PVGO (nuværende værdi af vækstmuligheder) - Formel, eksempler

Nuværende værdi af vækstmuligheder (PVGO) er et koncept, der giver analytikere en anden tilgang til aktieværdiansættelsesmetoder. Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder anvendes i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering. I betragtning af at værdiansættelse på aktiemarkederne er en kombination af grundlæggende og forventede, kan vi nedbryde værdien af ​​en aktie til summen af ​​(1) dens værdi, forudsat at ingen indtjening geninvesteres og (2) nutidsværdien af ​​vækstmuligheder.

pvgo-formel

PVGO-formel

Vi kan skrive det ned i følgende form:

Værdi af lager = værdi ingen vækst + nutidsværdi af GO

Eller vi kan gentage som:

PVGO = Værdi af lager - værdi ingen vækst

og

PVGO = Aktieværdi - (indtjening / omkostning ved egenkapital)

Denne tilgang bruger antagelsen om, at virksomhederne skal fordele indtjeningen blandt aktionærerne, hvis der ikke findes bedre brug for den, såsom at investere i positiv netto nutidsværdi (NPV) NPV-formel En guide til NPV-formlen i Excel, når de udfører finansiel analyse. Det er vigtigt at forstå nøjagtigt, hvordan NPV-formlen fungerer i Excel og matematikken bag den. NPV = F / [(1 + r) ^ n] hvor, PV = nutidsværdi, F = fremtidig betaling (cash flow), r = diskonteringsrente, n = antallet af perioder i de fremtidige projekter.

Vi kan kalde scenariet, hvor en virksomhed ikke har positive NPV-projekter, som et scenario uden vækst og formulere følgende:

Værdi ingen vækst = div / (krævet afkast af egenkapital - vækst)

hvor udbytte repræsenterer 100% af indtjeningen, hvilket gør div = indtjening for denne antagelse og vækst = 0.

Derfor kan vi omskrive formlen som:

Værdi ingen vækst = indtjening / krævet afkast af egenkapitalen

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Eksempel på beregninger af PVGO

Tænk på et firma med et krævet afkast på 12,5%, en markedspris på $ 57,14 og en forventet indtjening på $ 5 per aktie.

$ 57,1 = $ 5 / 12,5% + PVGO

eller PVGO = $ 57,14 - ($ 5 / 12,5%)

= $ 17,14

Derfor kan vi sige, at $ 17,14 af de samlede $ 57,14 (30%) kommer fra forventninger om muligheder eller muligheder, som virksomheden har til at vokse, investere eller endda dets fleksibilitet til at tilpasse (ændre, opgive, justere skala) investeringer til nye omstændigheder. Vi kan lettere se disse forskelle i følgende tabel:

Vi kan lettere se disse forskelle i følgende tabel:

rE1PrisE1 / rPVGOPVGO / pris
Google, Inc.0,07135.8896,57504,23302,340,438
McDonald's Corp.0,0575.7102,141002.140,021

Her kan vi tydeligt se, at 43,8% af den observerede pris kan tilskrives forventningerne til Google om at vokse, indgå i nye projekter og endda fortsætte med at bestemme det tempo, hvormed andre brancher bevæger sig, mens McDonalds værdi ser ud til at blive opfattet som mere etableret og i en vanskelig position til at vokse, når branchen bliver mættet, og konkurrenter kommer ind på markedet sammen med negativ stemning over for fastfoodkæder.

Værdien af ​​denne analyse findes i mange former. For det første kan det tjene som bekræftelse på det stadium, hvor en virksomhed er, og til at skelne modne fra voksende virksomheder. Derudover kan det hjælpe analytikeren med at forstå, om den aktuelle pris på en aktie er berettiget, dvs. for en virksomhed i et meget mættet marked og reducerede vækstmuligheder.

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til nutidsværdien af ​​vækstmuligheder (PVGO) som en alternativ måde at tænke på værdiansættelser på. Finance er den officielle globale udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ -certificering FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at fortsætte med at lære og fremme din karriere inden for virksomhedsfinansiering anbefaler vi disse ekstra gratis ressourcer til at hjælpe dig på din vej:

  • Økonomisk merværdi Økonomisk merværdi (EVA) Økonomisk merværdi (EVA) viser, at reel værdiskabelse opstår, når projekter tjener afkast over deres kapitalomkostninger, og dette øger værdien for aktionærerne. Residual Income-teknikken, der fungerer som en indikator for rentabiliteten med den forudsætning, at reel rentabilitet opstår, når formue er
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
  • DCF-formel Diskonteret pengestrøm DCF-formel Den diskonterede cashflow-DCF-formel er summen af ​​pengestrømmen i hver periode divideret med en plus diskonteringsrenten hævet til styrken af ​​perioden #. Denne artikel opdeler DCF-formlen i enkle termer med eksempler og en video af beregningen. Formlen bruges til at bestemme værdien af ​​en virksomhed
  • WACC-formel WACC WACC er en virksomheds vejede gennemsnitlige kapitalomkostninger og repræsenterer dens blandede kapitalomkostninger inklusive egenkapital og gæld. WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det bruges, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-lommeregner, der kan downloades