LIFO Reserve - Definition, hvordan det fungerer og eksempler

En LIFO-reserve fungerer som en kontokonto, hvilket betyder, at det er en hovedkontokonto, der bruges til lagerbeholdning Beholdningslager er en løbende aktivkonto, der findes på balancen, bestående af alle råvarer, igangværende arbejde og færdige varer, som en virksomhed har akkumuleret . Det anses ofte for at være det mest illikvide af alle omsætningsaktiver - det er således ekskluderet fra tælleren i beregningen af ​​hurtig ratio. formål, der viser forskellene mellem de to primære måder, lager opgøres: LIFO ( l ast i n, f irst o ut) og FIFO ( f irst i n, f irst out). En kontokonto viser den modsatte saldo på andre hovedkontokonti. LIFO-reservekontoen er en kontrabeholdningskonto, der afslører uoverensstemmelsen mellem LIFO- og FIFO-beregningerne af lageromkostninger.

LIFO Reserve Accounting Method

Fordeling af LIFO-reservekontoen

LIFO-reserven er designet til at vise, hvordan LIFO- og FIFO-værdiansættelsessystemerne LIFO vs. FIFO Midt i den igangværende LIFO vs. FIFO-debat i regnskab er det ikke altid let at beslutte, hvilken metode der skal bruges. LIFO og FIFO er de to mest almindelige teknikker, der bruges til at vurdere omkostningerne ved solgte varer og lagerbeholdning. arbejde og de økonomiske forskelle mellem de to.

Både LIFO- og FIFO-metoderne falder i tråd med GAAP (GAAP) eller generelt accepterede regnskabsprincipper (General Accepted Accounting Principles) eller almindeligt accepterede regnskabsprincipper er et almindeligt anerkendt sæt regler og procedurer designet til at styre virksomhedernes regnskabsmæssige og økonomiske rapportering. GAAP er et omfattende sæt regnskabspraksis, der blev udviklet i fællesskab af Financial Accounting Standards Board (FASB) og etableret af Financial Accounting Standards Board (FASB) i USA. De fleste virksomheder bruger begge metoder til at udarbejde finansielle oplysninger. Målet er at gøre præsentationen af ​​lagerværdien så attraktiv som muligt. For interne rapporter, der ses af aktionærer, der drager fordel af virksomhedsoverskud, anvendes FIFO-metoden typisk, fordi den præsenterer den faktiske eller med rimelighed forventede fortjeneste, som virksomheden står for at generere.

I eksterne finansielle rapporter anvendes LIFO-metoden typisk. LIFO-metoden lægger en højere pris på alle de varer, som en virksomhed sælger i løbet af et år. Med rapporter, der viser en højere omkostning for virksomheden, betyder det også, at der rapporteres mindre skat, der er berettiget til skat sammen med det. Dette er specifikt vigtigt, når man deler ting som selvangivelser med regeringen, fordi det betyder, at det skattebeløb, virksomheden påløber, sandsynligvis vil være lavere.

For at skabe balance mellem de to metoder og give et mere fuldstændigt billede af en virksomheds økonomiske realitet er LIFO-reservekontoen nødvendig.

Nytten af ​​LIFO-reserven

Som angivet ovenfor er LIFO-reserven vigtig for en virksomhed, fordi den forklarer eventuelle forskelle mellem LIFO- og FIFO-regnskabsmetoderne. Med andre ord er LIFO-reserven kritisk, fordi den i sidste ende giver det mest nøjagtige og mest komplette billede af en virksomheds lager, salg, indtjening og fortjeneste.

Hvis LIFO-reservesaldoen stiger eller sænkes, tilføjes yderligere omkostninger til omkostningerne for de varer, virksomheden har solgt i løbet af året. Dette betyder igen, at der rapporteres mindre overskud. Disse oplysninger er integrerede for investorer, fordi de giver dem mulighed for at se, hvordan inflationen påvirker værdien af ​​virksomhedens lager, eller det giver dem mulighed for at bestemme skattefordelene ved at bruge LIFO- eller FIFO-regnskabsmetoderne IB Manual - Regnskabsprincipper Regnskabsprincipper for investeringsbankanalytikere . En grundlæggende forståelse af regnskabsprincipper er afgørende for at skabe en meningsfuld økonomisk analyse. Analyse af fusioner og opkøb kræver viden om regnskabskoncepter. Vi bygger fra starten og prøver at sammenfatte og forklare regnskab.

På den enkleste måde at definere det, tegner LIFO-reserven sig for forskellene mellem LIFO- og FIFO-metoderne til regnskabsmæssig behandling af lagerværdien. Betydningen af ​​LIFO-reserven og dens betydning for et selskab, dets aktionærer Aktionær En aktionær kan være en person, et selskab eller en organisation, der besidder aktier i et givet selskab. En aktionær skal eje mindst en aktie i et selskabs aktie eller gensidig fond for at gøre dem til en delvis ejer. , regeringen og nuværende eller potentielle investorer kan ikke undervurderes, da det tjener som et kritisk udtryk for balance i virksomhedens økonomi.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Tilgodehavende tilgodehavender Tilgodehavende tilgodehavender (AR) repræsenterer en virksomheds kreditsalg, som endnu ikke fuldt ud betales af dens kunder, et aktuelt aktiv på balancen. Virksomheder tillader deres kunder at betale i en rimelig, længere periode, forudsat at vilkårene er aftalt.
  • Dages beholdning udestående Dages beholdning udestående dage beholdning udestående (DIO) er det gennemsnitlige antal dage, som en virksomhed har sin beholdning, inden den sælger den. Dages beholdnings udestående beregning viser, hvor hurtigt en virksomhed kan gøre lager til kontanter. Det er en likviditetsmåling og også en indikator for en virksomheds operationelle og økonomiske effektivitet.
  • Inventory Audit Auditing Inventory Auditing beholdning er processen med at krydstjekke finansielle poster med fysisk beholdning og poster. Det kan udfyldes af revisorer og andre
  • T Kontoguide T Kontoguide T Konti bruges til regnskab til at spore debiteringer og kreditter og udarbejde regnskaber. Det er en visuel repræsentation af individuelle konti, der ligner et "T", hvilket gør det så, at alle tilføjelser og subtraktioner (debiteringer og kreditter) til kontoen let kan spores og repræsenteres visuelt. Denne guide til T-konti giver dig eksempler på, hvordan de fungerer, og hvordan du bruger dem.