Banker i Hong Kong - Lær mere om top 10 Hong Kong-banker

Dette er en guide til de 10 bedste banker i Hong Kong. Hongkongs banksystem er et tredelt system, der består af licenserede banker, banker med en begrænset licens og indlånsoptagende banker.

banker i hong kong

Licenserede banker

Licenserede banker i Hong Kong tilbyder løbende og opsparingskonti. De udfører regelmæssige funktioner som at acceptere indskud eller indsamle checks fra kunder. Disse banker har ingen begrænsninger på værdien af ​​indskud, som de kan acceptere.

Banker med begrænset licens

Begrænsede banker i Hong Kong beskæftiger sig primært med kapitalmarkeds- og handelsbankaktiviteter. De kan acceptere indskud med løbetider på mindst 500.000 HK.

Indskudstagende banker

Indskudsoptagende virksomheder ejes for det meste eller er tilknyttet banker i Hong Kong. Disse banker kan tage indskud på mindst HK $ 100.000 med en oprindelig løbetid på mindst tre måneder. De leverer specialiserede tjenester, herunder værdipapirer og forbrugerfinansiering.

Top 10 banker i Hong Kong

Moody's ser negativt på Hongkongs banksystem. For alle, der overvejer en karriere inden for bankvirksomhed i Hong Kong, er denne liste en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se alle vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De største banker i Hong Kong er:

Hong Kong og Shanghai Banking Corporation (HSBC)

HSBC-banken blev grundlagt i 1865 og ligger i det centrale Hong Kong. Det leverer en bred vifte af personlige, kommercielle og finansielle banksektorer i 67 lande rundt om i verden. Banken beskæftiger omkring 235.175 medarbejdere.

HSBC er den største af bankerne i Hong Kong. Banken betjener 38 millioner kunder gennem fire globale virksomheder: Commercial Banking, Retail Banking og Wealth Management, Global Private Banking og Global Banking and Markets.

I 2016 var bankens samlede indtægt 59.836 millioner dollars, og de samlede aktiver var 2.375 milliarder dollars.

Bank of China (Hong Kong)

Bank of China (Hong Kong) er den næststørste bank i Hong Kong. Banken blev grundlagt i 1917 og blev omstruktureret i 2001. Den leverer bank- og relaterede finansielle tjenester til enkeltpersoner og erhvervskunder. Det opererer i tre segmenter: Personal Banking, Corporate Banking og Treasury.

Hovedkvarteret i det centrale og vestlige distrikt beskæftiger banken omkring 10.000 medarbejdere. I 2016 bogførte banken en samlet indkomst på US $ 5.337 millioner og rapporterede samlede aktiver på US $ 297 milliarder.

Hang Seng Bank

Hang Seng Bank blev grundlagt i 1933. Banken leverer detailbankvirksomhed, formueforvaltning, kommerciel bankvirksomhed, statskasse og privat bankservice. Banken driver et netværk på omkring 220 filialer. Hang Seng er medlem af HSBC Group og er et af Hongkongs største børsnoterede selskaber. HSBC Group er en af ​​de største bank- og finansielle serviceorganisationer i verden.

Hovedkvarteret i det centrale distrikt beskæftiger banken omkring 10.000 personer. I 2016 nåede bankens samlede indtægt op på 5,6 milliarder dollars, og de samlede aktiver udgjorde 176,0 milliarder dollars.

Standard Chartered Bank (Hong Kong)

Standard Chartered Hong Kong, et datterselskab af Standard Chartered, er en licenseret bank, der er stiftet i Hong Kong.

Banken startede sin virksomhed i Hong Kong i 1859. Det er en af ​​de få banker, der udsteder sedler. Det blev inkorporeret i 2004 og fungerer nu som en af ​​de licenserede banker i Hong Kong.

Standard Chartered beskæftiger omkring 6.000 medarbejdere. Pr. 2016 var bankens samlede indkomst 454 millioner dollars, og de samlede aktiver var 122,57 milliarder dollars.

Bank of East Asia

Bank of East Asia blev inkorporeret i 1918 og er den tredjestørste af bankerne i Hong Kong. Hovedkvarteret i det centrale distrikt tilbyder banken omfattende virksomhedsbank, personlig bank, formueforvaltning og investeringstjenester til sine kunder. Den beskæftiger omkring 10.000 medarbejdere fra 2016. Sidste år bogførte banken en samlet indkomst på 1,8 mia. Dollars og rapporterede samlede aktiver på 98,7 mia. Dollar.

Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)

Banken leverer kommerciel bank- og investeringsbankvirksomhed. Det tilbyder også andre finansielle tjenester, herunder værdipapirer, forsikring og fonde, med fokus på kommerciel og detailbank samt finansielle markedsrelaterede virksomheder. Det driver 58 detailforretninger og tre kommercielle forretningscentre og beskæftiger i øjeblikket 461.749 personer. I 2016 nåede bankens samlede indtægt 70,7 mia. Dollars, og de samlede aktiver udgjorde 3,617 mia.

DBS Bank, Hong Kong

Banken er et datterselskab af DBS Bank og er den syvende største bank i Hong Kong. Hovedkvarteret i det centrale distrikt startede sin virksomhed i Hong Kong i 1999. DBS Hong Kong leverer forbruger-, SMV- og virksomhedsbankløsninger. Fra 2016 var bankens samlede aktiver 44,59 mia. Dollars, og den samlede indkomst var 138 mio.

Wing Hang Bank

Wing Hang Bank blev grundlagt i 1937 og fungerer i øjeblikket som et investeringsholdingselskab, der beskæftiger sig med kommerciel bankvirksomhed og finansielle tjenester. Wing Hang Bank blev inkorporeret og fik en banklicens i Hong Kong i 1960. OCBC Wing Hang Limited (Hong Kong) blev et helejet datterselskab af OCBC Bank i 2014. Banken leverer tjenester gennem tre segmenter: Retail Banking, Corporate Banking, og Treasury-aktiviteter. I 2016 bogførte banken en samlet indtægt på 472 millioner dollars og rapporterede samlede aktiver på 33,5 milliarder dollars.

Nanyang Commercial Bank

NCB blev etableret i 1949. Pr. 2016 nåede bankens samlede indtægt op på US $ 351 mio., Og de samlede aktiver udgjorde US $ 44,6 mia. Det er et helejet datterselskab af Cinda Asset Management og driver 41 filialer. NCB fokuserer på erhvervskunder, især handelsselskaber. Det tilbyder også personlige og forretningsmæssige forsikringsprodukter. Derudover leverer det formueforvaltning og bankvirksomhedstjenester samt nomineret, kurator og investeringsbureauer. Det fungerer gennem segmenterne Personal Banking, Corporate Banking, Treasury, Investment og andre.

CITIC Bank International

Banken blev grundlagt i 1998 og er majoritetsejet af CITIC. Banken opererer gennem engros-, grænseoverskridende bank-, detail- og Treasury-segmenter. Fra og med 2016 var bankens samlede indkomst 527 millioner dollars og de samlede aktiver 39,16 milliarder dollars.

Investeringsbankkarrierer

At bryde ind i investeringsbankjob Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort….

Yderligere ressourcer

Dette har været Finance guide til de 10 bedste banker i Hong Kong. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topliste over globale banker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Spørgsmål om aktieforskningssamtaler Spørgsmål om aktieforskningsspørgsmål Spørgsmål og svar om forskningsinterviews. Denne liste indeholder de mest almindelige interviewspørgsmål, der bruges til at ansætte en aktieanalytiker eller tilknyttet. Hvis du havde en million dollars at investere, hvad ville du så gøre med det? - Fortæl mig om et firma, du beundrer, og hvad der gør det attraktivt. - Giv mig et lager
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere