Topbanker i Iran - Oversigt og guide til Top 10 banker i Iran

Centralbanken for Den Islamiske Republik Iran fungerer som landets centrale monetære myndighed. Grundlagt i 1960 er den iranske centralbank en statsejet virksomhed. Den udsteder sedler og valutaer og fører tilsyn med kreditinstitutter og banker i Iran.

Topbanker i Iran

De øvrige funktioner i Irans centralbank inkluderer:

  • Oprethold værdien af ​​den nationale valuta
  • Oprethold ligevægten i landets betalingsbalance
  • Fremme handelsrelaterede transaktioner
  • Forbedre landets vækstpotentiale

Nylige vurderinger af Irans banksystem er ikke tilgængelige. Moody's er dog positiv over for, at ophævelse af nuklearrelateret handel og finansielle sanktioner mod den islamiske republik vil være kredit-positiv for banker i Iran.

For alle, der overvejer en bankkarriere i Iran, er denne liste over de bedste banker i Iran en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se vores lister over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De største banker i Iran er:

EN Bank

Grundlagt i 2001 fungerer EN Bank som en af ​​de private banker i Iran. Banken tilbyder detail-, virksomheds-, internationale og kommercielle bankløsninger til individuelle kunder, små til mellemstore virksomheder, virksomheder og offentlige institutioner. Det giver også opsparing og løbende konti, lån, kort og pengeskabe; forretning, kontanthåndtering og finansieringstjenester; Internet-, telefon-, mobil- og SMS-bankvirksomhed; og valutakurser, valutakonti, handelsfinansiering, pengeoverførsler og bankoverførsler.

Baseret i Teheran beskæftiger det 3.126 medarbejdere og administrerer 251 filialer. Fra 2016 var bankernes samlede aktiver 8,93 billioner dollars, og nettoresultatet var 943 milliarder dollar.

Bank Mellat

Bank Mellat blev grundlagt i 1979. Banken leverer kommercielle banktjenester i Iran, såsom kontantoverførsel mellem konti, forex trading-tjenester, omsættelige pengesedler, valutafaciliteter til finansiering af cirkulerende valuta, mellemfristede finansieringslån med ECO og kortfristede økonomiske lån fra ECO. Det tilbyder også refinansiering, finansiering, Murabaha, valutareserve, garantibrev, dokumentkreditter, særlige betalingstjenester, checks, lejbare indskudskasser, Musaqa, Muzara'a, futureskontrakter, adgangskort og kernebank. Det administrerer et netværk med 1.774 filialer i Iran og fem filialer i Tyrkiet og Sydkorea.

Fra 2016 udgjorde bankens samlede aktiver 134,81 billioner dollars, og nettoresultatet nåede 7,19 billioner dollars.

Bank Maskan

Bank of Maskan er en af ​​de statsejede banker i Iran, der understøtter udviklingen af ​​byggeri og boligaktiviteter i regeringen og den private sektor i Iran. Grundlagt i 1979 er den specialiserede bank baseret i Teheran med filialer i Teheran og Mashhad. Det beskæftiger omkring 12.685 medarbejdere.

I 2015 rapporterede banken samlede aktiver på US $ 460 mia. Og en nettoresultat på US $ 5,02 mia.

Bank Pasagard

Bank Pasagard, der har base i Teheran, blev grundlagt i 2004. Banken betjener forskellige økonomiske sektorer, herunder bank og finans, minedrift, olie, gas og energi, informationsteknologi samt udvikling og konstruktion af fast ejendom.

Pr. 2016 var bankens samlede aktiver på 16,04 milliarder dollars, og nettoresultatet var 349,02 millioner dollars.

Export Development Bank of Iran

Irans Eksportudviklingsbank blev stiftet som en af ​​de politiske banker i Iran i 1991. Banken er baseret i Teheran og ejes af den iranske regering. Det leverer finansielle og andre konventionelle banktjenester til iranske eksportører og importører.

I marts 2016 drev banken et netværk med 40 filialer i Iran og andre lande. Dets aktiver udgjorde USD 6,6 mia., Og nettoresultatet udgjorde US $ 28,5 mio. I samme periode.

Parsian Bank

Parsian Bank leverer bankprodukter og -tjenester til enkeltpersoner og juridiske enheder i Iran og andre lande. Banken accepterer korte og langsigtede investeringsindskud. Det tilbyder også telefon-, internet- og mobilbank samt pengeautomattjenester. Det opererer gennem cirka 294 filialer.

Med omkring 4.400 ansatte opererer banken ud af Teheran City. Det blev grundlagt i 2001. Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 42,476 milliarder dollars og nettoresultatet 684 milliarder dollar.

Bank of Industry and Mine

Bank of Industry and Mine fungerer som en af ​​udviklingsbankerne i Iran. Banken blev grundlagt i 1979 og har hovedkontor i Teheran City og beskæftiger omkring 1.100 medarbejdere. Det administrerer et netværk med 62 filialer i landet.

I 2016 bogførte banken samlede aktiver på US $ 4.109 billioner og en nettofortjeneste på US $ 439 milliarder.

Bank Tejarat

Bank of Tejarat fungerer som en af ​​de kommercielle banker i Iran og tilbyder forskellige ind- og udlånsprodukter samt telefon-, internet- og mobilbanktjenester til enkeltpersoner og virksomheder i Iran. Det blev grundlagt i 1979 og har hovedkontor i Teheran med omkring 21.400 ansatte.

Banken driver et netværk af filialkontorer i Iran samt oversøiske filialer i Frankrig, Tadsjikistan, England, De Forenede Arabiske Emirater, Tyskland og Kina.

Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 26,69 billioner dollars, og nettoresultatet var 1,55 billioner dollars.

Bank Sepah

Bank Sepah blev grundlagt i 1925, hvilket gør det til en af ​​de ældre banker i Iran, og tilbyder finansielle og banktjenester til økonomiske aktiviteter. Baseret i Teheran fører banken også tilsyn med en række filialer i Paris, Rom og Frankfurt samt et datterselskab i London, Bank Sepah International Plc. Med omkring 19.000 ansatte har hovedkontoret i Teheran.

I 2016 udgjorde bankens samlede aktiver 23,76 billioner dollars, og nettoresultatet nåede 105,47 milliarder dollar.

Bank Saderat Iran

Bank Saderat Iran blev grundlagt i 1952 og driver et netværk med cirka 3.000 filialer i Iran samt 21 filialer og tre regionale kontorer i andre lande. Banken er baseret i Teheran og beskæftiger omkring 3.600 medarbejdere.

I 2014 rapporterede banken samlede aktiver på 22,07 billioner dollars og en nettovinst på 2,537 billioner dollars.

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer får du en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været Finance guide til de bedste banker i Iran. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Oman Topbanker i Oman Der er 17 licenserede udenlandske og lokale forretningsbanker og to specialiserede banker i Oman. Centralbanken i Oman licenserer og regulerer den lokale banksektor, overvåger renter og udsteder udviklingsobligationer og noter.
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Finansiel modellering og værdiansættelsesanalytiker (FMVA) Betegnelse FMVA®-certificering Deltag i mere end 350.600 studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari