Finansiel økonomi - Oversigt, hvordan det fungerer, aspekter

Finansiel økonomi er en af ​​de mange grene af økonomi, der beskæftiger sig med forskellige finansielle markeder New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) er også den største værdipapirudveksling i verden og er vært for 82% af S&P 500 som 70 af de største virksomheder i verden. Det er et børsnoteret selskab, der giver en platform til køb og salg under hensyntagen til, hvordan ressourcer bruges. Dens særlige opmærksomhed på monetære aktiviteter adskiller den fra de andre grene.

Finansiel økonomi

I finansøkonomi analyseres vigtige aspekter, der opstår i forex- og aktiemarkederne, samt hvordan inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med samme mængde penge). , depression, deflation Deflation Deflation er et fald i det generelle prisniveau for varer og tjenester. Sagt på en anden måde, deflation er negativ inflation. Når det sker, vokser valutaens værdi over tid. Således kan flere varer og tjenester købes for det samme beløb. , recession, priser og mere påvirker hinanden. Finansiel økonomi er vigtig for at tage investeringsbeslutninger, identificere risici og værdiansætte værdipapirer og aktiver.

Hvordan fungerer finansiel økonomi?

Som nævnt ovenfor ser finansøkonomi på de monetære aktiviteter på de finansielle markeder, hvilket gør det til et kvantitativt felt. Finansiel økonomi gør følgende:

  • Det er involveret i analysen af ​​dagsværdien Dagsværdi Dagsværdi henviser til den faktiske værdi af et aktiv - et produkt, et lager eller en sikkerhed - der er aftalt både af sælgeren og køberen. Dagsværdi gælder for et produkt, der sælges eller handles på det marked, hvor det hører hjemme eller under normale forhold - og ikke et produkt, der er under afvikling. af et aktiv og det beløb, der kan oprettes på et aktiv. Dagsværdi beskrives som den faktiske værdi af et produkt eller en aktie som aftalt af både sælgeren og køberen eller værdien af ​​det samme produkt, der er givet til det af det marked, hvor det handles. Med hensyn til pengestrøm bestemmer finansiel økonomi også, hvordan et andet aktiv eller en begivenhed påvirker pengestrømsgenerering.
  • Finansiel økonomi studerer også risici og identificerer måder til at minimere investeringsrelaterede risici.
  • Finansiel økonomi omfatter også finansielle instrumenter såsom obligationer Obligationer Obligationer er obligationer med fast indkomst, der udstedes af virksomheder og regeringer for at rejse kapital. Obligationsudstederen låner kapital fra obligationsejeren og foretager faste betalinger til dem med en fast (eller variabel) rente i en bestemt periode. aktier og værdipapirer. Det ser også på de forskellige markedsregler, der styrer de markeder, hvor disse værktøjer handles. Selvfølgelig er markederne og de finansielle institutioner også omfattet af finansiel økonomi.

Aspekter af finansiel økonomi

Der er to grundlæggende aspekter af finansiel økonomi, nemlig diskontering og diversificering af risikostyring.

1. Diskontering

Enhver investor er klar over, at værdien af ​​sine penge i dag ikke vil være den samme i de næste 10 til 20 år. For eksempel vil penge i dag ikke give den samme købekraft i de næste 20 år. Dette er en vigtig kendsgerning, der skal anerkendes af investorer, når de træffer beslutninger.

De bør diskontere forskellen på 10 eller 20 år på grund af inflation og risiko. Diskonteringsaspektet er meget vigtigt, fordi der allerede er tilknyttede problemer såsom underfinansierede pensionsordninger.

2. Risikostyring og diversificering

Risiko er iboende i næsten alle finansielle aktiviteter. Enhver, der holder øje med aktiemarkedet, vil bemærke, at de aktier, der handles, kan ændre tendenser når som helst. Afkastet fra aktieinvestering er undertiden højt, da risikoen også er høj. Ideelt set, hvis en investor har to risikable aktiver, skal deres individuelle præstationer kompensere for den anden.

Grundlæggende begreber inden for finansiel økonomi

Der er to grundlæggende begreber inden for finansiel økonomi - Portfolio Theory og Capital Asset Pricing Model (CAPM).

1. Porteføljeteori

Også kaldet Modern Portfolio Theory hævder denne teori, at investorer viser en naturlig modvilje mod risiko og derfor vil forsøge at undgå investeringer med højere risici såvel som dem med lavere afkast. Men investeringer med højere afkast medfører bestemt højere risici.

Derudover mener konceptet, at aktiver ikke skal behandles i henhold til, hvordan de individuelt presterer, men på hvordan de interagerer med hinanden. Dette skyldes, at det at være i stand til at finde den korrekte kombination af sådanne aktiver kan hjælpe investoren med at opnå det højest mulige afkast for et bestemt risikoniveau og omvendt.

2. Capital Asset Pricing Model (CAPM)

Capital Asset Pricing Model (CAPM) Finance Finance's Finance Articles er designet som selvstudievejledninger til at lære vigtige finansieringskoncepter online i dit eget tempo. Gennemse hundredvis af artikler! vurderer de risici og afkast, der følger med et risikabelt aktiv for at bestemme dets pris. Desuden foreslås det, at de risici, som investorerne påtager sig, skal imødegås med den passende kompensation. Det følger følgende formel:

CAPM-formel

Hvor:

Ra = Forventet returnering af en sikkerhed

Rrf = risikofri sats

Ba = Beta af sikkerheden

Rm = Forventet afkast på markedet

Fordele ved finansiel økonomi

Den ultimative fordel ved finansiel økonomi er at give investorerne informationen til at træffe sunde og informerede beslutninger i forhold til deres investeringsmuligheder. De præsenteres med de risici og risikofaktorer, der er involveret i deres investeringer, dagsværdien af ​​det aktiv, de ønsker at erhverve, og reglerne på de finansielle markeder, hvor de er involveret.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Markedsrisikopræmie Markedsrisikopræmie Markedsrisikopræmien er det yderligere afkast, som en investor forventer af at have en risikabel markedsportefølje i stedet for risikofrie aktiver.
  • Quants Quants Kvantitative analytikere (også kaldet "quants") er fagfolk, der specialiserer sig i design, udvikling og implementering af algoritmer og matematiske eller statistiske modeller beregnet til at løse komplekse økonomiske problemer. I deres arbejde anvender kvantitative analytikere en blanding af teknikker og viden
  • Risikostyring Risikostyring Risikostyring omfatter identifikation, analyse og respons på risikofaktorer, der indgår i en virksomheds liv. Det gøres normalt med