Fragtudgift - Definition, faktorer, hvordan man registrerer

Fragtomkostninger henviser til den pris, som et luftfartsselskab opkræver for at sende gods fra kildeplaceringen til destinationsplaceringen. Udgiften betales af den person, der ønsker, at varerne transporteres fra et sted til et andet. Den opkrævede fragtomkostning afhænger af den transportform, der bruges til at levere godset.

Fragtomkostninger

Nogle af de almindelige transportformer, der kan bruges, inkluderer skib, fly, tog eller lastbil. Fragtfirmaer opkræver også forskellige fragtomkostninger afhængigt af lastens vægt.

Faktorer, der påvirker fragtomkostninger

Virksomheder, der har lagerbeholdning Varebeholdning er en aktuel aktivkonto, der findes i balancen, der består af alle råvarer, igangværende arbejde og færdige varer, som en virksomhed har akkumuleret. Det anses ofte for at være det mest illikvide af alle omsætningsaktiver - det er således ekskluderet fra tælleren i beregningen af ​​hurtig ratio. se fragtomkostninger som en af ​​de vigtigste omkostninger ved at drive forretning. Omkostningerne kan pådrages ved transport af varer fra producentens lager til virksomhedens lager eller fra virksomhedens lager til detail- eller kundesite. Forsendelsesomkostningerne kan faktureres enten på forhånd eller efter levering af lasten.

Nogle af de faktorer, der påvirker fragtomkostningerne, inkluderer:

1. Brændstofomkostninger

Nogle rederier inkluderer en brændstofomkostningskomponent i modellen for prisfastsættelse af fragt. Omkostningerne ved vej- og søfart afhænger af brændstofomkostningerne Olie & gasgrunder Olie- og gasindustrien, også kendt som energisektoren, vedrører processen med efterforskning, udvikling og forfining af råolie og naturgas. Det og de endelige omkostninger, der opkræves af forbrugeren, skal medregne brændstofomkostningerne på leveringstidspunktet.

Hvis prisen på brændstof er lav, vil vej- og søtransport være billigere at bruge, og fordelen overføres til forbrugeren som omkostningsbesparelser. Men hvis prisen på brændstof stiger, vil vej- og søtransport være dyrt, og meromkostningerne videregives til forbrugeren.

2. Efterspørgsel efter fragt

Fragtomkostningerne påvirkes også af efterspørgslen efter godstjenester. I perioder med større efterspørgsel efter forsendelsesplads vil der være store mængder produkter til forsendelse, og brugerne vil konkurrere om det begrænsede rum. Som et resultat kan rederier sælge den begrænsede plads til en premiumpris.

På den anden side, når efterspørgslen efter godstjenester er lav, vil rederier sænke deres priser for at konkurrere om de færre brugere, der ønsker at sende fragt.

3. Nye begivenheder

Nye begivenheder som terrorisme, piratkopiering og en slyngelrig regering kan resultere i øgede fragtomkostninger, når rederier forsøger at inddrive tab. Omkostningerne kan også stige på grund af afskibere, der vælger at bruge længere forsendelsesruter, der giver mere sikkerhed. For eksempel er skibsfart, der passerer piratudsatte ruter som Somalia, tvunget til at opkræve højere omkostninger for at dække den øgede risiko, højere forsikringspræmier og længere skibsruter.

Ved brug af lastbiler til transport af gods gennem områder, der er tilbøjelige til terrorisme og kriminelle bander, kan rederier opkræve et højere gebyr for at leje sikkerhed eller skifte gods til sikrere transportformer i sådanne områder.

4. Regeringens regulering

I nogle lande kan regeringen indføre en politik, der direkte påvirker rederier. For eksempel kan offentlige myndigheder begrænse den maksimale køretid for lastbilchauffører i bestemte perioder af året. Det betyder, at lasten tager længere tid at komme til destinationsstedet.

Rederier hæver fragtomkostningerne til deres kunder for at dække forventede tab. Andre offentlige regler, der kan påvirke fragtomkostningerne, omfatter et forbud mod natkørsel, emissionsafgiftslove, begrænsning af mængden af ​​gods, som lastbiler kan transportere osv.

Sådan registreres fragtudgifter i regnskab

For virksomheder, der regelmæssigt sender gods, vil fragtomkostninger være en betydelig omkostning for virksomheden. De skal registrere det korrekt for at deres finansielle bøger skal være nøjagtige. Fragtomkostninger registreres normalt som andre "generelle udgifter". Hvordan omkostningerne registreres kan afhænge af, hvem der betaler fragtomkostningerne, og om omkostningen er inkluderet i aktivets værdi / pris.

Sådan registreres fragtudgifter

FOB forsendelsessted

For FOB-forsendelsessted finder salget sted ved afsendelsesstedet, og køberen er ansvarlig for fragtomkostningerne til destinationen. På købers side er transaktionen klassificeret som en fragt-in, da sælgeren fakturerer køberen for forsendelse. I dette tilfælde bogfører sælgeren ikke nogen leveringsomkostninger i sine bøger.

Varerne overføres fra sælger til køber, efter at varerne er anbragt på leveringskøretøjet eller skibet. Inden varen ankommer til oprindelsesstedet (forsendelsessted), skal sælgeren dække alle omkostninger, såsom skatter, told og andre gebyrer. Køberen bliver kun ansvarlig for fragtomkostninger, når lasten har nået oprindelsesstedet (forsendelsessted).

FOB-destination

FOB-destination betyder, at salg og overførsel af ansvaret for varerne sker, når varerne er leveret på købers udpegende modtagested (såsom en havn eller lager). Sælgeren registrerer fragtomkostningerne som en leveringsomkostning, og de debiteres fragtkontoen og krediteres til gældskonti Gældskonto Gældskonto er en forpligtelse, der opstår, når en organisation modtager varer eller tjenester fra sine leverandører på kredit. Kundegæld forventes at blive betalt inden for et års tid eller inden for en driftscyklus (alt efter hvad der er længst). AP betragtes som en af ​​de mest likvide former for kortfristede forpligtelser. Sælgeren ejer stadig lovligt varerne under forsendelsesprocessen.Ejerskabet ændres fra sælger til køber, når varerne er leveret til købers specificerede placering.

Flere ressourcer

Tak fordi du læste Finance forklaring på fragtudgifter. Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer, der er anført nedenfor:

  • Aktivitetsbaseret omkostningsguide Aktivitetsbaseret omkostningsaktivitet Aktivitetsbaseret omkostningsberegning er en mere specifik måde at allokere omkostninger baseret på “aktiviteter”, der faktisk bidrager til omkostninger. En aktivitet er
  • Omkostninger ved solgte varer (COGS) Omkostninger ved solgte varer (COGS) Omkostninger ved solgte varer (COGS) måler de "direkte omkostninger", der påløber i produktionen af ​​varer eller tjenester. Det inkluderer materielle omkostninger, direkte arbejdsomkostninger og direkte fabriksomkostninger og er direkte proportional med omsætningen. Når indtægterne stiger, kræves der flere ressourcer til at producere varerne eller tjenesten. COGS er ofte
  • Fragt om bord (FOB) Fragt om bord (FOB) Fragt om bord (FOB), også kaldet Free on Board, er en international handelsretlig betegnelse udgivet af International Chamber of Commerce (ICC).
  • Overhead Omkostninger Overhead er forretningsomkostninger, der er relateret til den daglige drift af virksomheden. I modsætning til driftsudgifter kan generalomkostninger ikke spores til en bestemt omkostningsenhed eller forretningsaktivitet. I stedet understøtter de virksomhedens samlede indtægtsskabende aktiviteter.