Spørgsmål om Common Equity Research Interview - Komplette svar

Baseret på vores førstehåndserfaring samt diskussioner med fagfolk inden for aktieforskning Equity Research Analyst En aktieforskningsanalytiker giver forskningsdækning af offentlige virksomheder og distribuerer den forskning til kunder. Vi dækker analytikerløn, jobbeskrivelse, indgangspunkter i branchen og mulige karriereveje. , har vi samlet en liste over de mest populære spørgsmål, som en forskningsanalytiker skal stille, når han interviewer en medarbejder. Vi har også tilføjet, hvad vi synes er de bedste svar på disse udfordrende interviewspørgsmål. Her er de bedste spørgsmål og svar på egenkapitalforskning ...

tema for spørgsmål om egenkapitalforskning

Hvis du havde en million dollars at investere, hvad ville du så gøre med det?

Fortæl mig om et firma, du beundrer, og hvad der gør det attraktivt.

Send mig en aktie (typisk følges op med en udfordring - f.eks. Hvorfor har markedet ikke prissat dette ind?)

Disse er alle varianter på et af de mest almindelige spørgsmål om aktieforskningsinterview - pitch mig en aktie Aktie Hvad er en bestand? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. . Vær forberedt på at placere tre eller fire aktier - for eksempel en stor aktiebeholdning, en lille aktiebeholdning og en aktie, som du ville forkorte. For ethvert firma, du skal pitch, skal du sørge for at have læst et par analytikerapporter og kender vigtige oplysninger om virksomheden. Du skal kende grundlæggende værdiansættelsesmålinger (EV / EBITDA-multipler, PE-multipler osv.), Vigtige driftsstatistikker og navnene på nøglemedlemmer i ledelsesteamet (f.eks.CEO CEO En CEO, kort for Chief Executive Officer, er den højest rangerede person i en virksomhed eller organisation. Administrerende direktør er ansvarlig for en organisations overordnede succes og for at træffe ledelsesmæssige beslutninger på øverste niveau. Læs en jobbeskrivelse). Du skal også have mindst tre nøglepunkter for at understøtte dit argument.

Hvordan vurderer du en aktie?

De mest almindelige værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedværdiansættelsesmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder anvendes i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering er DCF-værdiansættelsesmetoder og relative værdiansættelsesmetoder ved hjælp af sammenlignelige offentlige virksomheder (“Comps”) og præcedenstransaktioner (“Precedents ”).

Hvorfor kan et højteknologisk firma have en højere PE end en købmand?

Det kan også vises, at prisindtjeningsprisindtjeningsforhold Prisindtjeningsforholdet (P / E-forhold) er forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og indtjening pr. Aktie. Det giver investorer en bedre fornemmelse af værdien af ​​en virksomhed. K / E viser markedets forventninger og er den pris, du skal betale pr. Enhed af nuværende (eller fremtidig) indtjeningsmultipel er drevet af (1 - g / ROE) / (r - g) hvor r er omkostningerne ved egenkapitalen , g er vækstraten, og ROE er afkast på egenkapital Return on Equity (ROE) Return on Equity (ROE) er et mål for en virksomheds rentabilitet, der tager et selskabs årlige afkast (nettoindkomst) divideret med værdien af ​​dets samlede aktionærer 'egenkapital (dvs. 12%). ROE kombinerer resultatopgørelsen og balancen, da nettoindtægten eller overskuddet sammenlignes med egenkapitalen. .Et højteknologisk firma kan have en højere PE, fordi vækstforventningerne til aktien er højere.

Hvad driver PB multiple? Eller hvorfor kan to virksomheder i samme branche have meget forskellige PB-multipla?

PB-multiple kan vises som PE x ROE. Det er derfor drevet af afkast af egenkapitalen og drivkræfterne for PE-multiple. Det kan også vises, at PE-multiple er drevet af (1 - g / ROE) / (r - g) hvor r er omkostningerne ved egenkapitalen, g er vækstraten og ROE Return on Equity (ROE) Return on Equity (ROE) er et mål for en virksomheds rentabilitet, der tager et selskabs årlige afkast (nettoindkomst) divideret med værdien af ​​dets samlede egenkapital (dvs. 12%). ROE kombinerer resultatopgørelsen og balancen, da nettoindtægten eller overskuddet sammenlignes med egenkapitalen. er afkast på egenkapitalen.

Da PB-multiple er PE x ROE, betyder det, at PB-multiple er (ROE-g) / (r-g). Hvis vi antager en nul vækstrate, betyder ligningen, at markedsværdien af ​​egenkapitalen skal være lig med den bogførte værdi af egenkapitalen, hvis ROE = r. PB-multiple vil være højere end 1, hvis en virksomhed leverer ROE højere end omkostningerne ved egenkapitalen (r).

Fortæl mig hvornår du vil se et firma med et højt EV / EBITDA-multipel, men et lavt PE-multipel.

Dette forhold indebærer en væsentlig forskel mellem virksomhedens virksomhedsværdi og dens egenværdi. Forskellen mellem de to er "nettogæld". Som et resultat vil en virksomhed med en betydelig nettogæld sandsynligvis have en højere EV / EBITDA multiple EBITDA Multiple EBITDA multiple er en finansiel ratio, der sammenligner en virksomheds Enterprise Value med dens årlige EBITDA. Dette multiple bruges til at bestemme en virksomheds værdi og sammenligne den med værdien af ​​andre lignende virksomheder. En virksomheds EBITDA - multipel giver et normaliseret forhold til forskelle i kapitalstruktur.

Hvad er en beta?

Beta er et mål for markedsrisiko (systematisk). Beta bruges i model for prisfastsættelse af kapitalaktiver (CAPM) Model for prisfastsættelse af kapitalaktiver (CAPM) Kapitalaktivprissætningsmodellen (CAPM) er en model, der beskriver sammenhængen mellem forventet afkast og risiko for et værdipapir. CAPM-formlen viser, at et sikkerhedsafkast er lig med det risikofrie afkast plus en risikopræmie, baseret på betaen af ​​denne sikkerhed for at bestemme en omkostning ved egenkapitalen. Beta måler en akties volatilitet i afkast i forhold til et indeks. Så en beta på 1 har samme flygtighed som indekset, og en beta højere end 1 er mere volatil.

Hvorfor gør du en flink beta?

Når du ser beta på Bloomberg Bloomberg Funktionsliste Liste over de mest almindelige Bloomberg-funktioner og genveje til egenkapital, fast indkomst, nyheder, økonomi, virksomhedsoplysninger. I investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, kapitalmarkeder skal du lære at bruge Bloomberg Terminal til at få finansiel information, aktiekurser, transaktioner osv. Bloomberg-funktionsliste, den er gearet til at afspejle hver virksomheds gæld. Men hver virksomheds kapitalstruktur er forskellig, og vi vil se på, hvor "risikabelt" en virksomhed er, uanset hvilken procentdel af gæld eller egenkapital den har. For at få det, er vi nødt til at fjerne beta Unlevered Beta / Asset Beta Unlevered Beta (Asset Beta) er volatiliteten i afkast for en virksomhed uden at overveje dens økonomiske gearing. Det tager kun højde for dets aktiver.Det sammenligner risikoen for en uklogt virksomhed med markedsrisikoen. Det beregnes ved at tage egenkapital beta og dividere det med 1 plus skattejusteret gæld til egenkapital hver gang. Du slår betaversionen op for en gruppe af sammenlignelige virksomheder, uvidende hver, tager medianen af ​​sættet og leverer det derefter baseret på din virksomheds kapitalstruktur. Derefter bruger du denne leverede beta i beregningen af ​​omkostninger ved kapital. Til din reference er formlerne for fjernelse og genindlevering af Beta nedenfor:formlerne til fjernelse og genindlevering af Beta er nedenfor:formlerne til fjernelse og genindlevering af Beta er nedenfor:

Unlevered Beta = Leveret Beta / (1 + ((1 - Skattesats) x (Samlet gæld / egenkapital)))

Leveret Beta = Unlevered Beta x (1 + ((1 - Skattesats) x (Samlet gæld / egenkapital)))

Hvad er forskellen mellem virksomhedsværdi og egenkapitalværdi?

Dette spørgsmål bliver ofte stillet inden for bankvæsen, men kan også let være et af de ofte stillede spørgsmål om aktieforskningsinterview. Virksomhedsværdi Virksomhedsværdi Virksomhedsværdi eller fast værdi er den samlede værdi af et firma svarende til dets egenkapitalværdi plus nettogæld plus enhver minoritetsinteresse, der anvendes til værdiansættelse. Det ser på hele markedsværdien snarere end blot egenkapitalværdien, så alle ejerandele og aktivkrav fra både gæld og egenkapital er inkluderet. er værdien af ​​det selskab, der kan tilskrives alle investorer. Egenkapitalværdi repræsenterer kun den del af selskabet, der tilhører aktionærerne. Virksomhedsværdi indeholder markedsværdien af ​​egenkapitalen plus markedsværdien af ​​nettogæld (såvel som andre finansieringskilder, hvis de anvendes, såsom foretrukne aktier, minoritetsinteresser osv.).

Kan en virksomhed have en egenkapitalværdi, der er større end dens virksomhedsværdi?

Teknisk set ja. Virksomhedsværdi er summen af ​​markedsværdien af ​​egenkapital og nettogæld (bruttogæld minus kontanter). Hvis en virksomhed ikke har nogen rentebærende gæld, men har kontanter, vil det føre til en situation, hvor egenkapitalværdien er større end virksomhedsværdien.

Hvad er de vigtigste værdiansættelsesmetoder?

  • DCF-værdiansættelsesmetoder DCF-analyse Infografik Hvordan diskonteret cash flow (DCF) virkelig fungerer. Denne DCF-analyseinfografik gennemgår de forskellige trin, der er involveret i opbygningen af ​​en DCF-model i Excel.
  • Relative værdiansættelsesmetoder - ved hjælp af sammenlignelige offentlige virksomheder Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden forretning og præcedenstransaktioner
  • Opdelingsværdiansættelsesmetoder - ser på likvidations- eller opdelingsværdien af ​​virksomheden
  • Metoder til vurdering af reelle optioner - sjældnere
  • Her er en oversigt over alle værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering

Hvornår vil du ikke bruge en DCF-værdiansættelsesmetode?

Du bruger ikke en DCF-værdiansættelsesmetode, når en virksomhed ikke har forudsigelige pengestrømme Den ultimative pengestrømsvejledning (EBITDA, CF, FCF, FCFE, FCFF) Dette er den ultimative pengestrømsvejledning til at forstå forskellene mellem EBITDA, Cash Flow fra Operations (CF), Free Cash Flow (FCF), Unlevered Free Cash Flow eller Free Cash Flow to Firm (FCFF). Lær formlen for at beregne hver og udlede dem fra en resultatopgørelse, balance eller pengestrømsopgørelse. Et eksempel på dette ville være en opstartsvirksomhed. Nedenfor er et screenshot af en DCF-model fra Finance's online finansielle modelleringskurser.

finansielle modellering af egenkapitalforskningsinterviews

Hvad er de mest almindelige multipla, der bruges til at værdsætte en virksomhed?

Dette er et af de mest almindelige spørgsmål om aktieforskningsinterview. Her er hovedtyperne af værdiansættelsesmultipler Typer af værdiansættelsesmultipler Der er mange typer værdiansættelsesmultipler, der anvendes i finansiel analyse. Disse typer multipler kan kategoriseres som kapitalandele og virksomhedsværdi-multipla. De bruges i to forskellige metoder: sammenlignelig virksomhedsanalyse (comps) eller præcedens transaktioner (precedents). Se eksempler på, hvordan man beregner:

  • EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA bruges i værdiansættelsen til at sammenligne værdien af ​​lignende virksomheder ved at evaluere deres Enterprise Value (EV) til EBITDA-multipel i forhold til et gennemsnit. I denne vejledning opdeler vi EV / EBTIDA-multiple i dets forskellige komponenter og leder dig gennem, hvordan du beregner det trin for trin
  • EV / EBIT
  • P / E-kursindtjeningsgrad Prisindtjeningsforholdet (P / E-forhold) er forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og indtjening pr. Aktie. Det giver investorer en bedre følelse af værdien af ​​en virksomhed. P / E viser markedets forventninger og er den pris, du skal betale pr. Enhed af nuværende (eller fremtidig) indtjening
  • P / B

Hvorfor foretrækker Warren Buffett EBIT-multiplikationer frem for EBITDA-multipler?

EBITDA ekskluderer afskrivninger på basis af, at de er "ikke-kontante poster". Imidlertid er afskrivninger og afskrivninger også et mål for, hvad virksomheden bruger eller skal bruge på kapitaludgifter. Warren Buffett krediteres for at have sagt: ”Tror ledelsen, at tandfe betaler for kapitaludgifter?” Her er en artikel om, hvorfor Buffett ikke kan lide EBITDA Warren Buffett - EBITDA Warren Buffett er kendt for ikke at kunne lide EBITDA. Warren Buffett krediteres for at have sagt "Tror ledelsen, at tandfe betaler for CapEx?".

Sammenlign EBIT vs EBITDA EBIT vs EBITDA EBIT vs EBITDA - to meget almindelige målinger, der anvendes i økonomi og virksomhedsværdiansættelse. Der er vigtige forskelle, fordele / ulemper at forstå. EBIT står for: Indtjening før renter og skatter. EBITDA står for: Indtjening før renter, skatter, afskrivninger og afskrivninger. Eksempler og.

Hvordan adskiller værdiansættelsen af ​​et ressourcefirma (f.eks. Olie og gas, et mineselskab osv.) Sig fra at værdsætte et standardfirma?

Først skal du projicere priserne på råvarer og virksomhedens reserver. I stedet for en standard DCF bruger du en NAV-model (Net Asset Value). NAV-modellen er ens, men alt stammer fra virksomhedens reserver snarere end en simpel indtægtsvækst / EBITDA-marginfremskrivning. Du ser også på branchespecifikke multipler som P / NAV ud over standardmultiplerne. Her er flere metoder til vurdering af minedrift Værdiansættelsesteknikker for minedrift De vigtigste metoder til værdiansættelse af minedrift i branchen inkluderer pris til nettoaktivværdi P / NAV, pris til cash flow P / CF, samlede anskaffelsesomkostninger TAC & EV / Ressourcer. Den bedste måde at værdiansætte et mineaktiv eller -virksomhed er at opbygge en diskonteret pengestrømsmodel (DCF), der tager højde for en mineplan, der er produceret i en teknisk rapport.

Hvorfor går DCF-fremskrivninger typisk ud mellem 5 og 10 år?

Prognoseperioden er drevet af evnen til med rimelighed at forudsige fremtiden. Mindre end 5 år er ofte for kort til at være nyttigt. Mere end 10 år bliver vanskeligt at forudsige pålideligt.

Hvad bruger du til diskonteringssatsen i en DCF-værdiansættelse?

Hvis du forudsiger frie pengestrømme til virksomheden, bruger du normalt de vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger (WACC WACC WACC er en virksomheds vejede gennemsnitlige kapitalomkostninger og repræsenterer dens blandede kapitalomkostninger inklusive egenkapital og gæld. WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det er brugt, hvordan man beregner det, og giver også et WACC, der kan downloades regnemaskine) som diskonteringsrente. Hvis du forudsiger frie pengestrømme til egenkapital, bruger du omkostningerne til egenkapitalen.

Hvordan beregner du terminalværdien i en DCF-værdiansættelse?

Dette er et af de klassiske spørgsmål om aktieforskningsinterview. Terminalværdier Terminalværdi Terminalværdien bruges til værdiansættelse af en virksomhed. Terminalværdien eksisterer ud over prognoseperioden og antager en fortsat bekymring for virksomheden. brug enten et exit-multiplum eller Gordon Growth (terminalvækst Terminalvæksthastighed Terminalvæksthastigheden er en konstant hastighed, hvormed en virksomheds forventede frie pengestrømme antages at vokse på ubestemt tid. Denne vækstrate anvendes ud over prognoseperioden i en diskonteret pengestrømsmodel (DCF) fra slutningen af ​​prognoseperioden til og antage, at virksomhedens frie pengestrøm fortsætter) -metoden.

Forklar hvorfor vi ville bruge midtårskonventionen i en DCF-værdiansættelse?

Med standard DCF er der en antagelse om, at alle pengestrømme forekommer ved årets udgang. Midtårskonventionen tilpasser sig denne fordrejning ved at antage, at alle pengestrømme kommer midtvejs gennem året. I stedet for at bruge diskonteringsperioder på 1 for det første år, 2 for andet år osv. I DCF-formlen bruger vi 0,5 for det første år, 1,5 for det andet år osv. For træning i økonomisk modellering klik her.

Flere interviewspørgsmål

Vi håber, at dette har været en nyttig guide til spørgsmål og svar på forskning i egenkapitalforskning! Hvis du vil have mere praksis, skal du kigge på vores andre interviewguider og interaktive karrierekort for at fremme din finanskarriere:

  • FP&A interviewspørgsmål FP&A interviewspørgsmål FP&A interviewspørgsmål og svar. Denne liste inkluderer de mest almindelige interviewspørgsmål, der bruges til at ansætte til job inden for finansiel planlægning og analyse (FP&A) såsom analytiker- og lederstillinger. Baseret på omfattende forskning og feedback fra fagfolk i virksomheder har denne liste de mest sandsynlige interviewspørgsmål
  • Investeringsbankinterview Spørgsmål og svar til investeringsbankinterview Spørgsmål og svar om investeringsbankinterview og -spørgsmål. Denne rigtige form blev brugt af en bank til at ansætte en ny analytiker eller tilknyttet. IB-indsigt og strategier. Spørgsmål er sorteret i: bank- og brancheoversigt, beskæftigelseshistorie (CV), tekniske spørgsmål (økonomi, regnskab, værdiansættelse) og adfærdsmæssig (fit)
  • Spørgsmål og svar om kreditanalytiker Spørgsmål og svar om kreditanalytiker Interview med kreditanalytiker og spørgsmål. For alle med et interview til en analytikerposition i en banks kreditafdeling, er dette en guide til at få fat i det! Spørgsmålene inkluderer følgende: tekniske færdigheder (økonomi og regnskab), sociale færdigheder (kommunikation, personlighedstilpasning osv.). Denne vejledning fokuserer udelukkende
  • Regnskabssamtaler Regnskabsinterview Spørgsmål og svar til regnskabsinterview. Denne liste indeholder de mest almindelige interviewspørgsmål, der bruges til at ansætte til regnskabsjob. Nogle er sværere end de ser ud til i starten! Denne vejledning dækker spørgsmål om resultatopgørelse, balance, pengestrømsopgørelse, budgettering, prognoser og regnskabsprincipper
  • Adfærdsmæssige spørgsmål Adfærdsmæssige spørgsmål til spørgsmål Adfærdsmæssige spørgsmål og svar. Denne liste indeholder de mest almindelige interviewspørgsmål og svar til økonomijob og adfærdsmæssige bløde færdigheder. Spørgsmål om adfærdssamtaler er meget almindelige for finansjob, og alligevel er ansøgere ofte underforberedte på dem.