Materiel nettoværdi - oversigt, brug i gældsaftaler

Materiel nettoværdi er et skøn over en enheds nettoværdi, der udelukker alle immaterielle aktiver såsom varemærker, patenter Patenter Patenter er dokumenter, der giver ejerskab af intellektuel ejendom - ideen om eller koncept for noget - til en person, gruppe, eller firma. Et patent og intellektuel ejendom osv. Formlen til beregning af den samlede nettoværdi er som følger:

Materiel nettoværdi

Materiel nettoværdi bruges til at vurdere en virksomheds faktiske fysiske nettoværdi uden behov for at medtage alle de antagelser og skøn, der er involveret i værdiansættelsen af ​​immaterielle aktiver. Långivere bruger figuren til at bestemme låntagers "faktiske" nettoværdi og vurdere låntagerens evne til at støtte og tilbagebetale lån.

Hvad er gældspagter?

Gældsforpligtelser er løfter eller aftaler indgået af den låntagende part om at overholde de betingelser, der er aftalt under diskussionen af ​​låneaftalen Kommerciel låneaftale En kommerciel låneaftale refererer til en aftale mellem en låntager og en långiver, når lånet er til forretningsformål. Hver gang der lånes et betydeligt beløb, skal en person eller organisation indgå en låneaftale. Långiver giver pengene, forudsat at låntager accepterer alle lånebestemmelser. De er generelt begrænsninger eller visse parametre, som den långivende part pålægger, som den låntagende part accepterer til gengæld for et lån. Med andre ord er de visse benchmarks, som den låntagende part accepterer at overholde til gengæld for et lån. De omtales også generelt som "bondepagter".

Materiel nettoværdi: Brug i gældsaftaler

Materiel nettoværdi er en vigtig komponent i gældsforpligtelser. Det betragtes som meget vigtigt af de fleste udlånende parter, fordi det som nævnt tidligere kan bruges til at vurdere en virksomheds faktiske fysiske nettoværdi, uden at behøve at medtage alle de antagelser og skøn, der er involveret i værdiansættelsen af ​​immaterielle aktiver Immaterielle aktiver Ifølge IFRS, immaterielle aktiver er identificerbare, ikke-monetære aktiver uden fysisk substans. Som alle aktiver er immaterielle aktiver dem, der forventes at skabe økonomisk afkast for virksomheden i fremtiden. Som et langsigtet aktiv strækker denne forventning sig ud over et år. .

Beregningen af ​​den materielle nettoværdi giver långiveren mulighed for at vurdere den låntagende parts evne til at støtte og afvikle sin gæld. Hvis en långiver fremlægger en betingelse i deres låneaftale om, at aftalen kun vil være gyldig, så længe den låntagende part opretholder et bestemt minimumsprocentniveau af materiel nettoværdi over låneperioden, er det et eksempel på, at en anvendes som gældspagt.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Nettoidentificerbare aktiver Nettoidentificerbare aktiver Nettoidentificerbare aktiver består af aktiver erhvervet fra et selskab, hvis værdi kan måles, anvendt i M&A til goodwill og købsprisallokering.
  • PP&E (Materielle anlæg og udstyr) PP&E (Materielle anlægsaktiver) PP&E (Materielle anlæg og udstyr) er en af ​​de vigtigste langfristede aktiver, der findes i balancen. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift og fremtidige udgifter
  • Fremskrivning af balancelinjeprojektering Projektering af balancelinjeposter Fremskrivning af balanceposter indebærer analyse af arbejdskapital, PP&E, gældskapital og nettoindkomst. Denne guide beskriver hvordan man beregner
  • Typer af aktiver Typer af aktiver Almindelige typer aktiver inkluderer løbende, langfristede, fysiske, immaterielle, operationelle og ikke-operationelle. Korrekt identifikation og