Investment Banking vs Commercial Banking - Oversigt, store forskelle

Investeringsbank vs. forretningsbank er en sammenligning af hvilke markeder og kundekreds hver banksektor betjener.

Investment Banking vs Commercial Banking

Resumé:

  • Investeringsbank er designet til at hjælpe store enheder med at foretage sunde investeringer, udstede selskabsaktier og hjælpe med fusioner og opkøb.
  • Kommerciel bankvirksomhed er designet til at hjælpe enkeltpersoner og små virksomheder med grundlæggende finansielle transaktioner.
  • Investeringsbank og kommerciel bank er forskellig - i en nøddeskal - på grund af omfanget. Investeringsbanker håndterer typisk meget større transaktioner, mens kommercielle banker håndterer de mere basale.

Hvad er Investment Banking?

Investeringsbank er dedikeret til at hjælpe virksomheder, institutioner og andre store enheder (såsom regeringer) i forvaltningen af ​​deres penge. Det er designet til at tilbyde kunderne en række forskellige muligheder for at hjælpe dem med at få økonomisk succes.

Investeringsbanker hjælper deres store kunder ved at tegne kapital og gældsværdipapirer Gældsinstrumenter Securitiserede gældsinstrumenter er finansielle værdipapirer, der oprettes ved securitisering af individuelle lån (gæld). Securitisering er en økonomisk proces, der hjælper med oprettelse af kapital og udstedelse af aktier. Investeringsbanker er også typisk altid involveret under fusioner og opkøb.

Investeringsbank er struktureret til at hjælpe store enheder. En af de vigtigste funktioner, som investeringsbanker udfører, er udstedelse af aktier til virksomheder, nemlig et selskabs oprindelige offentlige tilbud (IPO) Initial Public Offering (IPO) Et Initial Public Offering (IPO) er det første salg af aktier, der udstedes af et selskab til offentligheden. Forud for en børsintroduktion betragtes en virksomhed som et privat selskab, normalt med et lille antal investorer (stiftere, venner, familie og forretningsinvestorer som risikovillige kapitalister eller engelinvestorer). Lær hvad en børsintroduktion er. Når en virksomhed stiller sin aktie til rådighed for offentligheden for første gang, kan pengestrømmen begynde at blive forvirrende. Investeringsbanker træder ind for at hjælpe med at håndtere sagen.

Investeringsbanker fungerer også som rådgivere og hjælper virksomheder og andre organisationer med at afgøre, om det er tilrådeligt at handle med andre virksomheder. Som rådgivere hjælper investeringsbanker også deres kunder med at beslutte, om det er et klogt skridt at fusionere med eller erhverve en virksomhed.

Hvad er kommerciel bankvirksomhed?

Kommerciel bankvirksomhed er afsat til at betjene enkeltpersoner og små virksomheder til deres daglige økonomiske behov. De giver enkeltpersoner mulighed for at indbetale og kontant tjekke, hæve kontanter, deponere penge på en opsparingskonto og ansøge om visse lån.

Kommercielle banker har ikke lov til at operere, medmindre den føderale regering giver dem et charter. I nogle tilfælde er det ikke den føderale regering, der udsteder chartret, men snarere staten, som banken vil operere i. Banker, der opererer under et charter, skal være medlemmer af Federal Reserve System, hvilket stiller flere krav til dem. Et af de vigtigste krav er indførelse af indskudsforsikring. Det er en forordning, der giver forbrugerne beskyttelse, hvis banken mislykkes. Forsikringen dækker indskud på op til $ 250.000.

Kommercielle banker genererer indtægter fra rentesatser Rentesats En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, der generelt gives udtrykt i procent af hovedstolen. på lån samt fra servicegebyrer, de opkræver.

Forskelle: Investment Banking vs Commercial Banking

1. Kundekreds

Det er klart, at den primære forskel mellem investeringsbank og kommerciel bankvirksomhed er kundekreds. Investeringsbanker betjener store virksomheder, mens kommercielle banker henvender sig til offentligheden.

2. Tjenester

Der er også store forskelle i tjenester. Investeringsbanker håndterer store mængder penge og rådgiver deres kunder om sunde investeringer. Kommercielle banker håndterer grundlæggende finansielle transaktioner, der typisk udgør langt lavere dollarbeløb.

3. Ydelsesmåling

En anden nøgleforskel er, at investeringsbanker og deres præstationer er knyttet til aktiemarkedets præstation New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) er den største værdipapirudveksling i verden og er vært for 82% af S&P 500 samt 70 af de største virksomheder i verden. Det er et børsnoteret selskab, der giver en platform til køb og salg. På den anden side påvirkes forretningsbanker af kreditefterspørgsel og økonomisk vækst.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Sådan får du et job i investeringsbank Hvordan får jeg et job i investeringsbank? Denne vejledning beskriver, hvordan man får et job i investeringsbankvirksomhed ved hjælp af top tre taktikker: netværk og CV, interviewpræparat og tekniske færdigheder
  • Liste over de bedste investeringsbanker Liste over de bedste investeringsbanker Liste over de 100 største investeringsbanker i verden sorteret alfabetisk. Top investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch
  • Detailbanktyper Retailbanktyper I almindelighed er der tre hovedtyper af detailbanker. De er kommercielle banker, kreditforeninger og visse investeringsfonde, der tilbyder detailbanktjenester. Alle tre arbejder hen imod at levere lignende banktjenester. Disse inkluderer kontrolkonti, opsparingskonto, pant, debetkort, kreditkort og personlige lån.
  • Topbanker i USA Topbanker i USA Ifølge US Federal Deposit Insurance Corporation var der 6.799 FDIC-forsikrede kommercielle banker i USA fra februar 2014. Landets centralbank er Federal Reserve Bank, der opstod efter indførelsen af ​​Federal Reserve Act i 1913