Selvregulerende organisation (SRO) - Definition, egenskaber, fordele

En selvregulerende organisation eller SRO er en organisation, der er dannet for at regulere bestemte erhverv eller brancher. De er normalt ikke-statslige organisationer, der er oprettet med det formål at skabe regler for at fremme orden blandt virksomheder og organisationer Typer af organisationer Denne artikel om de forskellige typer organisationer udforsker de forskellige kategorier, som organisationsstrukturer kan falde i. Organisatoriske strukturer.

Selvregulerende organisation

Selvregulerende organisationer findes enten i mangel af regeringsregulering eller for at støtte eller arbejde sammen med en sådan regulering. De er yderst nyttige i en branche eller et erhverv, hvor tilliden er lav. Saken ved SRO'er er, at de ikke har brug for myndighedsbevilling fra regeringen for at håndhæve deres regler.

Hvad er FINRA?

I USA er Securities and Exchange Commission Securities and Exchange Commission (SEC) US Securities and Exchange Commission, eller SEC, et uafhængigt agentur fra den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig for at gennemføre føderale værdipapirlove og foreslå sikkerhedsregler. Det har også ansvaret for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og aktie- og optionskurser, der er godkendt af Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) sammen med de nationale børser Fondsbørs En børs er en markedsplads, hvor værdipapirer, såsom aktier og obligationer, købes og solgt. Fondsbørser giver virksomheder mulighed for at rejse kapital og investorer til at træffe informerede beslutninger ved hjælp af prisoplysninger i realtid. Børser kan være en fysisk placering eller en elektronisk handelsplatform. ,til at fastlægge regler og regler for handel med værdipapirer og håndhæve dem. Det er dog SEC, der er det højeste regulerende organ i USA med hensyn til værdipapirer.

FINRAs mål er at beskytte investorer og sikre, at værdipapirindustriens aktiviteter udføres i retfærdighed og ærlighed. Der er mere end 4.250 mæglervirksomheder og ca. 162.155 filialkontorer, som alle skal være under opsyn af FINRA.

Egenskaber ved en selvregulerende organisation

En ideel og funktionel selvregulerende organisation skal kunne demonstrere følgende træk:

 • Lovgivende myndighed - SRO bør gives den lovgivende myndighed, der tillader det at oprette politikker og håndhæve dem i en bestemt industri.
 • Stærk styring - SRO skal være gennemsigtig og ikke let påvirkes. Det skal etablere en defineret proces, som den vil bruge til at indsamle input om, hvordan regler oprettes.
 • Styring af konflikt - Da der altid vil være konflikt, skal SRO'er overholde en særskilt proces, hvorved konflikter håndteres, samt måder at løse disse på.
 • Tilsyn - Med tusinder af medlemmer under dets overvågede tilsyn skal SRO'er etablere et effektivt middel til at holde øje med sine medlemmer og sørge for, at de overholder reglerne og fungerer etisk.
 • Overvågningsmetoder - SRO'er bør investere i moderne overvågning, der kan bruges til at holde styr på de aktuelle begivenheder i de forskellige erhverv eller brancher, som det fører tilsyn med.
 • Håndhævelsesprogram - Der skal være et stærkt håndhævelsesprogram, der arbejder hånd i hånd med offentlige organer for at sikre, at dets regler følges. Et sådant program kan også beskytte dets medlemmer mod overtrædelser og sikre, at de, der gennemgår efterforskning, får behørig proces.
 • Regulativ database - SRO'er har brug for at vedligeholde en database med regulerede personer eller enheder samt optegnelser over tidligere klager og disciplinære handlinger.
 • Afbrydelsesprocedurer - I tilfælde af en forstyrrelse, især teknologisk, skal SRO'er indføre procedurer, der kan opdage enhver forstyrrelse og gendanne computerfiler og databaser.
 • Løsning af tvister - SRO'er bør skabe en proces til løsning af tvister, der er gennemsigtig og konsistent, samtidig med at der sikres retfærdighed i behandlingen af ​​tiltalte.

Fordele ved en selvregulerende organisation

Lige siden SRO'er blev oprettet, har mange erhverv og industrier oplevet meget forbedring sammenlignet med, da de var under direkte regeringstilsyn. De tre vigtige fordele ved SRO'er er:

 • Ekspertise - SRO'er betragtes bredt som eksperter inden for deres områder og ved derfor meget om de markeder, de arbejder på. Dette er igen nyttigt for medlemmerne, da de kan kaldes til at deltage i drøftelser og lære mere om ind og ud af branchen.
 • Højere standard for adfærd - Med oprettelsen af ​​SRO'er følger medlemsorganisationer en bestemt standard for adfærd, der hjælper med at fremme etiske måder at drive forretning på. Dette kan føre til, at investorer og forbrugere bliver mere trygge på markedet.
 • Højere tilsyn - SRO'er er ikke afhængige af folks skatter, men finansieres i stedet af de organisationer, der er under dens vinger. Derfor er regeringen i stand til at spare ved at foregribe behovet for at opretholde et agentur til et sådant formål.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

 • American Institute of CPAs (AICPA) American Institute of CPAs (AICPA) American Institute of CPAs (AICPA) er en nonprofitorganisation af certificerede revisorer i USA. Det blev oprettet i 1887, og dets rolle er at oprette og klassificere certificerede revisorer (CPA) eksamener. Personer, der søger at praktisere som revisorer i USA, skal bestå
 • ACG San Francisco ACG San Francisco ACG San Francisco er en nonprofit organisation, der blev grundlagt i 1954. ACG står for Association of Corporate Growth. Det blev startet med det formål at fremme et samfund, der omfavner virksomhedsvækst blandt sine medlemmer. Det forbedrer og fremmer strategisk netværk såvel som international deal-making. ACG San
 • CPA vs CFA CPA vs CFA® Når du overvejer en karriere inden for virksomhedsfinansiering eller kapitalmarkederne, vil du ofte høre folk spørge: "Skal jeg få en CPA eller CFA?" og "Hvilket er bedre?". I denne artikel vil vi skitsere ligheder og forskelle mellem CPA og CFA betegnelser og forsøge at styre dig i den rigtige retning omkring
 • Top Professional Finance-certificeringer Top Finance-certificeringer Liste over de bedste finansieringscertificeringer. Få et overblik over de bedste økonomiske certificeringer for fagfolk over hele verden, der arbejder i marken. Denne guide sammenligner de 6 bedste programmer til at blive en certificeret finansanalytiker fra forskellige programudbydere som CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA