Selvopfyldende profeti - når forventninger påvirker virkeligheden, eksempler

En selvopfyldende profeti er en forventning - positiv eller negativ - om noget eller nogen, der kan påvirke en persons adfærd på en måde, der får disse forventninger til at blive en realitet. For eksempel, hvis investorer tror, ​​at aktiemarkedet vil gå ned, vil de købe færre aktier Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. , priserne begynder at falde, og markedet vil faktisk gå ned.

Selvopfyldende profeti-tema

Eksempel på selvopfyldende profeti

Overvej følgende eksempel for at gøre det lettere at forstå.

Antag, at der er en forventning om, at en lokal fast ejendom Fast ejendom er fast ejendom, der består af jord og forbedringer, som inkluderer bygninger, inventar, veje, strukturer og hjælpesystemer. Ejendomsret giver en ejendomsret til jorden, forbedringer og naturlige ressourcer såsom mineraler, planter, dyr, vand osv. Markedet vil blive svækket. Da der er en bred forventning om afskrivning, beslutter et betydeligt antal husejere at sælge deres ejendomme. Den betydelige stigning i antallet af ejendomssælgere skaber overskydende udbud Lov om udbud Lov om udbud er et grundlæggende princip inden for økonomi, der hævder, at hvis alt andet er konstant, vil en stigning i vareprisen have en tilsvarende direkte stigning i levering deraf.Leveringsloven skildrer producentens adfærd, når prisen på en vare stiger eller falder. på markedet. Overudbudet svækker ejendomsmarkedet og opfylder forventningerne til afskrivninger.

Den forventning af en afskrivning på markedet, indirekte var årsag til markedets pris slippe, karakteriserer det som en selvopfyldende profeti .

Konceptets oprindelse

Eksempler på selvopfyldende profetier kan findes i litteratur, der er knyttet til det gamle Indien og Grækenland; men der blev ikke talt om udtrykket i sin mest moderne form før det 20. århundrede, hvor sociologen Robert K. Merton i 1948 varemærket og beskrev udtrykket mere dybtgående.

Ifølge Merton er en selvopfyldende profeti i starten en falsk opfattelse eller begreb om en person, et sted eller en ting. Den falske definition får en eller flere personer til at handle på en sådan måde, at den tidligere falske idé er bevist at være sand.

Merton sagde, at folks overbevisninger og ideer - hvad enten de er rigtige eller forkerte - dybt påvirker den måde, de tænker på, og får dem til at handle på en måde, der tvinger forestillingerne til at blive en realitet.

Selvopfyldende profeti i den nye tidsalder

Nybegyndere henviser ofte til en selvopfyldende profeti som loven om tiltrækning. I det væsentlige er det et noget mystisk eller idealiseret koncept, at en person får tilbage, hvad de lægger ud i universet.

Et godt eksempel er et barn, der for nylig flyttede til en ny skole. Hvis barnet mener, at han eller hun er akavet, ikke kan lide eller upopulær, kan de også tro, at de ikke vil være i stand til at få venner, eller at ingen vil være villige til at sidde sammen med dem under frokosten. Den stærkt fastholdte overbevisning - uanset om de oprindeligt er sande eller ej - påvirker den måde, barnet handler på, når det kommer ind i frokostsalen. Dette kan fremkalde en akavet eller generethed i barnets adfærd, som ellers måske ikke er synlig.

Den fremkaldte adfærd vil derfor sandsynligvis føre til, at de andre børn i frokostsalen forbliver ufuldstændige og forhindrer dem i at nærme sig det nye barn og / eller sidde sammen med dem til frokosten. I et sådant scenario opfylder det nye barn uundgåeligt sin egen profeti om, hvordan de andre børn ville behandle dem.

Fordele ved selvopfyldende profeti

Brug af en selvopfyldende profeti kan være gavnlig, når den anvendes korrekt, især i erhvervslivet. Hvis en person, for eksempel en iværksætter, tager et møde med potentielle investorer for en opstart Startup Valuation Metrics (for internetfirmaer) Startup Valuation Metrics for internetfirmaer. Denne vejledning skitserer de 17 vigtigste værdiansættelsesmetrics for e-handel for internet begynder at blive værdsat, han arbejder på, så er målet at vinde investorerne. Hvis iværksætteren mener, at investorerne vil elske hans ideer og ønsker at investere i hans opstart, vil det sandsynligvis få ham til at have større tillid til sig selv og sin præsentation.

At gå ind i mødet med tillid hjælper iværksætteren med at være jordforbundet, give en god præsentation og være mindre akavet, når han taler med investorerne en-mod-en. I sidste ende påvirker denne tillid, hvordan iværksætteren bærer sig, og hvordan investorerne ser ham. I mange tilfælde kan dette få investorerne til at give iværksætteren finansiering til sin opstart.

En selvopfyldende profeti er enhver fastholdt tro eller forventning, der fører til adfærd, der i sidste ende viser, at troen eller forventningen er sand. Når det bruges positivt, kan dette fænomen være et godt værktøj i erhvervslivet.

Negative effekter ved investering

Det selvopfyldende profetifænomen nævnes ofte i investeringsarenaen og normalt negativt. Traders En traders vindende tankegang At være mesterhandler handler ikke kun om at formulere bedre strategier og analyser, men handler også om at udvikle en vindende tankegang. tal om dårlige - det vil sige fejlagtige - holdninger til markedet, der ofte bliver selvopfyldende profetier. For eksempel, hvis en erhvervsdrivende mener, at markedet er "ude for at få ham" - det vil sige aktivt arbejder for at gøre sine handler urentable - så træffer de ofte handelsbeslutninger baseret på det falske scenario. Da den erhvervsdrivendes beslutninger er baseret på en falsk forudsætning,de vil naturligvis sandsynligvis føre til handel med handelsordrer - handel med handelsordrer henviser til de forskellige typer ordrer, der kan placeres på handelsbørser for finansielle aktiver såsom aktier eller futureskontrakter. tab.

Når handelstabene opstår, forstærker det yderligere sandheden om den erhvervsdrivendes falske antagelse i deres sind. Men faktum er, at det er den erhvervsdrivendes egen opførsel, ikke nogen underhåndsoperationer fra markedet, der fører til handelstab. Uden at anerkende den selvopfyldende profeti af deres handlinger, fortsætter handlende med at tro på deres falske antagelser om markedet og har derfor fortsat dårlige oplevelser på grund af deres egne handlinger, der fører til selvopfyldende profetier.

Relateret læsning

Vi håber, du nød at læse Finance's forklaring på en selvopfyldende profeti. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker. Følgende økonomiressourcer vil være nyttige til at fremme din økonomiske uddannelse:

  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Objektiv vs. subjektiv handel Objektiv vs subjektiv handel Mål vs subjektiv handel: De fleste handlende følger enten en i det væsentlige objektiv eller subjektiv handelsstil. Objektive forhandlere følger et sæt regler for at styre deres handelsbeslutninger. De foretrækker at købe og sælge beslutninger i det væsentlige forudplanlagt. I modsætning hertil afviser subjektive handlende brug af et strengt sæt regler
  • Udbud og efterspørgsel Udbud og efterspørgsel Loven om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomiske begreber, der siger, at på effektive markeder er den leverede mængde af en vare og den mængde, der kræves af den vare, lig med hinanden. Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden.
  • En handelsmands vindende tankegang En handelsmands vindende tankegang At være mesterhandler handler ikke kun om at formulere bedre strategier og analyser, men handler også om at udvikle en vindende tankegang.