Interkreditoraftale - Definition, eksempler, flere kreditorer

En interkreditoraftale, der almindeligvis omtales som en inter-kreditor-handling, er et dokument underskrevet mellem to eller flere kreditorer Topbanker i USA Ifølge den amerikanske føderale indskudsforsikringsselskab var der 6.799 FDIC-forsikrede kommercielle banker i USA pr. Februar 2014. Landets centralbank er Federal Reserve Bank, der opstod efter vedtagelsen af ​​Federal Reserve Act i 1913, hvor det på forhånd blev fastlagt, hvordan deres konkurrerende interesser løses, og hvordan man arbejder sammen i service til deres gensidige låntager. I et typisk scenarie er der to kreditorer involveret i en given aftale - senior (er) og efterstillet (junior) långiver (r) Senior og efterstillet gæld For at forstå senior og efterstillet gæld skal vi først gennemgå kapitalstakken.Capital stack rangerer prioriteten for forskellige finansieringskilder. Senior og efterstillet gæld henviser til deres rang i en virksomheds kapitalstabel. I tilfælde af likvidation udbetales seniorgæld først. Under nogle omstændigheder kan der dog være mere end to seniorlångivere. I sådanne tilfælde skal der defineres en anden aftale indbyrdes.

Interkreditoraftale - Diagram, hvordan det fungerer

Et praktisk eksempel på en interkreditoraftale

Virksomhed X kan være i en kontrakt med regeringsorgan Y for at konstruere en boligudviklingsplan for veteraner fra hæren. Omkostningerne til projektet anslås at løbe til ca. $ 125 millioner, hvoraf virksomheden kun finansierer $ 25 millioner. Som et resultat søger virksomheden et fremskridt fra regeringen og en anden tredjepartsfinansierer. Som et middel til at overbevise både regeringsorganet og finansiereren / finansiererne om at finansiere projektet bruger virksomheden et værdifuldt aktiv som garanti.

I et sådant scenario kan regeringsorganet fungere som junior långiver, finansiereren (e) som en senior långiver, og virksomheden (Y) er låntager. Fordi virksomheden sikrer lånet fra begge finansfolk med den samme ejendom, vil den senior kreditor bestemt ønsker at indgå en interkreditoraftale med regeringsorganet for at beskytte sine interesser.

Betydningen af ​​en interkreditoraftale

Interkreditoraftalen spiller en central rolle i retten til pant. Det er derfor afgørende for begge långivere at lægge et solidt fundament med hensyn til deres rettigheder og prioriteter, hvis en låntagers økonomiske kapacitet eroderer, og den misligholder. I mangel af et sådant dokument kan hver part udøve sine egne beslutninger på samme tid og være inkonsekvent. Hele processen kan være uetisk og uøkonomisk og kan hurtigt blive et juridisk rod i retten.

Udfordringer ved interkreditoraftaler

Det er ofte normen i mange interkreditoraftaler at se seniorlångiverne diktere betingelserne for panteretten. I tilfælde, hvor en junior långiver undlader at forhandle skøden stærkt, kan den senior långiver dog være ugunstig for en junior långiver. I nogle tilfælde kan en junior långiver udsættes for kunstige forsinkelser fra senior långiveren i et forsøg på at søge godkendelse til at færdiggøre en aftale eller krav. Et sådant skridt kan frustrere processen og tvinge junior långiveren til at kapitulere.

Forsigtig med junior långivere

Juniorlångivere bør være forsigtige med at evaluere en interkreditorhandling, før de underskriver den. En måde at nå dette mål er ved at forhandle over en rimelig kant og lægge handlingsplaner. Men hvis bestræbelserne på at etablere sådanne vilkår er nytteløse, anbefales det, at juniorlångiveren afstår fra arrangementet eller søger alternative muligheder.

Juniorlångiveren bør overveje at indgå i aftalen betingelser for overtagelse af projektet, hvis låntager misligholder. Hvis en sådan situation opstår, skal junior långiveren vide, at der normalt kun er to muligheder til rådighed: enten at tilføre økonomi ind i projektet med den hensigt at afhjælpe monetære misligholdelser under seniorlångiver eller afbetale seniorlångiver. Sidstnævnte er ofte næsten umuligt i tilfælde, hvor seniorlångiveren har ydet meget store finansieringsbeløb.

Fælles forhandlingsområder og retsmidler i en interkreditoraftale

Generelt skal enhver part i enhver handling underskrevet af to eller flere parter være opmærksom på kritiske elementer i aftalen. Så det er nødvendigt for en junior långiver at opnå en klar grund og identificere grundlæggende problemer inden transaktionens påbegyndelse som følger:

Kontroller begrænsningerne for planlagte betalinger til en junior långiver

Juniorlångivere skal være opmærksomme på, hvordan og hvornår de planlagte betalinger af renterente En rentesats henviser til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, der gives, generelt udtrykt som en procentdel af hovedstolen. er lavet. Det bør også sikre, at der ikke er overvældende blokeringer, der er iværksat af seniorlångiveren, hvis en låntager misligholder. Derfor skal en junior långiver forhandle om behandlinger som f.eks. At begrænse antallet af blokeringer ved misligholdelse, beskyttelse for at fremskynde gæld og perfekte retsmidler og en klar retningslinje for, hvornår en blokering skal begynde.

Præciser definitionen af ​​"seniorgæld" og vurder dens ændring

En "senior gæld" vilkår i kreditaftalen består af følsomme forhold såsom rentegebyrer, omkostninger og godtgørelse, der giver seniorlångiveren præference over junior långivere. Det er også almindeligt, at en senior långiver kan ændre det uden samtykke fra en junior långiver. Derfor bør en junior långiver forhandle om et loft på størrelsen af ​​seniorgæld og sikre, at der er en klausul, der forhindrer seniorlångiveren i at ændre vilkårene for seniorlånet.

Præciser definitionen af ​​"junior gæld" og vurder dens ændring

En senior långiver vil normalt have en junior långiver til at bære byrden af ​​den gæld, låntageren skylder. I et sådant tilfælde kan en junior långiver beskytte sig ved at søge undtagelser i kortfristede og begrænsede lån. Han bør også forhandle om en accept for at udøve grundlæggende rettigheder, såsom at eje en aktionærstemme, hvis der opstår en blokering.

Afklar sikkerhedsstillelsen underlagt en underordningsaftale

En junior långiver bør søge en undtagelse for en bestemt klasse af sikkerhedsstillelse, som en senior långiver ikke har medtaget i hans aktivbase. Når det er aftalt, at der er en personlig garanti fra låntagerens hovedstol eller en garanti til fordel for junior långiveren, skal junior långiveren sikre, at de fastsatte rettigheder afspejles nøjagtigt i interkreditoraftalen, og at de ikke udsættes for stilstand.

Andre ressourcer

Finance er den officielle globale udbyder af Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-udpegning, et førende certificeringsprogram for finansanalytikere. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Gældskonventioner Gældskonventioner Gældskonventioner er begrænsninger, som långivere (kreditorer, gældshavere, investorer) indgår på udlånsaftaler for at begrænse låntagers (debitors) handlinger.
  • Gældsplan Gældsplan En gældsplan fastlægger al gæld, som en virksomhed har i en tidsplan, der er baseret på dens løbetid og rentesats. I finansiel modellering strømmer renteudgifter
  • Gældsomkostninger Gældsomkostninger Gældsomkostninger er det afkast, som et selskab leverer til sine gældsindehavere og kreditorer. Omkostninger til gæld anvendes i WACC-beregninger til værdiansættelsesanalyse.
  • Gældskapitalmarkeder Gældskapitalmarkeder (DCM) Gældskapitalmarkeder (DCM) -grupper er ansvarlige for at rådgive direkte til virksomhedsudstedere om optagelse af gæld til erhvervelser, refinansiering af eksisterende gæld eller omstrukturering af eksisterende gæld. Disse hold opererer i et hurtigt bevægende miljø og arbejder tæt sammen med en rådgivende partner