Mark to Market - Oversigt, betydning, praktisk eksempel

Udtrykket mark to market refererer til en metode, hvor dagsværdien af ​​konti, der er underlagt periodiske udsving, kan måles. dvs. aktiver og passiver. Målet er at give tid til anden vurderinger af den aktuelle økonomiske situation for en virksomhed eller institution. Det gøres under hensyntagen til de rådende markedsforhold.

Marker til marked

Mark to market-metoden kan også bruges på de finansielle markeder for at vise den aktuelle og fair markedsværdi af investeringer såsom futures og gensidige fonde Gensidige fonde En gensidig fond er en pulje af penge indsamlet fra mange investorer med henblik på at investere i aktier, obligationer eller andre værdipapirer. Gensidige fonde ejes af en gruppe investorer og forvaltes af fagfolk. Lær om de forskellige typer fonde, hvordan de fungerer, og fordelene og fordelene ved at investere i dem.

Sammenlignet med historisk omkostningsregnskab kan mark to market præsentere en mere nøjagtig repræsentation af værdien af ​​de aktiver, som et selskab eller en institution har. Det skyldes, at aktiverne efter den første metode skal opretholdes til den oprindelige købspris.

I sidstnævnte metode er aktivets værdi dog baseret på det beløb, som det kan byttes til under de gældende markedsforhold. Mark-to-market-metoden viser dog ikke altid det mest nøjagtige tal for et aktivs virkelige værdi, især ikke i perioder, hvor markedet er præget af høj volatilitet Volatilitet Volatilitet er et mål for udsvingstakten i værdipapirets pris. over tid. Det angiver risikoniveauet forbundet med kursændringer i et værdipapir. Investorer og handlende beregner et værdipapirs volatilitet for at vurdere tidligere variationer i priserne.

Resumé

  • Udtrykket mark to market refererer til en metode, hvor dagsværdien af ​​konti, der er underlagt periodiske udsving, kan måles.
  • Sammenlignet med historisk omkostningsregnskab kan mark to market præsentere en mere nøjagtig repræsentation af værdien af ​​aktiverne i det pågældende selskab eller institut.
  • Mark to market bruges i personlige konti, finansielle tjenester, salg af varer og endda på værdipapirmarkedet.

Hvorfor er der brug for Mark to Market?

I finanssektoren er der altid en sandsynlighed for, at låntagere misligholder deres lån. I tilfælde af misligholdelse skal lånene kvalificeres som dårlig gæld eller misligholdte aktiver Misligholdt aktiv Et misligholdt aktiv (NPA) er en klassifikation, der anvendes af finansielle institutioner til lån og forskud, som hovedstolen forfalder til og hvorpå nr. Det betyder, at virksomheden skal markere værdien af ​​aktiverne ved at oprette en konto kaldet ”dårlig gældstilladelse” eller andre hensættelser. Det er normalt kendt som en kontrakonto.

For virksomheder inden for salg af vareforretning er det almindelig praksis at tilbyde kunder rabatter. Det gøres normalt for hurtigt at indsamle tilgodehavender. Ud over at registrere en debet på sine tilgodehavender, skulle virksomheden også registrere kredit på sin salgsindtægtskonto. Det skal baseres på et skøn over antallet af kunder, der sandsynligvis accepterer en rabat.

Ved regnskabsmæssig behandling af enkeltpersoner anses markedsværdien for at være lig med udskiftningsomkostningerne for et givet aktiv. For eksempel inkluderer en husejers forsikring ofte værdien af ​​deres hjem, hvis de har brug for at genopbygge deres hjem. Den nye pris adskiller sig fra de historiske omkostninger ved boligen eller den oprindelige pris, der er betalt for ejendommen.

På værdipapirmarkedet bruges regnskabsmæssig dagsværdi til at repræsentere den aktuelle markedsværdi af værdipapiret i stedet for dets bogførte værdi. Det gøres ved at registrere priserne og handler på en konto eller portefølje.

Eksempel på Mark to Market

Overvej en situation, hvor en landmand tager en kort position i 10 ris futures kontrakter Futures Contract En futures kontrakt er en aftale om at købe eller sælge et underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. Det er også kendt som et derivat, fordi fremtidige kontrakter stammer deres værdi fra et underliggende aktiv. Investorer kan købe retten til at købe eller sælge det underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. . Det gøres for at sikre sig mod tendensen med faldende råvarepriser på de nuværende markeder.

Hver kontrakt repræsenterer 100 busker ris. Således afdækker landmanden sig mod et prisfald på 1.000 busk ris. Prisen for hver kontrakt er $ 10. Således ville landmandens konto blive registreret som $ 10.000 ($ 10 x 1.000 busker ris).

I betragtning af at landmanden har en kort position i ris futures, når der er et fald i værdien af ​​kontrakten, er der vidne til en stigning i kontoen. Tilsvarende, hvis der er en stigning i futuresværdien, vil der være et resulterende fald i hans konto.

F.eks. Steg dag 2 værdien af ​​futures med $ 0,5 ($ 10,5 - $ 10). Således blev tabet for dagen registreret til $ 500 ($ 0,5 x 1.000). Beløbet trækkes derefter fra landmandens kontosaldo.

På den anden side føjes den samme konto til den erhvervsdrivendes konto i den anden ende af transaktionen. Det er fordi den erhvervsdrivende har en lang position i de samme futures.

DagFutures-prisÆndring i værdiGevinst / tabKumulativ gevinst / tabKontosaldo
1$ 10---10.000
2$ 10,50+0,50-500-5009.500
3$ 10,30-0,20+200-3009.700
4$ 9,40-0,70+700+40010.400
58,70 $-0,70+700+11011.100

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Til par Til par Udtrykket "til par" betyder "til pålydende værdi." Parværdier er normalt konstante i modsætning til markedspriser, der svinger med forbrugernes efterspørgsel og
  • Ballpark-figur Ballpark-figur En ballpark-figur er et tæt skøn over den aktuelle værdi af en variabel. Det beregnes typisk ved hjælp af en simpel tilnærmelse i stedet for at gå omkring

Kontra aktivkonto Kontra aktiv Et kontraaktiv er en aktivkonto, hvor kontosaldoen enten er nul eller en kreditbalance. En kontrakontokonto udligner saldoen på den respektive aktivkonto, som den er parret med. En normal aktivkonto har en debet-saldo, mens en kontrakontokonto har en kredit.

  • Spotpris Spotpris Spotprisen er den aktuelle markedspris for et værdipapir, en valuta eller en råvare, der kan købes / sælges til øjeblikkelig afvikling. Med andre ord er det den pris, som sælgere og købere vurderer et aktiv lige nu.