CONCAT-funktion i Excel - formel, eksempler, hvordan man bruger

CONCAT-funktionen i Excel er en tekstfunktion, der bruges til at kombinere tekst i celler. Funktionen blev introduceret i MS Excel 2016 som en erstatning for CONCATENATE-funktionen. Du finder dog ud af, at begge funktioner er tilgængelige i MS Excel for bagudkompatibilitet.

Formel

= CONCAT (text1, text2… .text_n)

Sådan bruges CONCAT-funktionen i Excel

Det er en indbygget funktion, der kan bruges som en regnearksfunktion i Excel. Lad os tage et eksempel. Du skal kombinere / sammenkæde strengene nedenfor:

CONCAT-funktion

Så her bruger vi formlen nedenfor:

CONCAT-funktion - Eksempel A

Ved hjælp af formlen ovenfor får vi følgende resultat:

CONCAT-funktion - Eksempel B

Du vil bemærke, at ovenstående resultat ikke er acceptabelt, da der ikke er noget mellemrum mellem tegnene. CONCAT-funktionen kombinerer strengene, som vi instruerer den om at gøre. Hvad vi fik er en lang streng med de sammenkædede værdier, der kører sammen. Lad os ændre denne formel for at tilføje et mellemrum. For at gøre det er vi nødt til at tilføje endnu et argument “” (to dobbelte anførselstegn omkring et mellemrum).

CONCAT-funktion - Eksempel C

Dette giver os den nødvendige plads mellem tegnene.

CONCAT-funktion - Eksempel D

I ovenstående formler er det nødvendigt at tilføje et komma efter hvert argument, ellers fungerer funktionen ikke.

Lad os overveje dette eksempel for at forstå mere om, hvordan denne funktion fungerer:

Selvom cellen indeholder mere end et tegn, kombinerer CONCAT-funktionen dem som beskrevet. For eksempel til følgende strenge:

CONCAT-funktion - Eksempel E

Når vi bruger formlen CONCAT (B11, "", C11, "", D11, "", E11, "", F11, "", G11) vil den kombinere alle tegn indeholdt i cellerne B11, C11, D11, E11, F11 og G11 for at give os følgende resultat:

CONCAT-funktion - Eksempel F

CONCAT-funktion - Eksempel G

Anvendelse af CONCAT-funktionen

For at forstå anvendelsen af ​​denne funktion, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Lad os antage, at du downloadede data om dine leverandører på følgende måde:

CONCAT-funktion - Eksempel 1

Du skal dog bruge hele navnet i en celle og i rækkefølgen af ​​Fornavn, Efternavn. I dette scenarie kan CONCAT-funktionen bruges.

Da vi har brug for fornavnet og derefter efternavnet, vil vi instruere funktionen til at kombinere strengene på den måde. Som diskuteret ovenfor vil den formel, der skal anvendes, være CONCAT (C5, ”“, B5).

CONCAT-funktion - Eksempel 1a

CONCAT-funktion - Eksempel 1b

Efter at have skrevet formlen i D5, kan vi trække formlen ned for alle nødvendige celler ved hjælp af fyldhåndtag.

CONCAT-funktion - Eksempel 1c

Eksempel 2

Lad os antage, at vi har brug for navnet på leverandører, men med store bogstaver. CONCAT kan bruges sammen med andre Excel-funktioner for at få de ønskede resultater. Nu i vores eksempel har vi brug for navnet Harry Potter, der skal kombineres, men i store bogstaver. I et sådant scenario vil vi bruge formlen:

CONCAT-funktion - Eksempel 2

Resultatet bliver navnet med alle store bogstaver:

CONCAT-funktion - Eksempel 2a

Eksempel 3

Lad os antage i dette eksempel, at leverandørerne gav dig tilbudet pr. Meter af den klud, du har brug for, som følger:

CONCAT-funktion - Eksempel 3

Nu har du brug for dataene som følger:

Harry Potter, $ 450 / meter

I et sådant scenario vil formlen, der skal bruges, være:

CONCAT-funktion - Eksempel 3a

Så her brugte vi CONCAT-formlen til at kombinere strenge og oprette en sætning med de yderligere oplysninger.

CONCAT-funktion - Eksempel 3b

Eksempel 4

Antag, at vi ønsker at tilføje navn, e-mail-id og adresse med linjeskift, vi skal bruge CONCAT-funktionen sammen med CHAR-funktionen. Lad os se hvordan:

Formlen, der skal bruges, er = C5 & ”” & B5 & CHAR (10) & C2 & CHAR (10) & E5 & “,” & F5 & ”” & G5

I ovenstående formel oprettede vi et linjeskift gennem CHAR 10, og flettede værdier blev adskilt ved hjælp af et komma (“,“) og mellemrum (”“).

CONCAT-funktion - Eksempel 4

Resultatet bliver:

CONCAT-funktion - Eksempel 4a

Vi kan bruge wrap-tekst for at sikre, at resultaterne vises korrekt som vist nedenfor:

CONCAT-funktion - Eksempel 4b

Almindelige fejl i CONCAT-funktionen

Som vi så ovenfor, hvis vi ikke bruger mellemrum mellem teksten til at adskille tekstindgange, vil tekstindtastningerne køre sammen. Så mens vi bruger CONCAT-funktionen, skal vi tilføje den ekstra plads. For at tilføje mellemrummet tilføjer vi dobbelt anførselstegn med et mellemrum mellem dem ”“.

  1. Undertiden vises anførselstegn i resultatet. Dette sker, når vi glemmer at tilføje et komma. For eksempel, når vi indtaster formel = CONCAT (“Hej” ”August”), får vi resultatet som Hej ”August med et ekstra anførselstegn. Årsagen som nævnt er, at vi ikke tilføjede mellemrum mellem argumenterne.
  2. Tal kan bruges med eller uden anførselstegn
  3. Årsager til #NAME? fejl. Denne fejl opstår normalt, når vi har gået glip af anførselstegnet i tekstargumentet.
  4. Årsager til #VÆRDI! Fejl. Denne fejl opstår, når den resulterende streng overstiger 32.767 tegn (cellegrænse).
  5. Denne funktion genkender ikke arrays, så vi skal liste cellehenvisningerne separat.
  6. Bortset fra dobbelt anførselstegn kan skråstreg (/) og stjerne (*) bruges til at adskille de sammenkædede strenge med andre tegn.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje