FREKVENS-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger i Excel

FREKVENS-funktionen er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen beregner og returnerer en frekvensfordeling. Vi kan bruge det til at få hyppigheden af ​​værdier i et datasæt.

I finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. , FREKVENS kan være nyttig til beregning af hyppigheden af ​​en værdi inden for et interval af værdier. For eksempel kan vi bruge funktionen til at tælle antallet af medarbejdere, hvis IQ falder inden for et bestemt interval.

Formel

= FREKVENS (dataarray, bins_array)

FREKVENS-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Data_arrays (Det er et krævet argument) - Dette er en matrix eller reference til et sæt værdier, som du vil tælle frekvenser for.
  2. Bins_array (Det er et krævet argument) - Dette er en række intervaller ("bakker") til gruppering af værdier.

Husk at :

  1. Hvis data_array ikke indeholder nogen værdier, returnerer FREQUENCY en matrix med nuller.
  2. Hvis bins_array ikke indeholder nogen værdier, returnerer FREQUENCY antallet af elementer i data_array.

Sådan oprettes en frekvensfordeling ved hjælp af FREKVENS:

  • Vi skal indtaste tal, der repræsenterer de kasser, vi vil gruppere værdier i.
  • Foretag et valg i samme størrelse som det interval, der indeholder skraldespande, eller større efter én, hvis vi vil medtage det ekstra element.
  • Indtast FREKVENS-funktionen som en matrixformel ved hjælp af Control + Shift + Enter.

Hvordan bruges FREQUENCY-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan FREKVENS indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi er en legetøjsproducent. Vi kan bruge FREKVENS-funktionen til at tælle antallet af børn, der falder inden for tre forskellige aldersintervaller, som er specificeret af bins_array (gemt i cellerne B2-B3 i regnearket).

FREKVENS-funktion

I tabellen ovenfor angiver værdierne bins_array de maksimale værdier for aldersgrupperne. Derfor skal aldrene i dette eksempel opdeles i intervallet 0-4 år, 5-8 år og 9 år +.

Vi vil indtaste formlen nedenfor:

FREKVENSFunktion - Eksempel 1

FREKVENS ville blive indtastet som en matrixformel, efter at vi har valgt et interval af tilstødende celler, som vi ønsker, at den returnerede distribution skal vises.

Vi brugte CTRL + SHIFT + ENTER til at få krøllede parenteser til matrixformler. De resultater, vi får, vises nedenfor:

FREKVENS-funktion - Eksempel 1a

Et par observationer:

  1. FREKVENS-funktionen returnerer altid en matrix med et element mere end bins_array. Dette gøres ved design for at fange værdier, der er større end det største interval i bins_array.
  2. Hver bin viser et antal værdier op til og med bin-værdi, eksklusive værdier, der allerede er registreret.

Eksempel 2

Vi kan bruge FREKVENS-funktionen til at tælle unikke værdier i et interval med nogle kriterier. Antag, at vi får en liste over medarbejdere, der deltog i en aktivitet sammen med den tid, der er brugt på aktiviteten.

Når vi ser på nedenstående data, kan vi se, at de samme medarbejdernavne vises mere end én gang, så det, vi ønsker, er et antal af de unikke navne.

FREKVENSFunktion - Eksempel 2

Formlen, vi vil bruge, er:

= SUM (- (FREKVENS (HVIS (B2: B10 = F1, MATCH (A2: A10, A2: A10,0)), RÆDE (A2: A10) -ROV (A2) +1)> 0)) -:

FREKVENSFunktion - Eksempel 2a

Brug CTRL + SKIFT + ENTER for at få krøllede parenteser til matrixformler. Vi får resultatet nedenfor:

FREKVENSFunktion - Eksempel 2b

Et par bemærkninger om FREKVENS-funktionen:

  1. Funktionen ignorerer tomme celler.
  2. # N / A-fejl - Opstår, hvis matrixformlen indtastes i et område af celler, der er for stort, dvs. # N / A-fejlen vises i alle celler efter den n'te celle (hvor n er længden af ​​bins_array + 1).
  3. Formler, der returnerer arrays, skal indtastes som matrixformler.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Avanceret Excel-kursus
  • Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal kende Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje Excel-genveje til PC Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje
  • Betegnelser for certificering af finansanalytiker Vejledninger til betegnelser for finansielle tjenester. Dette afsnit dækker alle de vigtigste betegnelser inden for økonomi lige fra CPA til FMVA. Disse fremtrædende betegnelser dækker karriere inden for regnskab, finans, investment banking, FP&A, treasury, IR, virksomhedsudvikling og færdigheder som finansiel modellering,