Driftsaktiv Omsætningsforhold - Oversigt, formel, hvordan man fortolker

Omsætningsforholdet for driftsaktiver, et effektivitetsforhold, er en variation af det samlede aktivomsætningsforhold Aktivomsætningsforhold Aktivomsætningsforholdet, også kendt som det samlede aktivomsætningsforhold, måler effektiviteten, hvormed en virksomhed bruger sine aktiver til at producere salg. En virksomhed med et højt aktivomsætningsforhold fungerer mere effektivt sammenlignet med konkurrenter med et lavere forhold. og identificerer, hvor godt en virksomhed bruger sine driftsaktiver til at generere indtægter.

Driftsaktiver er aktiver, der er vigtige for en virksomheds daglige drift. Med andre ord er driftsaktiver de aktiver, der anvendes i en virksomheds almindelige indkomstgenereringsproces.

Hurtigt resume:

  • Driftsaktivt omsætningsforhold er et effektivitetsforhold, der identificerer indtægtsgenereringsfunktionerne for en virksomheds driftsaktiver.
  • Eksempler på driftsaktiver inkluderer PP&E, kontanter, tilgodehavender, lager og jord.
  • Omsætningsforholdet for driftsaktiver beregnes som salg divideret med driftsaktiver.

Eksempler på driftsaktiver og ikke-driftsaktiver

Eksempler på driftsaktiver inkluderer:

  • Materielle anlægsaktiver (PPE) PP&E (Materielle anlægsaktiver) PP&E (Materielle anlæg og udstyr) er en af ​​de vigtigste langfristede aktiver, der findes i balancen. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift og fremtidige udgifter
  • Kontanter
  • Tilgodehavender
  • Inventory Inventory Inventory er en aktuel aktivkonto, der findes på balancen, der består af alle råvarer, igangværende arbejde og færdigvarer, som en virksomhed har akkumuleret. Det anses ofte for at være det mest illikvide af alle omsætningsaktiver - det er således ekskluderet fra tælleren i beregningen af ​​hurtig ratio.
  • Patenter og licenser (hvis nødvendigt til forretningsdrift)
  • Jord (hvis det bruges i virksomhedens drift)

For en generel tommelfingerregel til bestemmelse af, om et aktiv er et driftsaktivt, så spørg dig selv: "Hvis virksomheden ikke har dette aktiv, vil de være i stand til at fortsætte deres daglige drift?" Hvis svaret er nej, er aktivet sandsynligvis et driftsakt.

Eksempler på ikke-operationelle aktiver inkluderer:

  • Omsættelige værdipapirer Omsættelige værdipapirer Omsættelige værdipapirer er ubegrænsede kortfristede finansielle instrumenter, der udstedes enten for aktiesikkerhed eller for gældsinstrumenter i et børsnoteret selskab. Det udstedende selskab opretter disse instrumenter til det udtrykkelige formål at skaffe midler til yderligere finansiering af forretningsaktiviteter og ekspansion.
  • Tilgodehavende lån
  • Ledig jord (uudnyttede aktiver)
  • Begrænsede kontanter (kontanter, der ikke er tilgængelige til øjeblikkelig forretningsbrug)

Formel for driftsaktivets omsætningsforhold

Omsætningsgrad for drift af aktiver

Hvor:

  • Salg refererer til den samlede indtjening, som virksomheden tjener
  • Driftsaktiver som defineret ovenfor er aktiver, der er væsentlige for en virksomheds daglige drift

Eksempel

Jeff er aktieanalytiker og ønsker at bestemme effektiviteten af ​​en virksomheds brug af dens aktiver. En delbalance over selskabet leveres som følger:

Delvis balance

Derudover fremlægges virksomhedens resultatopgørelse som følger:

Resultatopgørelse

Jeff bemærker, at selskabets balance inkluderer en linjepost for ledig jord til $ 230.000. Han beslutter at bruge en variation af den samlede omsætning - driftsaktivets omsætning til at tage højde for det ledige areal, der ikke i øjeblikket bruges i virksomhedens drift. Han beregner forholdet som følger:

Omsætningsgrad mellem driftsaktiver = (167.971 + 5.100 + 7.805 + 45.500) / 102.007 = 2,22

Derfor genereres en omsætning på $ 2,22 for hver dollar, der investeres i dets driftsaktiver.

Fortolkning

Omsætningsforholdet for driftsaktiver angiver, hvor effektivt en virksomhed bruger sine driftsaktiver til at generere indtægter. Et højere forhold er ønskeligt, da det viser, at en virksomhed er bedre til at udnytte sine driftsaktiver til at generere indtægter.

Selvom det ikke er så almindeligt anvendt som det samlede aktivomsætningsforhold, anvendes det operationelle aktivomsætningsforhold, når en virksomhed har store aktiver i sine bøger, der ikke er relevante for dens drift. Forholdet ekskluderer sådanne linjeposter i sin beregning og giver således oplysninger om, hvor godt indtægtsgenererende aktiver udnyttes.

Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er noget absolut ”ideelt” omsætningsforhold for driftsaktiver. Forholdet bør analyseres i forhold til konkurrenternes eller branchens gennemsnit. Derudover giver sammenligning af forholdet på tværs af brancher ikke en stærk indsigt, da kravene til driftsaktiver og indtægtsgenererende kapaciteter varierer markant mellem brancher.

Flere ressourcer

Finance er den officielle leverandør af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ certificeringsprogrammet, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Analyse af årsregnskaber Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • Finansielle analyseforhold Ordliste Finansielle analyseforhold Ordliste Ordliste over termer og definitioner for fælles økonomiske analyseforhold. Det er vigtigt at have en forståelse af disse vigtige udtryk.
  • Driftsafkast på aktiver (OROA) Driftsafkast på aktiver (OROA) Driftsafkast på aktiver (OROA), en effektivitets- eller rentabilitetsgrad, er en udvidelse af den traditionelle afkast på aktiver. Driftsafkast på aktiver bruges til at vise et selskabs driftsindtægter, der genereres pr. Dollar investeret specifikt i dets aktiver, der bruges i dets daglige forretningsdrift.
  • Forholdsanalyse Forholdsanalyse Forholdsanalyse refererer til analyse af forskellige dele af finansiel information i en virksomheds årsregnskab. De bruges hovedsageligt af eksterne analytikere til at bestemme forskellige aspekter af en virksomhed, såsom dens rentabilitet, likviditet og solvens.