Net National Product (NNP) - Oversigt, hvordan man beregner, vigtighed

Netto nationalt produkt (NNP) er et udtryk, der ofte bruges til at repræsentere forskellen mellem bruttonationalprodukt og afskrivninger. I numeriske termer er NNP den samlede markedsværdi af varer og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres for erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra produceret af en nation i en bestemt periode (normalt et år) med afskrivninger trukket fra den.

Netto nationalt produkt

NNP er et værktøj, der generelt bruges af økonomer til at rapportere om væksten og styrken i en nationalstat og kan bruges til at evaluere en landes vækst mod andre. Det er en nyttig komparativ måling og kan give indikationer for den samlede økonomiske tilstand Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en metrik, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer for et land. På trods af at den er ude af brug i nyere tid, kan den stadig give værdifuld indsigt i økonomisk vækst og markedssundhed.

Resumé

  • Netto nationalt produkt (NNP) er et værktøj, der generelt bruges af økonomer til at rapportere om væksten og styrken i en nationalstat og kan bruges til at evaluere en lands vækst i forhold til andre.
  • NNP er en sammenlignende foranstaltning, der kan give indikationer på et lands samlede økonomiske vækst og markedssundhed.
  • Bruttonationalproduktets (BNP) del af NNP-formlen inkluderer alle de endelige varer og tjenester, der fremstilles og produceres inden for en nation med en periode.

Sådan beregnes det nationale nationale produkt

Netto nationalt produkt er generelt repræsenteret af en forenklet formel illustreret nedenfor:

Netto nationalprodukt (NNP) = bruttonationalprodukt (BNP) - afskrivninger

Det bruttonationalindkomsten del af NNP formel indeholder alle de endelige varer og tjenesteydelser, der er fremstillet og produceret i en nation med en periode.

Den afskrivninger komponent i formlen er en repræsentation af afskrivninger af de aktiver, som et land.

Betydningen af ​​NNP

For mange af os kan det nationale nationale produkt virke som et ubetydeligt tal - et andet nummer blandt de mange emner, der diskuteres af økonomer. Vi tager dog fejl ved ikke at forstå den betydning og betydning det repræsenterer i vores daglige liv.

En levende økonomi, delvist repræsenteret af NNP, kan hjælpe os med at beslutte, om et bestemt land er værd at flytte til, eller om økonomien vokser i et tempo, som vi føler os komfortable med at blive betalt i den lokale valuta USD / CAD Valutakryds USD / CAD-valutapar repræsenterer den noterede kurs for omveksling af amerikanske til CAD, eller hvor mange canadiske dollars man modtager pr. Amerikanske dollar. For eksempel betyder en USD / CAD-kurs på 1,25 1 US dollar svarende til 1,25 canadiske dollars. USD / CAD-valutakursen påvirkes af økonomiske og politiske kræfter på begge. Således kan NNP være en nyttig figur at forstå og fortolke, især når man foretager sammenligninger mellem lokaliteter.

Bæredygtighed og NNP

Miljømæssig bæredygtighed Bæredygtighed Bæredygtighed er dybest set evnen til at dække behovene i den nuværende generation ved hjælp af tilgængelige ressourcer uden at forårsage de kommende generationer er et emne, der vedrører os alle som globale borgere. Det er blevet foreslået, at den nationale nationale produktafskrivning inkluderer et element, der tegner sig for afskrivning af naturressourcer og miljø. Det hjælper med at måle den virkelige indvirkning af visse former for vækst på landet, herunder hvad der kan betragtes som miljøaktiver. Skovbrug, minedrift og giftige dampe vejer alle NNP og kan give et mere langsigtet overblik over en virksomheds strategiske vækststrategi.

Måling af miljøpåvirkninger ved beregning af et landes NNP kan betragtes som kontroversiel. Der vil uden tvivl opstå vanskeligheder, når vi forsøger at skabe en præcis måling til at bestemme, hvor meget afskrivning udvindingen af ​​råvarer skal udgøre.

Mens præcise målinger vil være vanskelige at opnå enighed omkring, er det vigtige faktorer at overveje at måle miljøpåvirkningerne og være opmærksom på produktionsmetoder, når man balancerer beskyttelsen af ​​miljøet, samtidig med at det sikres økonomisk vækst.

NNP– Overflytning til netto indenlandske produkter

Tidligere skiftede økonomer og enkeltpersoner, der brænder for finansiering, ofte forskellige målinger, der beregner økonomisk vækst til nye standardbærere i den finansielle rapporteringsverden. I begyndelsen af ​​1990'erne blev rapportering af NNP mindre almindelig i forhold til det nyere indenlandske nettoprodukt. Det skyldes til dels stigningen i BNP som det ofte rapporterede nye benchmark og nettoproduktets forhold til det.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Afskrivningsmetoder Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder og sum af årstal. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger anvendes i regnskabet til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over dets brugstid.
  • Bruttonationalprodukt Bruttonationalprodukt Bruttonationalproduktet (BNP) er et mål for værdien af ​​alle varer og tjenester produceret af et lands beboere og virksomheder. Det estimerer værdien af ​​de endelige produkter og tjenester, der fremstilles af et lands beboere, uanset produktionsstedet.
  • Nominelt BNP vs. Real BNP Nominelt BNP vs. Real BNP Nominelt bruttonationalprodukt (BNP) og Real BNP kvantificerer begge den samlede værdi af alle varer, der produceres i et land om et år. Imidlertid er det reelle BNP justeret for inflation, mens det nominelle BNP ikke er det.
  • Miljømæssig, social og styring (ESG) ESG (miljømæssig, social og styring) Miljømæssig, social og styring (ESG) er kriterierne, der helt udgør rammen for vurdering af bæredygtighedens og