Ubegrænset ansvar - Oversigt, eksempel, implikationer

Ubegrænset ansvar er den juridiske forpligtelse for virksomhedens grundlæggere og virksomhedsejere til fuldt ud at tilbagebetale deres selskabs gæld og andre økonomiske forpligtelser. Den juridiske forpligtelse findes generelt i virksomheder, der er enkeltmandsvirksomheder Enkeltmandsvirksomhed Et enkeltmandsvirksomhed (også kendt som individuelt iværksætteri, enkeltmandsvirksomhed eller ejerskab) er en type ikke-registreret enhed, der kun ejes eller generelle partnerskaber. Under de to forretningsstrukturer er hver virksomhedsejer lige ansvarlig for at tilbagebetale virksomhedens økonomiske forpligtelser.

Ubegrænset ansvar

Ubegrænset ansvar vs. begrænset ansvar

Med begrænset ansvar er en virksomhedsejer ikke juridisk forpligtet til at tilbagebetale de økonomiske forpligtelser i sit firma. Det er en vigtig grund til, at de fleste virksomheder strukturerer sig selv som aktieselskaber eller kommanditselskaber. Strukturerne tilbyder begrænset ansvar for virksomhedsejere.

Begrænset selskab Begrænset ansvar (LLC) Et selskab med begrænset ansvar (LLC) er en forretningsstruktur for private virksomheder i USA, en, der kombinerer aspekter af partnerskaber og selskaber med begrænset partnerskab, som giver en vis ansvarsbeskyttelse til ejere. Under disse to strukturer kan långivere ikke beslaglægge ejernes personlige aktiver for at afvikle udestående krav over for virksomheden. På grund af den juridiske beskyttelse er tabet af virksomhedsejere begrænset til den kapital, de investerede i virksomheden.

De vigtigste forskelle mellem begrænset og ubegrænset ansvar kan ses nedenfor:

Ubegrænset ansvarBegrænset ansvar
Virksomhedsejere er juridisk forpligtet til at tilbagebetale gældsforpligtelserne for deres virksomhederVirksomhedsejere er ikke juridisk forpligtet til at tilbagebetale gældsforpligtelserne for deres virksomheder
Ejernes personlige aktiver kan beslaglægges for at afvikle virksomhedens økonomiske forpligtelserEjernes personlige aktiver kan ikke beslaglægges for at afvikle virksomhedens økonomiske forpligtelser
Eksisterer i enkeltmandsvirksomheder og generelle partnerskaberEksisterer i aktieselskaber og partnerskaber

Eksempel på ubegrænset ansvar

Lad os antage, at to partnere administrerer en virksomhed, hvor de investerede 20.000 dollars hver. Virksomheden tog også tidligere et lån på $ 100.000, der skal tilbagebetales. Hvis virksomheden ikke er i stand til at tilbagebetale lånet, er de to partnere lige så forpligtede til at afvikle forpligtelsen.

I en sådan situation kan partnernes personlige aktiver beslaglægges mod kravene. Hvis en partner ikke ejer nogen aktiver, vil den anden partners aktiver blive beslaglagt for at inddrive hele $ 100.000.

Hvis virksomheden var struktureret som et selskab med begrænset ansvar eller et kommanditselskab, ville de to partnere kun miste deres oprindelige investering på $ 20.000 hver. Dette eksempel illustrerer fordelen ved at vedtage strukturer med begrænset ansvar. Med begrænset ansvar er virksomhedsejernes personlige formue ikke i fare. Kun deres startkapital går tabt.

Implikationer af ubegrænset ansvar

Med ubegrænset ansvar er ikke virksomhedsejernes ansvar begrænset. Strukturen kan være skadelig for virksomhedsejernes personlige velstand. Ubegrænset ansvar yder ikke ansvarsbeskyttelse til virksomhedsejere Founders Stock Founders-aktie refererer til den egenkapital, der gives til de tidlige grundlæggere af en organisation. Denne type aktier adskiller sig på få vigtige måder fra almindelig aktie, der sælges på det sekundære marked. Nøgleforskelle er (1), at stifterlager kun kan udstedes til pålydende værdi, og (2) det kommer med en optjeningsplan. , da ejernes personlige aktiver kan beslaglægges for at afvikle virksomhedens økonomiske forpligtelser.

Årsagen til, at virksomhedsejere af enkeltmandsvirksomheder og partnerskaber er underlagt ubegrænset ansvar, er, at begge forretningsstrukturer ikke skaber en separat juridisk enhed. Ejerne og virksomheden er en enhed. En begrænset partnerskabsaftale tilbyder ejere begrænset ansvar, da den adskiller ejerne fra virksomheden ved at oprette en separat juridisk enhed. Virksomheden er i sig selv en juridisk enhed og ansvarlig for at betale sine forpligtelser.

På grund af dette faktum er det kun små virksomheder Små og mellemstore virksomheder (SMV'er) SMV'er eller små og mellemstore virksomheder, der er defineret forskelligt rundt omkring i verden. Det land, et selskab opererer i, har kun små eller ingen økonomiske forpligtelser enkeltmandsvirksomheder og partnerskaber. Mens enkeltmandsvirksomheder og generelle partnerskaber er lettere at etablere og tilbyder større kontrol, kan de være farlige for ejerne af mellemstore og store virksomheder. Som et resultat har virksomheder, der starter som enkeltmandsvirksomheder og generelle partnerskaber, en tendens til at vedtage begrænsede ansvarsstrukturer, når de vokser i størrelse.

Ubegrænset ansvar er ikke begrænset til kontraktlige økonomiske forpligtelser og inkluderer andre forpligtelser, der kan opstå over for virksomheden. Eventualforpligtelser, der opstår som følge af forbrugersager eller retssager mod virksomheden, kan være skadelige for virksomhedsejere af enkeltmandsvirksomheder og partnerskaber. Retssager skaber potentielt store forpligtelser. Det forklarer, hvorfor selv mindre virksomheder har tendens til at strukturere som aktieselskaber.

Ubegrænset ansvar og kapitalgrænser

Generelle partnerskaber kan også struktureres på en måde, der gør det muligt for virksomhedsejere kun at være ansvarlige for omfanget af deres ejerskab i virksomheden. I henhold til en sådan aftale er hver partner ansvarlig for en vurderet aktie (baseret på deres aktiepost i virksomheden) af det samlede forpligtelsesbeløb. Strukturen kan bedst beskrives som en hybrid mellem begrænset og ubegrænset ansvar.

Lad os antage, at tre lige partnere styrer en virksomhed, hvor de investerede $ 20.000 hver. Virksomheden skylder også $ 120.000, som den ikke er i stand til at afvikle. Da hver partner ejer 33% af virksomheden, kan hver partner holdes ansvarlig for et maksimalt beløb på $ 40.000.

Selv hvis en partner ikke er i stand til at dække sin andel af forpligtelserne, kan långivere kun få maksimalt $ 40.000 hver fra de to andre partnere. Hybridstrukturen giver en vis beskyttelse til ejere, men bruges ikke almindeligt.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Virksomhedsstruktur Virksomhedsstruktur Virksomhedsstruktur henviser til organisationen af ​​forskellige afdelinger eller forretningsenheder inden for en virksomhed. Afhængigt af en virksomheds mål og branchen
  • Partnerskaber med begrænset ansvar (LLP'er) Partnerskaber med begrænset ansvar (LLPs) Partnerskaber med begrænset ansvar (LLPs) er en virksomhedsstruktur, der gør det muligt for iværksættere, fagfolk og virksomheder at levere tjenester via
  • Juridiske problemer for små virksomheder Små virksomheder Juridiske problemer Som deres større kolleger står også små virksomheder over for et utal af juridiske problemer i deres virksomhed. Farerne ved at krænke juridiske linjer er legitime
  • Virksomhedsvedtægter Virksomhedsvedtægter Virksomhedsvedtægter er de regler, der styrer, hvordan et selskab drives, og et af de første emner, der oprettes af bestyrelsen på det tidspunkt, hvor et selskab startes. Sådanne vedtægter oprettes normalt efter, at vedtægterne er indsendt