Omkostningsadfærdsanalyse - Analyse af omkostninger og aktiviteter, eksempel

Analyse af omkostningsadfærd henviser til ledelsens forsøg på at forstå, hvordan driftsomkostningerne ændrer sig i forhold til en ændring i en organisations aktivitetsniveau. Disse omkostninger kan omfatte direkte materialer, direkte arbejdskraft og omkostninger, der er forbundet med at udvikle et produkt. Ledelse udfører typisk omkostningsadfærdsanalyse gennem matematiske omkostningsfunktioner.

Omkostningsfunktioner er beskrivelser af, hvordan en pris (f.eks. Materiale, arbejdskraft eller overhead) ændres med ændringer i aktivitetsniveauet i forbindelse med denne pris. F.eks. Vil de samlede variable omkostninger ændre sig i forhold til øget aktivitet, mens faste omkostninger forbliver de samme. Omkostningsfunktioner kan findes i forskellige former.

For at lære mere, start vores økonomiske analysekurser!

diagram over omkostningsadfærd

Antagelser om omkostningsfunktion

Omkostningsfunktioner gives normalt i form af y = mx + b og kan afbildes på en graf.

For at bestemme disse omkostningsfunktioner tager ledere typisk følgende antagelser for enkelheds skyld:

  • Variationer i omkostningsdriveren forklarer variationerne i de relaterede samlede omkostninger.
  • Omkostningsadfærd kan opsummeres i en lineær omkostningsfunktion inden for et relevant interval.

Det relevante interval refererer her til det aktivitetsområde, hvor forholdet mellem de samlede omkostninger og aktivitetsniveauet opretholdes. I virkelige situationer er ikke alle omkostningsfunktioner imidlertid lineære og forklares heller ikke af en enkelt omkostningsdriver.

For at lære af videoeksempel, tag vores økonomiske analysekurser!

Kvantitativ omkostningsanalyse

Det er almindeligt, at ledelsen bruger kvantitative analysemetoder til at illustrere omkostningsfunktioner. Den enkleste tilgang er high-low-metoden. Denne metode bruger kun de højeste og laveste værdier for omkostningsdriveren og dens respektive omkostninger til at bestemme omkostningsfunktionen.

Selv om der er mange begrænsninger for denne tilgang, er det et simpelt første forsøg på at undersøge forholdet mellem omkostningsdriveren og de samlede omkostninger.

Regressionsanalyse er en anden metode, der bruger statistiske metoder til at måle den gennemsnitlige ændringsmængde i den afhængige variabel, der er forbundet med ændringer i den uafhængige variabel. Regressionsmetoden er en meget bedre indikation af forholdet mellem variablerne. Software som Microsoft Excel er et nyttigt værktøj til at udføre regressionsanalyse.

Eksempel på høj-lav omkostningsadfærd

XYZ Company vil gerne undersøge, hvordan overheadomkostninger opfører sig med ændringer i arbejdstid:

MånedSamlede omkostningerArbejdstimer
marts$ 50.0002.000
April70.0003.000
Kan55.0001.500
juni65.0003.500
juli55.0001.000
august65.0002.000
september45.0001.500
oktober80.0004.000
november55.0002.500
december60.0002.500

Her er de omkostningsdata, der blev observeret:

TimerKoste
Højeste observation4.000$ 80.000
Laveste observation(1.000)(55.000)
Forskel3.00025.000

Hældning eller variabel pris: 25.000 / 3.000 = $ 8,33

Y Aflytning eller faste omkostninger: $ 46.667

Derfor er den fulde omkostningsfunktion: Y = 8,33x + 46,667. Dette betyder, at de samlede omkostninger for hver ekstra arbejdstime vil stige med $ 8,33.

Se flere eksempler i vores grundlæggende kursus for økonomisk analyse.

Regression omkostningsadfærd tilgang

Ved hjælp af regressionsomkostningsadfærdsanalyse er fremgangsmåden ret ens, men bruger alle datapunkter i stedet for kun de højeste og laveste værdier.

Ved hjælp af regressionsfunktionen i MS Excel kan vi få en ANOVA-output, der giver en omkostningsfunktion på Y = 8,72x + 39,502.

Dette betyder, at de samlede omkostninger for hver ekstra arbejdstime vil stige med $ 8,72, og hvis der ikke er arbejdstimer, vil de samlede omkostninger bare svare til de faste omkostninger på $ 39.502.

Under regressionsmetoden kan vi analysere omkostningsfunktionen ved hjælp af flere kriterier:

Økonomisk plausibilitet Grad af pasformTillid
HovedkonceptEr det sandsynligt, at de samlede omkostninger påvirkes / bestemmes af arbejdstiden?Bestemmes af den R-firkantede værdi af regressionsoutputtet. Jo højere tallet er, jo større kan ændringen i den afhængige variabel forklares med den uafhængige variabel.Forholdet mellem standardfejl og aflytning (fast pris) og x-variabel (variabel pris)
Analyse af eksempelDet ser ud til at være logisk, at de samlede omkostninger og arbejdstimer er relateret.R kvadrat er 0,64. Så 64% af ændringen i omkostninger kan forklares med ændringen i arbejdstid.Med en T-stat større end 2 er forholdet acceptabelt.

Lær om regressionsanalyse i vores økonomiske matematik kursus!

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Yderligere teknikker til omkostningsanalyse

I indholdet ovenfor undersøgte vi to metoder til analyse af lineære forhold. Imidlertid undersøger mange virksomheder ofte forholdet mellem flere uafhængige variabler og en enkelt afhængig variabel.

Ofte kan virksomheder også foretage analyser på hver variabel og derefter foretage den kombinerede analyse for yderligere at undersøge virkningerne af hver uafhængig variabel på den afhængige variabel. Den generelle afhentning er, at der er mange forskellige måder at analysere omkostningsadfærdsdata inden for en virksomhed, og det er op til ledelsen at beslutte, hvor dybtgående de agter at tage analysen.

I en verden, der skifter til en mere data- og teknologibaseret økonomi, vil analysering af data på forskellige måder vise sig at være gavnligt for virksomheder, hvis de er i stand til at gennemføre de rigtige og nødvendige foranstaltninger.

Lær økonomisk analyse online nu!

Yderligere ressourcer

Dette har været en indledende finansvejledning til analyse af omkostningsadfærd. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere, se de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Analyse af årsregnskaber Analyse af årsregnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • Afkast af egenkapital Return of Equity (ROE) Return on Equity (ROE) er et mål for en virksomheds rentabilitet, der tager et selskabs årlige afkast (nettoindkomst) divideret med værdien af ​​dets samlede egenkapital (dvs. 12%). ROE kombinerer resultatopgørelsen og balancen, da nettoindtægten eller overskuddet sammenlignes med egenkapitalen.
  • Afkast på annonceudgifter ROAS (Return on Annonceudgifter) ROAS (Return on Annonceudgifter) er en vigtig e-handelsmåling. ROAS måler indtægter genereret pr. Dollar brugt markedsføring. Det er en lignende og alternativ rentabilitetsmåling som ROI eller "Return on Investment". ROAS bruges ofte i e-handelsvirksomheder til at evaluere effektiviteten af ​​en marketingkampagne.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere