Kreditvurderingsjustering (CVA) - Oversigt, formel, historie

Kreditvurderingsjustering (CVA) er den pris, som en investor ville betale for at afdække modpartskreditrisikoen for et afledt instrument Derivater Derivater er finansielle kontrakter, hvis værdi er knyttet til værdien af ​​et underliggende aktiv. De er komplekse finansielle instrumenter, der bruges til forskellige formål, herunder afdækning og adgang til yderligere aktiver eller markeder. . Det reducerer mærket til et aktivs markedsværdi med værdien af ​​CVA.

Kreditvurderingsjustering (CVA)Figur 1. Kreditvurderingsjustering

Kreditvurderingsjustering blev indført som et nyt krav til dagsværdi regnskab under den globale finansielle krise 2007/08. Siden introduktionen har det tiltrukket snesevis af markedsdeltagere i derivater, og de fleste af dem har indarbejdet CVA i prisfastsættelse.

Formel til beregning af justering af kreditværdiansættelse

Formlen til beregning af CVA er skrevet som følger:

Formel

Hvor:

  • T = løbetid for den længste transaktion
  • B t = Fremtidig værdi af en enhed af basisvalutaen investeret til den aktuelle rentesats ved T-løbetid
  • R = Brøkdel af porteføljens værdi, der kan fjernes i tilfælde af misligholdelse
  • T = Standardtid
  • d PD (0, t) = Risiko-neutral sandsynlighed for modparts misligholdelse (mellem tid s og t)
  • E (t) = Eksponering på tidspunktet T

Historik om kreditvurdering

Konceptet med kreditrisikostyring, som inkluderer justering af kreditværdiansættelse, blev udviklet på grund af det øgede antal land- og virksomhedsstandarder og økonomiske nedfald Topregnskabsskandaler De sidste to årtier oplevede nogle af de værste regnskabsmæssige skandaler i historien. Milliarder dollars gik tabt som følge af disse økonomiske katastrofer. I denne . I nyere tid har der været tilfælde af misligholdelse af suveræn enhed, såsom Argentina (2001) og Rusland (1998). Samtidig kollapsede et stort antal store virksomheder før, under og efter finanskrisen i 2007/08, herunder WorldCom, Lehman Brothers og Enron.

Oprindeligt er forskning i kreditrisiko Kreditrisiko Kreditrisiko er risikoen for tab, der kan opstå som følge af, at en part ikke overholder vilkårene og betingelserne i en finansiel kontrakt, primært fokuseret på identifikation af en sådan risiko. Specifikt var fokus på modpartskreditrisiko, der henviser til risikoen for, at en modpart kan misligholde sine finansielle forpligtelser.

Forud for finanskrisen i 2008 behandlede markedsdeltagere store afledte modparter som for store til at mislykkes og betragtede derfor aldrig deres modpartskreditrisiko. Risikoen blev ofte ignoreret på grund af modparternes høje kreditvurdering og den ringe størrelse af derivateksponeringer. Antagelsen var, at modparterne ikke kunne misligholde deres økonomiske forpligtelser ligesom andre parter.

I løbet af finanskrisen i 2008 oplevede markedet imidlertid snesevis af virksomhedskollaps, herunder store afledte modparter. Som et resultat begyndte markedsdeltagere at indarbejde kreditværdiansættelse ved beregning af værdien af ​​over-the-counter Over-the-counter (OTC) Over-the-counter (OTC) er handel med værdipapirer mellem to modparter, der udføres uden for formel udveksling og uden tilsyn af en udvekslingsregulator. OTC-handel sker på over-the-counter markeder (et decentralt sted uden fysisk placering) gennem forhandlernetværk. afledte instrumenter.

Udfordringer for modparts kreditrisiko

Afledte instrumenter kan klassificeres som enten ensidige eller bilaterale afhængigt af arten af ​​udbetalingen.

1. Ensidige afledte instrumenter

For en ensidig derivatinstrumentindehaver opstår tab, hvis en modpart misligholder deres finansielle forpligtelser. Det tab, som en investor pådrager sig, er lig med instrumentets dagsværdi på misligholdelsestidspunktet.

2. Bilaterale afledte instrumenter

Bilaterale derivater er mere komplekse end unilaterale derivater, da førstnævnte inkluderer tovejs modpartsrisiko. Det betyder, at både modparten og investoren er udsat for modpartsrisiko. Fordelen ved bilaterale derivater er, at derivatet kan indtage et aktiv eller en forpligtelsesposition på enhver værdiansættelsesdato.

For eksempel, hvis modpart A er i en positiv aktivposition i dag, udsættes den for modpart B. Hvis A misligholder sin forpligtelse, skylder han det positive aktiv til B. Det samme gælder, hvis B er i en negativ forpligtelsesposition, fordi i tilfælde af misligholdelse skylder han den negative forpligtelsesposition til A.

CVA-værdiansættelsesmetoder

Der er flere metoder, der bruges til at vurdere derivater, og de varierer fra enkle til avancerede metoder. At bestemme den metode til justering af kreditværdiansættelse, der skal bruges, afhænger af organisationens sofistikerede ressourcer og markedsdeltagerne.

1. Enkel tilgang

Den enkle metode beregner instrumentets mærke til markedsværdien. Beregningen gentages derefter for at justere diskonteringssatserne efter modpartens kreditspænd. Beregn forskellen mellem de to resulterende værdier for at opnå kreditværdiansættelsesjusteringen.

2. Værdiansættelse af swaption-type

Swaption-typen er en mere kompleks metode til justering af kreditværdiansættelse, der kræver avanceret viden om afledte værdiansættelser og adgang til specifikke markedsdata. Det bruger modpartskreditspændet til at estimere aktivets erstatningsværdi.

3. Simuleringsmodellering

Dette involverer simulering af markedsrisikofaktorer og risikofaktorscenarier. Derivaterne evalueres derefter ved hjælp af flere simuleringsscenarier. Den forventede eksponeringsprofil for hver modpart bestemmes ved aggregering af den resulterende matrix. Hver modparts forventede eksponeringsprofil justeres for at udlede den sikkerhedsstillede forventede eksponeringsprofil.

Flere ressourcer

Vi håber, du har nydt Finances forklaring på en kreditværdiansættelse. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Basisrisiko Basisrisiko Basisrisiko er risikoen for, at futuresprisen muligvis ikke bevæger sig i normal, stabil sammenhæng med prisen på det underliggende aktiv for at negere effektiviteten af ​​en sikringsstrategi til minimering af en erhvervsdrivendes eksponering for potentielt tab. Basisrisiko accepteres i et forsøg på at afdække prisrisiko.
  • Credit Default Swap (CDS) Credit Default Swap En credit default swap (CDS) er en type kreditderivat, der giver køberen beskyttelse mod misligholdelse og andre risici. Køberen af ​​en CDS foretager periodiske betalinger til sælgeren indtil kreditens løbetid. I aftalen forpligter sælgeren sig til, at hvis gældsudstederen misligholder, betaler sælgeren køberen alle præmier og renter
  • Sikringsordning Sikringsordning Sikringsordning henviser til en investering, hvis mål er at reducere niveauet af fremtidige risici i tilfælde af en negativ prisbevægelse på et aktiv. Afdækning giver en slags forsikringsdækning for at beskytte mod tab fra en investering.
  • Options: Calls and Puts Options: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv inden en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (strejke pris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes når som helst