NOPLAT - Oversigt, hvordan man beregner, anvendelser og eksempel

NOPLAT står for N et O Driftsresultatet P rofit L ess A djusted T akser. Det repræsenterer en virksomheds driftsresultat efter justering for at normalisere for virkningen af ​​kapitalstruktur og udskudt skat.

NOPLAT

NOPLAT-metricen repræsenterer den indtjening, der genereres af en virksomhed efter fratrækning af indkomstskat relateret til kernedriften og tilføjelse af overbetalte skatter i løbet af en regnskabsperiode. Både ledelse og investorer bruger almindeligvis NOLAT til at beregne unlevered fri pengestrøm Unlevered Free Cash Flow Unlevered Free Cash Flow er et teoretisk cash flow-tal for en virksomhed, forudsat at virksomheden er helt gældfri uden renteudgifter. eller overskud efter skat.

Sådan beregnes NOPLAT

Beregningen af ​​nettodriftsresultatet minus justerede skatter kan foretages på forskellige måder. Som reference ses nogle almindelige formler nedenfor:

NOPLAT - Formler

Anvendelse af NOPLAT

NOPLAT bruges i vid udstrækning i virksomhedsfinansiering som en justering af nettoindkomsten for at repræsentere de pengestrømme efter skat, der er tilgængelige for alle kapitaludbydere i en virksomhed. NOPLAT foretrækkes i stedet for nettoindkomst i modeller med diskonteret cash flow (DCF) og modeller med gearet buyout (LBO) Leveraged Buyout (LBO) En gearet buyout (LBO) er en transaktion, hvor en virksomhed erhverves ved hjælp af gæld som den vigtigste kilde til vederlag. En LBO-transaktion forekommer typisk, når et private equity-selskab (PE) låner så meget som muligt fra en række långivere (op til 70-80% af købsprisen) for at opnå et internt renteafkast> 20%, fordi det normaliserer virkninger af kapitalstruktur.

NOPLAT er en væsentlig komponent til beregning af frie pengestrømme til DCF-værdiansættelse i fusionsanalyse. Især når man vurderer målvirksomheder. Da det er en måling før renter og efter skat, er NOPLAT en indtægtsmåling, der udelukker virkningen af ​​gældsfinansiering, der inkluderer gældsomkostningerne og skattefordel. Som et resultat kan det ses som et bedre mål for driftseffektivitet end nettoindkomst. Enkelt sagt repræsenterer NOPLAT, hvordan en virksomheds kerneaktiviteter udførte netto efter justerede skatter.

Ved hjælp af NOPLAT kan indtjeningen måles uden indvirkning på gældsservice eller gearing på et selskab. Med andre ord kan forskellige selskabers præstationer sammenlignes uden at blive uklar af forskellige kapitalstrukturer. Det gør NOPLAT nyttigt til at udlede de uhåndterede frie pengestrømme fra et selskab og tillader værdiansættelse af målselskaber uden virkningen af ​​kapitalstrukturen Kapitalstruktur Kapitalstruktur refererer til mængden af ​​gæld og / eller kapital anvendt af et firma til at finansiere dets drift og finansiere sine aktiver. Et firmas kapitalstruktur.

Brug af NOPLAT er også gavnligt i fusionsanalyser, da målselskabernes kapitalstruktur er irrelevant, især hvis hele virksomheden erhverves. Det skal bemærkes, at arten af ​​nogle brancher indebærer højere driftsomkostninger, så sammenligning af NOPLAT mellem virksomheder er mere meningsfuld blandt virksomheder inden for samme branche.

NOPAT vs. NOPLAT

Nettodriftsresultat efter skat (NOPAT) og nettodriftsresultat minus justerede skatter (NOPLAT) er ens og forveksles let med hinanden, men de er ikke nøjagtigt de samme. NOPAT svarer til driftsresultatet efter skat, der er omtalt tidligere. Det er et mål for fortjeneste, der udelukker skattefordele. NOPAT bruges almindeligvis i økonomisk merværdi (EVA) Økonomisk merværdi (EVA) Økonomisk merværdi (EVA) viser, at reel værdiskabelse opstår, når projekter tjener afkast over deres kapitalomkostninger, og dette øger værdien for aktionærerne. Residual Income-teknikken, der fungerer som en indikator for rentabiliteten med den forudsætning, at reel rentabilitet opstår, når formue er beregninger.

Hovedforskellen mellem de to rentabilitetsmål er, at NOPLAT inkluderer ændringer i udskudt skat, så NOPAT i det væsentlige er NOPLAT uden de udskudte skatter. Hvor der er udskudt skat, bruger NOPLAT den faktiske skat, der er betalt til skattemyndighederne, og udelukker udskudt skat.

Udskudt skat er i det væsentlige enten skyldte eller for store skatter, der repræsenterer enten et aktiv eller en forpligtelse på en virksomheds balance. NOPLAT kan give et klarere billede af driftsindtjeningen end NOPAT, da den også justerer for ikke-driftsmæssige skatteomkostninger.

I mange tilfælde kan både NOPAT og NOPLAT vise sig at være meget ens for mange virksomheder, men vil variere i virksomheder, der pådrager sig betydelig udskudt skat.

For at opsummere inkluderer NOPLAT ikke kapitalstrukturpåvirkning og justerer for ændringer i udskudt skat.

Praktisk eksempel

Overvej et selskab med følgende resultatopgørelse:

Eksempel på resultatopgørelse

Find NOPLAT givet resultatopgørelsen. Beregningen er vist nedenfor:

Prøveberegning

I eksemplet ovenfor kommer ikke alle skatteudgifter som et resultat af operationer. $ 1.000 af skatteomkostningerne tilskrives en stigning i udskudt skat. Så $ 1.000 var i det væsentlige overbetalte skatter.

Ved beregning af NOPAT kan stigningen i udskudt skat ignoreres. Ved beregning af nettodriftsresultat minus justerede skatter skal ændringen i udskudt skat dog tilføjes for at nå det korrekte beløb.

Fra ovenstående beregning realiserede ABC Company 41.000 $ i driftsresultat i regnskabsperioden Regnskabscyklus Regnskabscyklussen er den holistiske proces til registrering og behandling af alle finansielle transaktioner i et selskab, fra det tidspunkt transaktionen finder sted, til dets repræsentation i regnskabet, at lukke regnskabet. En bogholderes vigtigste pligt er at holde styr på den fulde regnskabscyklus fra start til slut efter justering for kapitalstrukturpåvirkning og ændringer i udskudt skat.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Gældsomkostninger Gældsomkostninger Gældsomkostninger er det afkast, som et selskab leverer til sine gældsindehavere og kreditorer. Omkostninger til gæld anvendes i WACC-beregninger til værdiansættelsesanalyse.
  • DCF-modelskabelon DCF-modelskabelon Denne DCF-modelskabelon giver dig et fundament til at opbygge din egen diskonterede pengestrømsmodel med forskellige antagelser. DCF Trin 1 - Opbyg en prognose Det første trin i DCF-modelprocessen er at opbygge en prognose for de tre årsregnskaber, der er baseret på antagelser om, hvordan virksomheden vil præstere i
  • Udskudt skatteforpligtelse / aktiv Udskudt skatteforpligtelse / aktiv En udskudt skatteforpligtelse eller -aktiver oprettes, når der er midlertidige forskelle mellem bogført skat og faktisk indkomstskat. Der er adskillige typer af transaktioner, der kan skabe midlertidige forskelle mellem bogført indkomst før skat og skattepligtig indkomst og derved skabe udskudte skatteaktiver eller -forpligtelser
  • M&A-overvejelser og -implikationer M&A-overvejelser og -implikationer Ved udførelse af M&A skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der er forbundet med fusioner og overtagelser. Denne vejledning skitserer vigtige