Fyret - Definition, Årsager til at blive fyret, Tegn

At blive fyret betyder, at en arbejdsgiver opsiger ansættelsen mod arbejdstagerens vilje. Der er mange grunde til, at virksomhedsledere fyrer deres medarbejdere. De fleste har dog ikke brug for en gyldig grund til at opsige ansættelsen. Hvis man ikke er dækket af en forhandlingsaftale eller ansættelseskontrakt, er chancerne for, at de er efter behov. Ansættelse efter eget valg giver en virksomhedsejer frihed til at fyre når som helst og uden varsel.

Fyret

Når det er sagt, fyrer de fleste arbejdsgivere ikke enkeltpersoner uden gyldige grunde. Faktisk er flertallet af fyringer beskrevet som afslutning på grund af årsag, hvilket betyder, at en medarbejder mister sit job, fordi han er skyld.

Årsager til, at medarbejdere bliver fyret

Her er almindelige årsager, der kan få folk til at smide deres job:

1. At stjæle virksomhedens udstyr

Selvom det virker som en no-brainer, kan en medarbejder miste sit job på grund af at stjæle genstande, selvom han mener, at de ikke nytter virksomheden. Tror ingen vil bemærke, at den stak printerpapir, der er tilbage i slutningen af ​​hver uge, mangler? Eller måske fortsætter en af ​​arbejderne med at "miste" sin mus og har brug for konstant udskiftning af den samme.

Så små som sådanne overtrædelser kan forekomme, er det alvorlige lovovertrædelser, der kan få en medarbejder fyret. Hvis man ved et uheld fører virksomhedsudstyr til sit hjem eller andre lokaler, skal han returnere det den følgende dag og rapportere sagen til sin leder.

2. Manglende udførelse af det job, som en blev ansat til

Utilfredsstillende præstation er den primære årsag til, at de fleste medarbejdere bliver fyret. En sådan grund omfatter en række specifikke ting, der kan få en person til at miste sit job. For eksempel, hvis en medarbejder er for træg, laver for mange fejl, ikke overholder de fastsatte standarder KPI'er for arbejdsstyrken Hvordan kan vi overvåge arbejdsstyrken? Regeringer og økonomer henviser normalt til tre vigtigste nøglepræstationsindikatorer (KPI'er) for at vurdere styrken af ​​en nations arbejdsstyrke, bliver ved med at stille for mange spørgsmål, går glip af deadlines eller bruger dårlig dømmekraft, alt klassificeres under dårlig præstation.

3. At tage for meget fri

Det er ingen hemmelighed, at arbejde er stressende. Det er en af ​​de aktiviteter, der kan gøre det svært at klatre ud af sengen hver morgen. Så det er forståeligt, hvis en medarbejder kalder syg ind. Sådan skriver du en sygedagse-mail En sygedags-e-mail er påkrævet, når en medarbejder føler sig under vejret og ikke er i stand til at komme på arbejde. Protokollen er at indkalde syg, selvom afsendelse af en e-mail også er en acceptabel måde at informere din manager eller vejleder på. eller ønsker at tage lidt fri.

Men hvis man tager for mange sygedage eller feriedage på de forkerte tidspunkter, kan det få ham fyret. For eksempel, hvis en medarbejder bliver ved med at bede om fritid, når virksomheden er midt i en travl sæson, afspejler det dårligt på medarbejderens engagement.

4. Snyd på jobansøgningen

De fleste mennesker uddyber deres CV og antager, at når de har sikret sig en stilling, er det ikke længere vigtigt, hvad de gjorde for at få jobbet. Dette er dog ikke tilfældet. Hvis den enkeltes præstation begynder at forsinke, er HR-afdelingen Human Resource Management Human Resource Management (HRM) en samlebetegnelse for alle de formelle systemer, der er oprettet for at hjælpe med at styre medarbejdere og andre interessenter inden for en kan beslutte at gennemgå medarbejderens CV CV Følg branchens retningslinjer & bedste praksis, når du sender dit følgebrev og genoptage et job inden for corporate finance. Download CV og følgebrevskabeloner, der skal forberedes til din jobansøgning. Disse genoptagelser er designet til at give dig det bedste skud af at blive valgt til et interview igen.

Hvis virksomhedslederen konstant er utilfreds med en medarbejders præstationer, og han finder ud af, at arbejdstageren løj i ansøgningen, tøver han måske ikke med at afslutte ansættelsen.

5. Smedning af virksomhedsoptegnelser

Forfalskning af firmaoptegnelser er ikke kun uetisk og muligvis ulovlig, men det kan også få en medarbejder fyret.

6. Brug af en firmacomputer til personlig brug

Intet får en arbejdstager fyret hurtigere end at bruge firmaudstyr til personlig forretning. For eksempel vil en medarbejder, der bliver fanget i at spille spil, tjekke sine Facebook-venner eller se en film, meget sandsynligt blive fyret. Selv hvis man får lidt fritid, skal han bruge det klogt på at engagere sig i meningsfulde aktiviteter som at hjælpe sine kolleger.

Tegn på, at en medarbejder er ved at blive fyret

At miste sit job kan være en reel overraskelse. Der er dog et par tydelige tegn på, at en medarbejder er ved at blive ramt.

1. Når en medarbejders rolle bliver mindre

I stedet for at få nye opgaver falder medarbejderens liste over projekter fortsat. Hvis en person bliver ved med at blive videregivet til nye opgaver, selv efter at have udtrykt sine bekymringer, er oddsene, at han er ved at miste sit job.

2. konstant få kritiske ydeevne anmeldelser

En negativ vurdering er ikke altid synonymt med at blive fyret. Men hvis en medarbejder bliver ved med at få dårlig feedback fra sin chef, kan han eventuelt blive fyret. Afhængigt af hvordan den første præstationsanmeldelse går, kan man få en ny chance for at foretage forbedringer. Men hvis han får en række kritiske præstationsvurderinger, er det et tegn på, at han kan miste sin position.

3. At få tildelt umulige opgaver

Når en medarbejder får sit første job, trænes han og får derefter opgaver, som han let kan udføre. Men hvis det kommer til et punkt, hvor medarbejderen får projekter, der ligner klatring på Mount Everest, så er det sandsynligt, at han bliver sat op til fiasko. Nogle gange mangler virksomhedsejere modet til at fyre medarbejdere, så de sætter dem i stand til at mislykkes. På en sådan måde får de solide beviser for fyring af medarbejderen.

Resumé

At blive fyret betyder, at en medarbejders job afsluttes af grunde som dårlig arbejdsindsats eller uetisk opførsel, såsom stjæling af virksomhedsudstyr. En arbejdsgiver kan dog afskedige arbejdere uden nogen gyldig grund, hvis de er efter eget ønske. Når det er sagt, er der nogle advarselsskilte, der viser, at man er på randen af ​​at blive fyret. De inkluderer modtagelse af negativ feedback om ydeevne, at blive videregivet til opgaver og få til opgave at umulige projekter.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Cash Larceny Cash Larceny Cash larceny henviser til den handling at stjæle kontanter, der allerede er registreret i regnskaberne i en bestemt periode. Dette bedrageri begås
  • Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) er metrics, der bruges til periodisk at spore og evaluere en organisations præstationer mod opnåelse af specifikke mål. De bruges også til at måle en virksomheds samlede præstationer
  • Arbejdsmarked Arbejdsmarked Arbejdsmarkedet er det sted, hvor udbuddet og efterspørgslen efter job mødes, hvor arbejdstagerne eller arbejdskraften leverer de tjenester, som arbejdsgivere kræver. Arbejdstageren kan være enhver, der ønsker at tilbyde sine tjenester til kompensation, mens arbejdsgiveren kan være en enkelt enhed eller en organisation
  • Fratrædelsesgodtgørelse Fratrædelsesgodtgørelse Fratrædelsesgodtgørelse er en form for kompensation, som en medarbejder modtager, når de slippes af en virksomhed. Med andre ord er det penge eller fordele, som en arbejdsgiver betaler en medarbejder, der mister sit job uden egen skyld. Det kræves ofte af ansættelsesloven.