Common vs Preferred Shares - Oversigt, forskelle

Potentielle investorer, der ønsker at erhverve en andel eller ejerskab i en virksomhed, kan vælge at købe mellem almindelige vs foretrukne aktier. Virksomheder udsteder og sælger typisk aktier for at skaffe midler til en række forretningsinitiativer. Det er vigtigt at kende og forstå de individuelle karakteristika og forskelle mellem almindelige og foretrukne aktier, før du køber dem.

Almindelige vs foretrukne aktier

Hvad er fælles aktier?

Når nogen henviser til en aktie i et selskab, henviser de normalt til almindelige aktier. De, der køber almindelige aktier, køber i det væsentlige ejerandele i en virksomhed. En indehaver af almindelige aktier modtager stemmeret, hvilket øges proportionalt med de flere aktier, som indehaveren ejer.

De, der køber almindelige aktier, prøver at sælge aktien til en højere pris, end da de købte den for at give overskud. Nogle gange kommer almindelige aktier med udbytte, der udbetales.

Hvad er foretrukne aktier?

Selvom foretrukne aktier stadig indeholder nogle funktioner i almindelige aktier, deler de også nogle funktioner med en obligation Virksomhedsobligationer Virksomhedsobligationer udstedes af virksomheder og forfalder normalt inden for 1 til 30 år. Disse obligationer tilbyder normalt et højere afkast end statsobligationer, men har større risiko. Virksomhedsobligationer kan kategoriseres i grupper afhængigt af den markedssektor, virksomheden opererer i. Som en opfriskning låner obligationsudstederen kapital fra obligationsindehaveren og foretager faste betalinger til dem med en fast rente i en bestemt periode. Ligesom obligationer modtager præferenceaktier et fast beløb af indkomst gennem et tilbagevendende udbytte.

Derudover kommer foretrukne aktier med en pålydende værdi Parværdi Parværdi er den nominelle eller pålydende værdi af en obligation eller aktie eller kupon som angivet på en obligation eller aktiecertifikat. Det er en statisk værdi, der bestemmes på udstedelsestidspunktet, og i modsætning til markedsværdien svinger den ikke regelmæssigt. , som er påvirket af renten. Når rentesatserne stiger, falder værdien af ​​foretrukne aktier. Når renterne falder, stiger værdien af ​​foretrukne aktier. I lighed med almindelige aktionærer vil de, der køber foretrukne aktier, stadig købe ejerandele i et selskab.

Forskelle: Almindelige vs foretrukne aktier

1. Virksomhedsejerskab

Indehavere af både almindelige aktier og foretrukne aktier ejer en andel i selskabet.

2. Stemmeret

Selvom både fælles aktionærer og foretrukne aktionærer ejer en del af selskabet, er det kun de fælles aktionærer, der har stemmeret. Foretrukne aktionærer har ikke stemmeret. For eksempel, hvis der var afstemning om den nye bestyrelse Bestyrelse En bestyrelse er i det væsentlige et panel af mennesker, der vælges til at repræsentere aktionærerne. Ethvert offentligt selskab er lovligt forpligtet til at installere en bestyrelse; nonprofitorganisationer og mange private virksomheder - selvom det ikke er nødvendigt - opretter også en bestyrelse. , ville fælles aktionærer have indflydelse, mens foretrukne aktionærer ikke ville være i stand til at stemme.

3. Udbytte

Selvom begge aktionærer kan modtage udbytte, er udbetaling af udbytte Vigtige udbyttedatoer For at forstå udbyttebetalende aktier er kendskab til vigtige udbyttedatoer afgørende. Et udbytte kommer typisk i form af en kontantfordeling, der udbetales fra virksomhedens indtjening til investorer. adskiller sig i naturen. For almindelige aktier er udbyttet variabelt og udbetales afhængigt af, hvor rentabelt virksomheden er. Som eksempel kan firma A udbetale $ 2 i udbytte i kvartal 1, men hvis de mister rentabilitet i kvartal 2, kan de vælge at betale $ 0.

I modsætning hertil modtager foretrukne aktionærer fast udbytte, så firma A bliver nødt til at uddele et konstant udbytte på $ 2 med faste intervaller. Udbyttet for foretrukne aktier er også kumulativ, hvilket betyder, at hvis de går glip af en periode, skal de betales tilbage i den næste.

Hvis vi går tilbage til eksemplet, hvis firma A savner $ 2-udbyttet for foretrukne aktier i kvartal 2, skal de betale $ 4 ($ 2 x 2) i kvartal 3.

4. Påstand om indtjening

Når en virksomhed rapporterer indtjening, er der en ordre, hvor investorer udbetales. Normalt udbetales obligationsejere først, og fælles aktionærer udbetales sidst. Fordi foretrukne aktier er en kombination af både obligationer og almindelige aktier, udbetales foretrukne aktionærer efter obligationsaktionærerne, men før de almindelige aktionærer.

I tilfælde af at et selskab går konkurs, skal de foretrukne aktionærer først betales, før almindelige aktionærer får noget.

5. Konvertering

Foretrukne aktier kan også konverteres til et fast antal almindelige aktier, men almindelige aktier kan ikke konverteres til foretrukne aktier.

6. Returnerer

I sidste ende betales både almindelige og foretrukne aktier ud af en virksomheds indtjening. Afkastet af en fælles aktie er oftest baseret på stigning eller fald i aktiekursen, inklusive et udbetalt valgfrit udbytte. I modsætning hertil er afkastet på en foretrukken aktie hovedsageligt baseret på dens obligatoriske udbytte.

Sammenligning

Almindelige aktierForetrukne aktier
VirksomhedsejerskabJaJa
StemmeretJaIngen
UdbytteVariabelFast
Rækkefølge for krav til indtjeningSekundFørst
Returnerer baseret påIndtjeningIndtjening

Almindelige aktier og foretrukne aktier som en investering

Med hensyn til tilgængelighed er almindelige aktier meget mere tilgængelige end foretrukne aktier. Hvorvidt man køber almindelige aktier eller foretrukne aktier eller ikke kommer i sidste ende ned til investorens mål. De, der køber almindelige aktier, er normalt interesseret i potentialet for højere fortjeneste, men med højere risiko.

Til sammenligning er dem, der køber præferenceaktier, normalt interesserede i den almindelige udbytteindkomst med lavere risiko. Det foretrækkes heller ikke, at foretrukne aktier vælges af investorer i et miljø med stigende renter, som sænker aktiernes pålydende værdi.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Udbyttepolitik Udbyttepolitik En virksomheds udbyttepolitik dikterer det udbytte, som virksomheden udbetaler til dets aktionærer, og hvor ofte udbyttet udbetales
  • Aktionærprioritet Aktionærprioritet Aktionærprioritet er en aktionærcentreret form for virksomhedsstyring, der fokuserer på at maksimere aktionærernes værdi, før de overvejer
  • Proxy-stemme Proxy-afstemning En proxy-afstemning er en delegation af stemmeret til en repræsentant på vegne af den oprindelige stemmeindehaver. Den part, der får autoritet til at stemme, er kendt som fuldmægtig, og den oprindelige stemmeindehaver er kendt som hovedmanden. Konceptet er vigtigt på de finansielle markeder og især hos offentlige virksomheder
  • Interessent vs aktionær Interessent versus aktionær Udtrykkene "interessent" og "aktionær" bruges ofte ombytteligt i forretningsmiljøet. Når man ser nøje på betydningen af ​​interessent vs aktionær, er der vigtige forskelle i brugen. Generelt er en aktionær en interessent i virksomheden, mens en interessent ikke nødvendigvis er en aktionær.