Teori om lokale forventninger - Oversigt, eksempel, variationer

I økonomi og økonomi er den lokale forventningsteori en teori, der antyder, at afkastet af obligationer med forskellige løbetider skal være det samme over den kortsigtede investeringshorisont Investeringshorisont Investeringshorisont er et udtryk, der bruges til at identificere den tid, en investor er sigter mod at opretholde deres portefølje, før de sælger deres værdipapirer med overskud. En persons investeringshorisont påvirkes af flere forskellige faktorer. Imidlertid er den primære afgørende faktor ofte, hvor stor en risiko investoren har. I det væsentlige er den lokale forventningsteori en af ​​variationerne i den rene forventningsteori, der antager, at en obligations hele løbetidsstruktur afspejler markedets forventninger til fremtidige kortsigtede renter.

Teori om lokale forventninger

Forstå den lokale forventningsteori

Hvis en investor køber to identiske obligationer, hvor en obligation har løbetid på fem år, mens en anden obligation har 10 år til løbetid, antyder den lokale forventningsteori, at begge obligationer over den korte investeringsperiode (f.eks. Seks måneder) vil levere tilsvarende afkast til investoren.

Begrundelsen bag teorien er, at afkastet af obligationer primært er baseret på markedets forventninger om terminsrenter. Forward Rate Forward rate er i enkle vendinger den beregnede forventning til afkastet på en obligation, der teoretisk vil forekomme i den nærmeste fremtid, normalt et par måneder (eller endda et par år) fra beregningstidspunktet. Hensynet til terminsrenten anvendes næsten udelukkende, når man taler om køb af statsskuldbeviser. Det antyder også, at obligationer med længere løbetid ikke kompenserer investorer for renterisiko Renterisiko Renterisiko er sandsynligheden for et fald i værdien af et aktiv som følge af uventede udsving i renten. Renterisiko er for det meste forbundet med aktiver med fast indkomst (f.eks. Obligationer) snarere end med aktieinvesteringer.eller risiko for geninvestering.

I modsætning til andre variationer af den rene forventningsteori behandler den lokale forventningsteori den restriktive beholdningsperiode (kortsigtet investeringshorisont), hvor obligationernes afkast forventes at være ens.

Ren forventningsteori og dens variationer

Som nævnt ovenfor er den lokale forventningsteori en variation af den rene forventningsteori. Teorien om rene forventninger hævder, at fremtidige korte renter kan forudsiges ved hjælp af nuværende langfristede renter Rente En rente refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, generelt udtrykt som en procentdel af rektor. .

Ud over den lokale forventningsteori kommer den rene forventningsteori med flere andre variationer. De mest almindelige variationer af teorien inkluderer følgende:

1. Globalt lige forventet afkaststid

Den første variation af den rene forventningsteori antager, at afkastet på obligationer for en given beholdningsperiode skal være identisk på trods af obligationernes løbetid.

For eksempel, hvis en investor køber en obligation med løbetiden på fem år og en anden obligation med løbetiden på 10 år, antyder den globalt lige forventede afkaststid teori, at for en bestemt beholdningsperiode (uanset om besiddelsesperiode er seks måneder eller tre år), skal afkastet på begge obligationer være det samme.

2. Lokale forventningsteori

Den lokale forventningsteori svarer meget til den globalt lige forventede afkastperiode, der er nævnt ovenfor. Den største forskel mellem de to er dog, at den lokale forventningsteori kun er begrænset til den kortsigtede investeringshorisont.

Med andre ord, hvis en investor køber en obligation med en løbetid på fem år og en anden obligation med en løbetid på 10 år, hævder den lokale forventningsteori, at afkastet på obligationerne kun skal være identisk på kort sigt (f.eks. seks måneder).

3. Uvurderet forventningsteori

Den upartiske forventningsteori er den mest almindelige variation i den rene forventningsteori. Den upartiske forventningsteori antager, at de nuværende lange renter kan bruges til at forudsige fremtidige korte renter.

I stedet for at købe en to-årig obligation kan en investor købe en et-årig obligation nu og en anden et år senere. Ifølge den upartiske forventningsteori skal afkastet være identisk i begge tilfælde.

Sidste ord

Selvom den rene forventningsteori og dens variationer giver en enkel og intuitiv måde at forstå begrebet struktur af rentesatser, gælder teorierne normalt ikke i den virkelige verden. I virkeligheden afspejler de nuværende lange renter også kompensationen for forskellige risici såsom renterisiko.

I sidste ende kræver den rene forventningsteori tilstedeværelsen af ​​perfekt effektive markeder. Den foretrukne habitatteori giver en bedre mulighed for at forstå begrebet rentestruktur i den virkelige verden.

Flere ressourcer

Tak fordi du læste Finance forklaring af den lokale forventningsteori. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Hurdle Rate Hurdle Rate Definition En hurdle rate, som også er kendt som minimum acceptabel afkast (MARR), er den minimumskrav til afkast eller målsats, som investorer forventer at modtage på en investering. Satsen bestemmes ved at vurdere kapitalomkostningerne, involverede risici, aktuelle muligheder i forretningsudvidelse, afkast for lignende investeringer og andre faktorer
  • Rationelle forventninger Rationelle forventninger Rationelle forventninger er en økonomisk teori, der siger, at enkeltpersoner træffer beslutninger baseret på den bedst tilgængelige information på markedet og lærer af tidligere tendenser. Rationelle forventninger antyder, at folk nogle gange tager fejl, men at de i gennemsnit vil være korrekte.
  • Aktieinvestering: En guide til værdi Investering Aktieinvestering: En guide til værdiinvestering Siden offentliggørelsen af ​​"The Intelligent Investor" af Ben Graham er det, der almindeligvis er kendt som "værdiinvestering", blevet en af ​​de mest respekterede og mest fulgte metoder af lagerplukning.
  • Systematisk risiko Systematisk risiko Systematisk risiko er den del af den samlede risiko, der skyldes faktorer, der ligger uden for en bestemt virksomheds eller enkeltpersons kontrol. Systematisk risiko skyldes faktorer, der er eksterne for organisationen. Alle investeringer eller værdipapirer er underlagt systematisk risiko, og det er derfor en ikke-diversificerbar risiko.