et populært udtryk, der bruges i finansverdenen som et mål for en virksomheds økonomiske sundhed. Den rapporterer eller beregner indtægttallene for de "sidste 12 måneder."