Obligationsudstedere - Definition og forklaring - Corporate Finance Institute

Obligationer udstedes som former for omsættelig gæld Seniorgæld Seniorgæld er penge, der skyldes af et selskab, der først har krav på selskabets pengestrømme. Det er mere sikkert end nogen anden gæld, såsom efterstillet gæld. Obligationsudstederen er låntager, mens obligationsejer eller køber er långiver. Ved obligationens løbetid tilbagebetaler obligationsudstedere obligationsejerens hovedværdi Parværdi Parværdi er den nominelle eller pålydende værdi af en obligation eller aktie eller kupon som angivet på en obligation eller aktiecertifikat. Det er en statisk værdi, der bestemmes på udstedelsestidspunktet, og i modsætning til markedsværdien svinger den ikke regelmæssigt. .

Der er mange typer obligationsudstedere:

  • Virksomheder
  • Regeringer
  • Overnationale enheder
  • Regioner og kommuner
  • Projekter og SPV'er

Obligationsudstedere - statsobligationstema

Obligationsudstedere: Virksomheder

Den mest almindelige type obligationer udstedes af virksomheder. Virksomheder udsteder obligationer, når de har brug for midler til at finansiere projekter eller driftskapital Netto arbejdskapital Netto arbejdskapital (NWC) er forskellen mellem en virksomheds omsætningsaktiver (netto kontant) og kortfristede forpligtelser (fratrukket gæld) på dens balance. Det er et mål for en virksomheds likviditet og dens evne til at opfylde kortsigtede forpligtelser såvel som fondens drift af virksomheden. Den ideelle position er at. Faste obligationer kan variere mellem hele spektret af obligationsratinger, som leveret af S&P ratings board S&P - Standard og Poor's Standard og Poor's (S&P) er markedsleder inden for levering af finansielle markedsanalyser, især inden for levering af benchmark og investerbar , for eksempel.

Virksomheder kan endda udstede forskellige klasser af obligationer med forskellige obligationskarakteristika. Derfor kan et firma med en specifik kreditvurdering have obligationsudstedelser, der ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med denne kreditvurdering. For eksempel kan Hershey's udstede obligationer, der er AA-klassificerede, selvom virksomheden selv er fuldt klassificeret som et AAA-selskab.

Kuponbetalinger fra faste obligationer kan betales gennem regelmæssig drift eller andre indirekte kilder, såsom kreditlinjer Hvad er revolverende gæld - Vejledning og forklaring Revolverende gæld kaldes også en kreditlinje (LOC). En revolverende gæld har ikke et fast betalingsbeløb hver måned. Gebyrerne er baseret på lånets faktiske saldo. Det samme gælder for beregningen af ​​renten; det er afhængigt af lånets samlede udestående saldo. , revolverende gæld Revolverende gæld En revolverende gæld (en "revolver", også undertiden kendt som en kreditlinje eller LOC) indeholder ikke faste månedlige betalinger. Det adskiller sig fra en fast betaling eller et løbetid, der har en garanteret balance og betalingsstruktur. I stedet er betalingerne af revolverende gæld baseret på saldoen på kredit hver måned. eller endnu flere obligationer.

Obligationsudstedere: Regeringer

Den næst mest almindelige type obligationer udstedes af regeringer. Den amerikanske statsobligation er et godt eksempel på denne type obligationsudsteder. Statsobligationsvurderinger er typisk meget høje, selv om dette kan afhænge af den specifikke stat, der udsteder obligationen. En obligation udstedt af et udviklingslands regering vil naturligvis være mere risikofyldt og lavere end en obligation udstedt af et udviklet land.

Den amerikanske statsobligation er en meget højrangeret obligation, således at afkastet på disse obligationer ofte tages som den risikofrie rente, når der udføres finansielle beregninger, såsom beregning af omkostningerne ved egenkapital Return on Equity (ROE) Return on Equity (ROE) ) er et mål for en virksomheds rentabilitet, der tager et selskabs årlige afkast (nettoindkomst) divideret med værdien af ​​dets samlede egenkapital (dvs. 12%). ROE kombinerer resultatopgørelsen og balancen, da nettoindtægten eller overskuddet sammenlignes med egenkapitalen. under CAPM Capital Asset Pricing Model (CAPM) Capital Asset Pricing Model (CAPM) er en model, der beskriver sammenhængen mellem forventet afkast og risiko for et værdipapir. CAPM-formlen viser, at et sikkerhedsafkast er lig med det risikofrie afkast plus en risikopræmie, baseret på denne sikkerheds beta.

Kuponbetalinger for statsobligationer udbetales typisk fra offentlige indtægter, såsom skat.

Obligationsudstedere: overnationale enheder

Overstatlige enheder henviser til globale enheder, der ikke er baseret i en bestemt nation. Mere specifikt har en overnational enhed medlemmer, der findes i flere lande. Eksempler på overnationale enheder, der udsteder obligationer, er Verdensbanken eller Den Europæiske Investeringsbank. Ligesom statsobligationer er disse obligationer typisk meget højt vurderede.

En overnational enhed kan udstede obligationer for at finansiere sine aktiviteter og udbetale kuponbetalinger gennem operationelle indtægter.

Obligationsudstedere: Regioner og kommuner

Mindre kommuner kan udstede obligationer i en lignende sag til regeringerne. Disse obligationer vil normalt blive vurderet på samme måde som den altomfattende regering. Mens obligationer selv ikke er udstedt af regeringen, bakkes de typisk op af regeringens fulde tro.

Obligationsudstedere: Særlige projekter og SPV'er

Virksomheder eller regeringer kan udstede obligationer til særlige projekter eller gennem køretøjer med specielle formål. Disse obligationer er bundet til et specifikt projekt, såsom en infrastrukturopbygning. Obligationsudbyttet bruges derefter til at finansiere dette projekt, og kuponbetalinger og hovedstol udbetales gennem projektets indtægter.

Lær mere:

  • Obligationsprissætning Obligationsprissætning Obligationsprissætning er videnskaben om beregning af en obligations udstedelseskurs baseret på kupon, pålydende værdi, afkast og løbetid. Obligationsprissætning tillader investorer
  • Handel med fast indkomst Fixed Income Trading Rentehandel involverer investering i obligationer eller andre gældssikkerhedsinstrumenter. Værdipapirer med fast indkomst har flere unikke attributter og faktorer, der
  • Gældskapitalmarkeder Gældskapitalmarkeder (DCM) Gældskapitalmarkeder (DCM) -grupper er ansvarlige for at rådgive direkte til virksomhedsudstedere om optagelse af gæld til erhvervelser, refinansiering af eksisterende gæld eller omstrukturering af eksisterende gæld. Disse hold opererer i et hurtigt bevægende miljø og arbejder tæt sammen med en rådgivende partner
  • Obligationstrancher Obligationstrancher Obligationstrancher er normalt dele af pantepapirer, der tilbydes på samme tid, og som typisk har forskellige risikoniveauer, belønninger og løbetider. For eksempel er sikkerhedsstillelsesforpligtelser (CMO) struktureret med en række trancher, der forfalder på forskellige datoer, har forskellige risikoniveauer og betaler forskellige renter.