Frokost og lær - Lær mere om Learn-at-Lunch-programmer

Frokost- og læringsprogrammer kaldes undertiden lærings-til-frokost eller ”brown-bag” -sessioner på grund af de brune poser, der bruges til at bære frokost. De fleste virksomheder bruger i dag frokost og lærer programmer som et alternativ til formel uddannelse Investment Banking Training Investment banking training - Finansiel finansiel modellering og værdiansættelse af kurser til uddannelse af nye analytikere og associerede i Investment Banking Division (IBD). Træningsprogrammer starter typisk om sommeren og varer ca. 6 uger. Analytikere får mulighed for at udvikle deres tekniske færdigheder inden for Excel, økonomi og seminarer. Programmerne bliver integrerede dele af organisationskulturen og forhåbentlig en begivenhed, som medarbejderne ser frem til.

Frokost og lær program på et kontor

Dybest set er frokost- og læringsprogrammer træningsbegivenheder, der er planlagt i frokostpausen. Virksomheden tilbyder gratis frokoster for at tilskynde medarbejderdeltagelse og deltagelse, da de tager medarbejderens fritid op. De er normalt frivillige træningssessioner, der skal være interessante for at gøre det umagen værd at medarbejderne opgiver deres fritid. Uddannelsen kan være flere timer lang, men opdelt i korte sessioner, der leveres over en periode på dage eller uger.

Typisk frokost og lær træningsprogrammer

Da frokost- og læringsprogrammer typisk er frivillige, bør virksomheder give unikke lektioner, der gør medarbejderne glade for at deltage og lære. Typiske frokost- og læringsprogrammer inkluderer:

1. Personlig udvikling

Uddannelses- og udviklingsbegivenheder behøver ikke at være strengt forretningsmæssige. Virksomheden kan drage fordel af frokostpauser for at træne medarbejdere i færdigheder, der forbedrer deres bevidsthed og identitet Personligt brand Vores personlige brand er, hvad folk ser som vores identitet, hvem de ser os som, og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med os. Det afslører, hvem vi er, hvad vi tilbyder, og hvad vi værdsætter. Når vi arbejder i en virksomhed, skaber vores kolleger en opfattelse af os baseret på, hvordan vi præsenterer os for dem. . De kan også involvere udvikling af talenter og opbygning af menneskelig kapital. Medarbejdere kan lære at tegne, lave træudskæringer, væve, lære selvforsvar (kampsport), yoga, fitness osv.

2. Mangfoldighedsaktiviteter

Væksten i information og teknologi bidrager fortsat til arbejdsstyrkens mangfoldighed Diversity Management Diversity management fremmer større inddragelse af medarbejdere fra forskellige baggrunde i en organisations struktur gennem politikker og programmer. , med virksomheder, der ansætter medarbejdere fra forskellige baggrunde, kulturer og racer. Organisationen kan invitere gæstetalere til at tale sin forskelligartede arbejdsstyrke om spændende emner, som medarbejderne gerne vil lære mere om. Medarbejdere kan også benytte lejligheden til at fremvise deres tværkulturelle talenter og traditioner.

3. Livsfærdigheder

Frokost- og læringsprogrammet kan også fokusere på at træne medarbejdere i vigtige livsfærdigheder. Virksomheden kan uddanne sit personale, der nærmer sig pensionering, i pensionsplanlægning, indkomstgenererende aktiviteter for pensionister osv. Medarbejdere kan også være interesserede i at lære personlig økonomistyring såsom budgettering og styring af investeringer.

4. Medarbejderstyret faglig udvikling

Medarbejdere kan bruge frokosten og lære sessioner til at lære ansattes ansvar i andre afdelinger. For eksempel kan virksomhedens IOS-udvikler lære hvordan man bygger en IOS-app, mens en person i regnskabsafdelingen kan uddanne andre medarbejdere i, hvordan økonomisk prognose Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. arbejder. Ikke kun vil medarbejderne lære nye færdigheder, men de lærer også at værdsætte deres kollegers ansvar.

5. Krydstræning

Krydstræning indebærer træning af en medarbejder til at udføre rollerne som en anden afdeling. Arbejdstager A kan lære de opgaver, der er tildelt B, mens B kan lære de opgaver, der udføres af A. Virksomheden kan bruge frokosten og lære sessioner til at krydstrene sine medarbejdere, da dette øger deres værdi i virksomheden og minimerer træthed forbundet med at udføre en fungerer hver dag.

Fordele ved frokost og lær programmer

Virksomheder kan drage fordel af at vedtage frokost og lære initiativer på flere måder, herunder:

1. Hjælper med gennemsigtighed og forståelse

I store organisationer med flere afdelinger kender medarbejderne muligvis ikke funktionerne for medarbejdere i andre afdelinger. Nogle kender måske ikke engang holdet på tværs af kontoret, fordi de næppe får mulighed for at interagere. Frokost- og læringssessioner fungerer som platforme for medarbejderne til at binde og forklare deres ansvar. Når en medarbejder forstår, hvad alle andre gør, og får en mulighed for at lære nye færdigheder, sætter de bedre pris på de andre medarbejdere i virksomheden.

2. Tilskynder til vækst og læring

En platform, der giver medarbejderne mulighed for at dele ideer med hinanden, tilskynder dem også til at vokse deres uudnyttede færdigheder og talenter. Frokost- og læringssessioner giver medarbejderne mulighed for at lære andre, hvad de er bedst i, og dette giver dem mulighed for at pleje deres færdigheder og endda tale under seminarer og konferencer. Medarbejdere, der ikke har det godt med at tale til en stor skare mennesker, får mulighed for at tale til folk, de er fortrolige med, og dette hjælper med at opbygge selvtillid.

3. Styrker samfundet

Ofte engageres medarbejdere så meget i arbejde, at de glemmer deres liv uden for organisationen. I stedet for at lade frokostpausen bortfalde uden nogen meningsfulde engagementer, kan de bruge denne tid til at fremvise deres talenter, projekter udenfor og hobbyer. De kan knytte sig til medarbejdere, der deler de samme interesser og bygger et samfund.

4. Bygger en stærkere arbejdskultur

Bortset fra at give medarbejderne et spændende alternativ til en frokostpause, hjælper frokost og læringssessioner med at styrke arbejdskulturen. Medarbejdere sætter pris på, hvad andre medarbejdere i andre afdelinger gør, og dette øger deres engagement i virksomheden. De arbejder også efter bedste evne, når de ved, at organisationen værdsætter deres bidrag.

Frokost og Lær eksempel

Tips til start af et frokost- og læringsprogram

Følgende er nyttige tip til at starte et frokost- og læringsprogram:

1. Marker det

Planlæg til frokost og lær begivenheden, og lad folk vide om det. Offentliggør og distribuer flyers til medarbejderne, og skitsér det emne, der skal dækkes, og en oversigt over, hvad folk vil lære. Opret en brummer ved at inkludere teasere, der vil tilskynde folk til at deltage.

2. Planlæg en tidsplan

Medarbejdere har let tid til at deltage i en frokost og lære begivenhed, hvis du bygger tiden ind i folks rutine. For eksempel, hvis du ordner programmet til at være på fredag ​​hver uge, kan medarbejderne komme på arbejde på fredag ​​og forventer at lære noget nyt hver uge. Opret en ensartet tid og dag, og hold fast ved det.

3. Planlæg frokoster og præsentationer på forhånd

Arrangøren af ​​arrangementet bør arrangere frokost til frokost og talere et par uger eller dage før arrangementet. Talerne på sessionerne bør informeres på forhånd, så de kan forberede undervisningsmateriale til arrangementet. Med hensyn til frokost skal arrangøren vælge de restauranter, der skal bestilles fra, og aftale tallene på forhånd. Alternativt kan arrangøren modtage forslag fra medarbejdere om deres yndlingsrestauranter at bestille hos.

4. Gør sessionerne interaktive

Frokost- og læringssessionerne bør ikke ligne universitetsforedrag, der kan få deltagere til at falde i søvn midtvejs. Højttaleren skal bruge multimedieelementer som memes, musik, infografik og videoklip for at gøre sessionerne interaktive og interessante. Multimedieindhold hjælper med at bryde monotonien ved at se på almindelige præsentationer.

5. Glem ikke fjernansatte

Frokost- og læringssessioner bør ikke låse eksterne medarbejdere, der arbejder væk fra kontoret, ud. De skal tilbyde video- og lydkonferencestøtte til fjerntliggende medarbejdere. Hvor gratis frokost er inkluderet, skal du sende gavekort og levering af mad til disse medarbejdere.

Andre ressourcer

Tak fordi du læste Finance guide til frokost og lærer. For at lære mere, tjek følgende økonomiressourcer og se vores globale Financial Modelling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at hjælpe alle med at blive verdens- klasse finansanalytiker.

  • Virksomhedsudvikling Virksomhedsudvikling Virksomhedsudvikling er gruppen i et selskab, der er ansvarlig for strategiske beslutninger for at vokse og omstrukturere sin virksomhed, etablere strategiske partnerskaber, engagere sig i fusioner og opkøb (M&A) og / eller opnå organisatorisk ekspertise. Corp Dev forfølger også muligheder, der udnytter værdien af ​​virksomhedens forretningsplatform.
  • Personlig årsregnskab Personlig regnskab En personlig årsregnskab er et dokument eller et sæt dokumenter, der skitserer en persons økonomiske stilling på et givet tidspunkt.
  • Guide til bløde færdigheder
  • Best Practices for finansiel modellering Best Practices for finansiel modellering Denne artikel skal give læsere information om bedste praksis for økonomisk modellering og en let at følge, trin-for-trin guide til opbygning af en finansiel model.