Indtjeningsudbytte - oversigt, formel og praktisk eksempel

Indtjeningsudbyttet er et forholdsmæssigt forhold Nøgletal Nøgletal oprettes med brug af numeriske værdier taget fra årsregnskabet for at få meningsfuld information om et selskab, der beskriver forholdet mellem en virksomheds LTM LTM (Sidste tolv måneder) LTM (sidste tolv måneder) , også kendt som efterfølgende eller rullende tolv måneder, er en tidsramme, der ofte bruges i forbindelse med økonomiske nøgletal såsom indtægter eller afkast på egenkapital (ROE) til at evaluere en virksomheds præstation i den umiddelbart forudgående periode på 12 måneder. indtjening pr. aktie Indtjening pr. aktie (EPS) Indtjening pr. aktie (EPS) er en nøglemåling, der bruges til at bestemme den fælles aktionærs andel af virksomhedens fortjeneste. EPS måler hver fælles akties overskud til selskabets aktiekurs pr. Aktie.Indtjeningsudbyttet er det omvendte forhold til forholdet mellem pris og indtjening (P / E). Prisindtjening Prisindtjeningsforhold (P / E-forhold) er forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og indtjening pr. Aktie. Det giver investorer en bedre fornemmelse af værdien af ​​en virksomhed. K / V viser markedets forventninger og er den pris, du skal betale pr. Enhed af nuværende (eller fremtidig) indtjening. Den hurtige formel for indtjeningsudbytte er E / P, indtjening divideret med pris. Udbyttet er en god ROI ROI-formel (Return on Investment) Return on Investment (ROI) er en finansiel ratio, der bruges til at beregne den fordel, en investor får i forhold til deres investeringsomkostninger. Det måles oftest som nettoindkomst divideret med investeringens oprindelige kapitalomkostninger. Jo højere forhold, jo større er den optjente fordel.metrisk og kan bruges til at måle en akties afkast.

Indtjeningsudbytte

Forklaring af indtjeningsudbytte

I det væsentlige viser indtjeningsudbyttet, hvor meget indtjening pr. Aktie et selskab genererer fra hver dollar, der investeres i selskabets aktie. I modsætning til dets modstykke til P / E-forhold kan indtjeningsudbytte ikke give noget indblik i aktiens værdiansættelse. I stedet bruges det typisk af investorer til at vurdere deres investerings afkastrate Return of Return Return of Rate (ROR) er gevinsten eller tabet af en investering i løbet af en periode, der svarer til de oprindelige omkostninger ved investeringen udtrykt som en procentdel . Denne vejledning lærer de mest almindelige formler. Forholdet kan være særligt værdifuldt, når man sammenligner potentielt afkast mellem forskellige værdipapirer.

I nogle tilfælde bruges indtjeningsudbyttet til at beregne udbytteforholdet Udbytteudbetalingsforhold Udbytteudbetalingsforholdet er størrelsen på det udbytte, der er betalt til aktionærerne i forhold til det samlede beløb af nettoindkomst genereret af et selskab. Formel, eksempel. Husk, at udbytteforholdet angiver den andel af virksomhedens indtjening, der fordeles som udbytte til dets aktionærer. Udbytteforholdet kan beregnes ved hjælp af indtjeningsudbyttet og udbyttet. I dette tilfælde er formlen:

Udbytteforhold - Formel med indtjeningsudbytte

Ikke desto mindre kommer indtjeningsudbyttet som et mål for finansielt afkast stadig med nogle få betydelige ulemper. Forholdet kan f.eks. Være ekstremt ustabilt på grund af udsving i indtjeningen per aktie (EPS) Indtjening pr. EPS måler hver fælles akties fortjeneste. Det kan også kun bruges som et vejledende afkast, da det faktiske afkast generelt afviger markant.

Formel for indtjeningsudbytte

Matematisk udtrykkes formlen til beregning af indtjeningsudbyttet på følgende måde:

Indtjeningsudbytte - formel

Derudover er der en justeret version af formlen, der tegner sig for forskelle i kapitalstruktur og skattesatser mellem virksomheder. Den justerede formel til beregning af indtjeningsudbyttet er:

Indtjeningsudbytte - justeret formel

Praktisk eksempel

John har en aktieportefølje. For nylig har han identificeret to aktier, der kan tilføjes i hans portefølje, men John kan kun vælge en af ​​dem.

Den første mulighed er aktien i ABC Corp., der aktuelt handles til $ 8 pr. Aktie, mens selskabets indtjening pr. Aktie (EPS) for den sidste tolvmånedersperiode var $ 0,35 pr. Aktie. På den anden side handler XYZ Corp's aktie til $ 45 pr. Aktie, hvor indtjeningen pr. Aktie (EPS) i samme periode var $ 0,65 pr. Aktie.

John kan vælge den mest egnede aktie, der kan føjes til sin portefølje ved at sammenligne afkastet for de to aktier ved hjælp af indtjeningsudbyttet. Dermed,

Indtjeningsudbytte - Eksempelberegninger

Ovenstående beregninger viser, at hver dollar, der investeres i ABC Corps aktie, genererer 4 cent, mens hver dollar, der investeres i XYZ Corp., kun genererer 1,4 cent.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Unormal indtjeningsværdiansættelse Unormal indtjeningsværdiansættelse Den unormale værdiansættelsesteknik vurderer en virksomheds værdi baseret på to faktorer, dvs. den bogførte værdi af virksomheden og dens forventede indtjening
  • Indtjeningsvejledning Indtægtsvejledning En indtjeningsvejledning er den information, der gives af ledelsen i et børsnoteret selskab om dets forventede fremtidige resultater, herunder skøn
  • Normalisering Normalisering Regnskabsopgørelse normalisering indebærer justering af engangsomkostninger eller indtægter i regnskaber eller målinger, så de kun afspejler en virksomheds sædvanlige transaktioner. Regnskaber indeholder ofte udgifter, der ikke udgør en virksomheds normale forretningsdrift
  • Rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold er finansielle målinger, der anvendes af analytikere og investorer til at måle og evaluere en virksomheds evne til at generere indtægter (fortjeneste) i forhold til omsætning, balanceaktiver, driftsomkostninger og egenkapital i en bestemt periode . De viser, hvor godt en virksomhed bruger sine aktiver til at producere overskud