LIBOR - Definition, oversigt, proces til beregning af LIBOR

LIBOR, som er et akronym af London Interbank Offer Rate, refererer til rentesatsen Rentesats En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, generelt udtrykt som en procentdel af hovedstolen. at britiske banker opkræver andre finansielle institutioner for kortfristede lån. Lånets løbetid varierer fra en dag til et år. LIBOR fungerer som en benchmarking base for korte renter for priser på værdipapirer såsom valutaswaps USD / CAD Valutakryds USD / CAD valutapar repræsenterer den noterede kurs for omveksling af amerikanske til CAD, eller hvor mange canadiske dollars man modtager pr. Amerikansk dollar. For eksempel betyder en USD / CAD-kurs på 1,25 1 US dollar svarende til 1,25 canadiske dollars. USD / CAD-valutakursen påvirkes af økonomiske og politiske kræfter på begge,renteswaps Renteswap En renteswap er en derivataftale, hvorigennem to modparter er enige om at veksle en strøm af fremtidige rentebetalinger til en anden eller pant.

LIBOR

London Interbank Offer Rate er en vigtig foranstaltning til at vurdere sundheden i forskellige finansielle systemer. Når renten er svag, er den britiske økonomi normalt underpresterende. Når satsen er højere, indikerer det normalt, at økonomien klarer sig godt. Det bruges almindeligvis af forskellige centralbanker Federal Reserve (The Fed) Federal Reserve er USA's centralbank og er den finansielle myndighed bag verdens største frie markedsøkonomi. som en reference i udformningspolitikker, der påvirker renten i andre lande.

ICE LIBOR: Ligner det LIBOR?

I de tidligere dage, før den store skandale i 2008-2012, blev London Interbank Offer Rate kendt som BBA (British Bankers Association) LIBOR). I denne periode blev BBA involveret i en skandale, da det blev fundet at være skyld i rentemanipulationer. Derfor blev BBA LIBOR omdøbt til ICE (Intercontinental Exchange) LIBOR for at eliminere de dårlige minder og sætte et nyt ansigt på tingene. ICE LIBOR er således det samme som LIBOR.

Sådan fungerer LIBOR

LIBOR-renter er blot benchmarks i stedet for omsættelige renter. Derfor kan banker i løbet af dagen handle med forskellige kurser end LIBOR-kursen, der er anført tidligt om morgenen, normalt kl.11.00 (London Time). Løbetiden for disse rater kan variere fra en enkelt dag til en strækning på 12 måneder. Samlet omfatter LIBOR syv løbetider noteret for indskud i hver af de fem største valutaer - CHF (schweiziske franc), EUR (euro), GBP (pund sterling), JPY (japansk yen) og USD (US dollar).

LIBOR-tilbud

Processen med at indstille LIBOR

For at producere 35 satser hver hverdag opretholder ICE Benchmark-udvalget et administrationspanel på mellem 11 og 16 bankbidragere.

  1. Processen med at fastsætte rentesatser begynder med at bede panelet om den rente, som de er villige til at låne til andre finansielle institutioner. Normalt sker dette tidligere på dagen, godt inden de officielle åbningstider for den benchmarkede sats.
  2. Når de har givet deres ønskede priser, er bidragene opført i top-down rækkefølge.
  3. Fjernliggende tilbud elimineres ved at fjerne 25% af de højere og lavere noterede priser. Når outliers er elimineret, beregnes de resterende satser i gennemsnit og afrundes til fem decimaler. Processen gentages på tværs af de fem valutaer for hver løbetid for at producere i alt 35 LIBOR'er.

IBOR som et benchmarkingværktøj til rentesatser

LIBOR overvåges nøje af ikke kun banker og finansielle institutioner, men også af private institutioner og enkeltpersoner. Nedenfor er nogle af de vigtigste fordele ved at se LIBOR-priser.

1. Udlånsrentestabilitet

London Interbank Offer Rate giver en stabil pulje på 35 renter beregnet dagligt under et overvåget miljø. Som et resultat er udsving i satsen ikke bundet til et indre marked, men til det globale marked. På trods af tidligere kontroverser er det vigtigt at anerkende LIBORs intentioner om at skabe stabilitet i udlånsrenten.

2. Lav risiko

Som hovedregel vil mange konservative investorer i vanskelige økonomiske tider vælge LIBOR for at skabe en sikker havninvestering for at reducere deres investeringsrisici.

Er LIBOR pålidelig?

I begyndelsen af ​​2014 overtog ICE tilsynsfunktionen fra BBA og begyndte at arbejde for at genoprette omdømmet til LIBOR. En mærkbar ændring var at ændre den måde, den beregner interbankrenten på. Tidligere beregnede BBA sine rentestimater fra 200 ulige medlemsbanker. Desværre blev rentesatserne manipuleret under overvågning af den daværende BBA-formand for at begunstige nogle få individer. Derfor beregner ICE nu sin LIBOR fra respekterede referencebanker, der er mindre end 20.

Aktiviteterne er under overvågning af et robust regeringsudvalg i IBA, der inkorporerer ærlighed. Udvalget består af benchmark-indsendere, uafhængige ikke-administrerende direktører, benchmark-brugere og andre relevante eksperter, såsom finansielle analytikere. Derfor betragtes LIBOR under overvågning af ICE som sikrere, end det var før 2014.

Skæbnen med LIBOR på det amerikanske marked

I juli 2017 udtrykte FCA sin utilfredshed ved at erklære, at USD LIBOR er uholdbar og uønsket på grund af manglende aktive markeder at basere sit benchmark på. Som et resultat står fremtiden for USD LIBOR på en rystende grund. Faktisk vil FCA og dets panel støtte sin rente indtil 2021. Derefter erstatter den sikrede dagfinansieringsrente den, og den alternative referencekursudvalg vil føre tilsyn med den.

Relaterede målinger

Tak fordi du læste Finance's forklaring af LIBOR. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Flydende rente Flydende rente En variabel rente refererer til en variabel rente, der ændres over gældsforpligtelsens løbetid. Det er det modsatte af en fast rente.
  • Kuponrente Kuponrente En kuponrente er det årlige renteindkomst, der betales til en obligationsindehaver, baseret på obligationens pålydende værdi.
  • Handelsvægtet valutakurs Handelsvægtet valutakurs Handelsvægtet valutakurs er et komplekst mål for et lands valutakurs. Den måler styrken af ​​en valuta, der vægtes med mængden af ​​handel med andre lande.
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer henviser til de forskellige metoder, hvormed aktiver handles. De to hovedtyper af handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer