Analytiske færdigheder - Oversigt, typer og betydning

Analytiske færdigheder henviser til den enkeltes evne til at identificere et problem, undersøge for at finde ud af relevante fakta og finde en logisk løsning. De betragtes som vigtige færdigheder inden for mange forskellige områder; det er dog især vigtigt inden for økonomi, når man vurderer finansielle værdipapirer. Værdipapirer Handelspapirer er værdipapirer, der er købt af et selskab med henblik på at realisere en kortsigtet fortjeneste. Et selskab kan vælge at spekulere i forskellige gælds- eller aktiepapirer, hvis det identificerer et undervurderet værdipapir og ønsker at udnytte muligheden. .

Analytiske evner

Analytiske færdigheder er evnen til at indsamle information og til grundigt at analysere disse oplysninger. De henviser til færdigheder til problemløsning og træffer en beslutning baseret på indsigt trukket fra den indsamlede information.

Analytiske færdigheder bruges til at opdage mønstre, brainstorme ideer, observere data, indsamle data, fortolke data, integrere ny information, syntetisere information og træffe beslutninger baseret på situationen.

Typer af analytiske færdigheder

De fem typer færdigheder, der er afgørende for succes i mange forskellige job og brancher, er:

Analytiske færdigheder - Typer

1. Kommunikation

En undervurderet færdighed er evnen til at kommunikere den analyse, der er gennemført. At være i stand til at identificere problemer og finde løsninger er ubrugelig, hvis konklusionerne og resultaterne ikke kan kommunikeres effektivt til beslutningstagere.

Resultater fra analysen skal muligvis præsenteres mundtligt gennem en præsentation eller et møde. Analysen skal muligvis præsenteres i skriftlig form, enten via en rapport eller e-mail. Derfor er kommunikationskommunikation At kunne kommunikere effektivt en af ​​de vigtigste livsfærdigheder at lære. Kommunikation defineres som overførsel af information for at skabe større forståelse. Det kan gøres vokalt (gennem mundtlige udvekslinger), gennem skriftlige medier (bøger, hjemmesider og magasiner), visuelt (ved hjælp af grafer, diagrammer og kort) eller ikke-verbale færdigheder er en kritisk vigtig færdighed, når man udvikler generelle analytiske færdigheder.

2. Kreativitet

En anden vigtig færdighed er evnen til at tænke kreativt. Mange problemer kræver ”out-of-the-box” tænkning for at finde den optimale løsning. Den åbenlyse løsning er måske ikke altid den mest effektive, og derfor er det vigtigt at være i stand til at tænke på kreative løsninger.

3. Kritisk tænkning

Kritisk tænkning er usædvanligt vigtig for at opnå stærke samlede analytiske færdigheder. Det refererer til den objektive analyse af et komplekst problem for at danne en dom.

Effektive kritiske tænkere er i stand til at tænke klart og rationelt og forstå de logiske forhold mellem datapunkter og ideer. For at finde rationelle løsninger er kritisk tænkning en meget vigtig færdighed at mestre.

4. Dataanalyse

Data er meget vigtige i alle discipliner, specifikt evnen til at analysere store datamængder og identificere mønstre og tendenser. Derfor er det stadig vigtigere at forstå disciplinen med statistik og kvantitativ analyse Kvantitativ analyse Kvantitativ analyse er processen med at indsamle og evaluere målbare og verificerbare data såsom indtægter, markedsandel og løn for at forstå en virksomheds opførsel og resultater . I en tid med datateknologi betragtes kvantitativ analyse som den foretrukne tilgang til at træffe informerede beslutninger. . Dataanalyse bliver mere fremtrædende inden for økonomi, da tendenser som teknisk handel og kvantinvestering fortsætter med at vokse i popularitet.

Kvantitativ analyse kræver identifikation af mønstre i data, men også at være i stand til at definere resultaterne til beslutningstagere, der binder ind i kommunikationsaspektet af analytiske færdigheder.

5. Forskning

Anvendelse af analytiske færdigheder kræver tålmodighed og nysgerrighed. Hvis et problem løses hurtigt uden at tage alle relevante oplysninger i betragtning, er det meget usandsynligt, at det vil være den mest effektive løsning. Derfor kræver det at tage sig tid til at lære mere om problemet at komme med en effektiv løsning, inden du prøver at løse det.

Forskning kræver indsamling af information og relevante data og derefter kompilering, inden de analyseres. At indsamle data og grundigt undersøge et emne er vigtigt for at kunne anvende stærke analytiske færdigheder.

Betydningen af ​​analytiske færdigheder

Analytiske færdigheder er vigtige, fordi de giver folk mulighed for at finde løsninger på forskellige problemer og træffe konkrete beslutninger og handlingsplaner for at løse disse problemer. Som nævnt tidligere er de vigtige færdigheder i alle discipliner, lige fra datalogi, projektledelse, markedsføring, jura, medicin, videnskabelig forskning, regnskab osv.

Analytiske færdigheder er usædvanligt vigtige inden for økonomi. Finansanalytikere skal være i stand til at syntetisere store datamængder, analysere dataene og finde en løsning på forskellige problemer. For eksempel overveje en aktieforskningsanalytiker Aktieforskningsanalytiker En aktieforskningsanalytiker giver forskningsdækning af offentlige virksomheder og distribuerer den forskning til klienter. Vi dækker analytikerløn, jobbeskrivelse, indgangspunkter i branchen og mulige karriereveje. til en investeringsfond. Problemet, der skal løses, er at finde den ideelle aktieinvestering, der passer til porteføljens filosofi.

For at analytikeren kan løse et sådant problem, skal de tage økonomiske oplysninger fra virksomhedsrapporter, prisoplysninger, oplysninger om den aktuelle portefølje og andre relevante datapunkter.

Derefter skal analytikeren analysere oplysningerne og finde en ideel aktieinvestering med en optimal afkast- og risikoprofil samt en investering, der stemmer overens med fondens investeringsfilosofi. Endelig skal analytikeren være i stand til at kommunikere deres fund til porteføljeforvalteren, så en investeringsbeslutning kan træffes rettidigt.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder er de færdigheder, der kræves for effektivt at kommunikere, interagere og arbejde med enkeltpersoner og grupper. Dem med gode interpersonelle færdigheder er stærke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og betragtes ofte som "gode med mennesker".
  • Emotionel intelligens Emotionel intelligens Emotionel intelligens, også kendt som den følelsesmæssige kvotient (EQ), er evnen til at styre ens følelser og andres følelser. For virksomhedsledere er høj EQ afgørende for succes. Denne guide dækker de fem elementer af følelsesmæssig intelligens og deres relevans for karakterisering af en succesrig leder. EQ vs IQ
  • Kreditanalysefærdigheder Kreditanalytikerværdier Et individ har brug for at have centrale kreditanalytikerværdier for at være effektiv i rollen. En kreditanalytiker skal vurdere en låneansøgning til
  • Erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelse En erhvervsuddannelse er et certifikat fra en akademisk institution, der tildeles studerende, der har gennemført gradskrav til et bestemt felt eller