Aktieoption - Hvad er en aktieoption, og hvordan fungerer den?

En aktieoption er en kontrakt mellem to parter, der giver køberen ret til at købe eller sælge underliggende aktier Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. til en forudbestemt pris og inden for en bestemt tidsperiode.

En sælger af aktieoptionen kaldes en optionskribent, hvor sælgeren betales en præmie fra den kontrakt, køberen har købt.

aktieoption eksempel

Aktieoptionstyper

Der er to typer aktieoptioner:

  • En aktieopkaldsoption , der giver køberen ret, men ikke pligt til at købe aktier. En call option stiger i værdi, når den underliggende aktiekurs stiger.
  • En aktie put option , som giver køberen ret til at sælge aktiekorts. En salgsoption vil stige i værdi, når den underliggende aktiekurs falder.

Investeringsbankfolk Bulge Bracket Investment Banks Bulge Bracket investeringsbanker er de største globale investeringsbanker. Listen inkluderer virksomheder som Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML og JP Morgan. Hvad er en Bulge Bracket Investment Bank og kan købe en af ​​disse to typer optioner individuelt eller i forbindelse med hinanden for at anvende visse handelsteknikker, såsom et dækket opkald.

Strike Price

Aktieoptioner leveres med en forudbestemt pris, kaldet en udrykningskurs. Liste over investorer over de største investeringsbanker Liste over de 100 største investeringsbanker i verden sorteret alfabetisk. Top investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch kan f.eks. købe AAPL-kontrakter til en udrykningskurs på $ 108, selvom den nuværende markedspris er $ 110. Alternativt kan de købe opkaldsmuligheden til en indløsningspris på $ 113.

I ovenstående eksempel kaldes en optionssalgspris på $ 108 in-the-money, og strike-prisen $ 113 er out-of-the-money. In-the-money optioner, når de udnyttes, resulterer i et overskud, mens optioner uden for pengene, når de udnyttes, vil resultere i et tab.

Afregnings- / udløbsdatoer

Hver indstilling har en anden udløbsdato og regel for afregning. Der er to optionstilstande på markederne.

  • En indstilling i amerikansk stil , der giver indehaveren af ​​optionen mulighed for at udnytte call / put-optionen når som helst inden udløbet
  • En option i europæisk stil , der kun tillader, at optionen udøves på udløbsdatoen.

Tidligere, da indehaveren af ​​en option udnyttede sin ret, blev transaktionen behandlet og certifikaterne for aktier leveret til indehaveren. På det moderne marked forekommer alle afregninger kontant baseret på værdien af ​​den underliggende aktie.

Eksempel

Mr. A køber AAPL november 2016 call optioner med en indløsningspris på $ 108. Optionskontraktspræmien koster $ 223 for en kontrakt på 100 aktier. AAPL stod på købstidspunktet på $ 109,10. Hvis optionen udnyttes, ville Mr. A få 100 AAPL-aktier til $ 108 den næste handelsdag.

Den næste dag åbnede AAPL på $ 109,20. Hvis Mr. A besluttede at sælge aktierne til markedspris, er hans overskud ($ 109,20 - $ 108) * 100 - $ 223 = - $ 103 (Denne beregning tager ikke højde for provision og transaktionsgebyrer; hver mægler kan have forskellige gebyrer og provisionstrukturer) .

Yderligere ressourcer

For at lære mere om aktier og investering, tjek følgende ressourcer fra Finance:

  • Hvad er en bestand? Lager Hvad er en bestand? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre.
  • Investment Banking Investment Banking i Indien Lær mere om investment banking i Indien. Vi viser de bedste investeringsbanker i Indien og beskriver, hvordan man får et job som analytiker eller tilknyttet. Historien om investeringsbankvirksomhed i Indien spores tilbage til, da europæiske handelsbanker først etablerede handelshuse i regionen i det 19. århundrede.
  • Gældsplan Gældsplan En gældsplan fastlægger al gæld, som en virksomhed har i en tidsplan, der er baseret på dens løbetid og rentesats. I finansiel modellering strømmer renteudgifter
  • Quid Pro Quo Quid Pro Quo Udtrykket quid pro quo refererer til en udveksling af varer eller tjenester mellem to parter, når noget af samme værdi forventes at blive givet til gengæld.
  • Børshandlede fonde Exchange Traded Fund (ETF) En børshandlet fond (ETF) er et populært investeringsmiddel, hvor porteføljer kan være mere fleksible og diversificerede på tværs af en bred vifte af alle de tilgængelige aktivklasser. Lær om forskellige typer ETF'er ved at læse denne vejledning.