Note om flydende rente - Oversigt, definition og opdeling af risici

En variabel rentenote (FRN) er et gældsinstrument, hvis kuponrente er bundet til en benchmarkrente såsom LIBOR LIBOR LIBOR, som er et akronym af London Interbank Offer Rate, refererer til den rente, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner for en kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkingsgrundlag for korte renter, eller US Treasury Bill Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (eller T-Bills for short) er et kortvarigt finansielt instrument, der udstedes af US Treasury med løbetid perioder fra et par dage op til 52 uger (et år). De betragtes som en af ​​de sikreste investeringer, da de støttes af den fulde tro og kredit fra USA's regering. sats. Kuponrenten på en note med variabel rente er således variabel.Den består typisk af en variabel benchmarkrente + et fast spread.

Satsen justeres månedligt eller kvartalsvis i forhold til benchmarket. Løbetiden for FRN'er varierer, men ligger typisk i området fra to til fem år.

FRN'er udstedes af regeringer såvel som private virksomheder og finansielle institutioner. Noterne handles typisk over-the-counter Over-the-counter (OTC) Over-the-counter (OTC) er handel med værdipapirer mellem to modparter, der udføres uden for formelle børser og uden tilsyn af en børsregulator. OTC-handel sker på over-the-counter markeder (et decentralt sted uden fysisk placering) gennem forhandlernetværk. .

Noteringsdiagram for flydende sats

Note med variabel rente vs. almindelig vaniljeobligation

En investor kan købe en note med variabel rente, når han eller hun forventer, at benchmarkrenten vil stige i den nærmeste fremtid. I tilfælde af en renteforhøjelse tilbyder en FRN en fordel i forhold til almindelige vaniljeobligationer. Almindelige Vanilla Obligationspriser er omvendt relateret til deres forventede afkast, som diskuteret i Fixed Income Fundamentals Course.

Værdien af ​​almindelige vaniljeobligationer falder, når rentesatsen Rentesats En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, der generelt gives, udtrykt som en procentdel af hovedstolen. stiger, og obligationens længere varighed fører til større tab i dens værdi. Prisen på den variabelt forrentede note falder dog ikke med en stigning i renten. Justeringerne af FRN's sats hjælper det med at opretholde sin værdi. Den elegante matematik bag konceptet forklares i Math for Corporate Finance Course.

Note med variabel rente

Lær mere med Finance's Fixed Income Fundamentals Course

Risici ved variabel rente

FRN'er, især dem, der er udstedt af regeringer, betragtes generelt som sikre investeringer. En potentiel investor i sådanne gældsværdipapirer skal dog være opmærksom på følgende risici:

# 1 Kreditrisiko

Noter med variabel rente kan være udsat for kreditrisiko / misligholdelsesrisiko. Da både regeringer og private enheder kan udstede FRN'er, bør en investor nøje vurdere udstederens kreditværdighed.

# 2 Renterisiko

FRN-kuponbetalinger er knyttet til en benchmarkrente, så de drager fordel af rentestigningerne. De er imidlertid ikke fuldstændigt afdækket mod renterisiko, da der er flere benchmarkrenter, og en FRN er typisk kun knyttet til en.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelingan & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til et andet niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende ressourcer:

  • Obligationsprissætning Obligationsprissætning Obligationsprissætning er videnskaben om beregning af en obligations udstedelseskurs baseret på kupon, pålydende værdi, afkast og løbetid. Obligationsprissætning tillader investorer
  • Kuponrente Kuponrente En kuponrente er det årlige renteindkomst, der betales til en obligationsindehaver, baseret på obligationens pålydende værdi.
  • Effektiv årlig rente Effektiv årlig rente Den effektive årlige rente (EAR) er den rentesats, der justeres for sammensætning over en given periode. Kort sagt, det effektive
  • Handel med fast indkomst Fixed Income Trading Rentehandel involverer investering i obligationer eller andre gældssikkerhedsinstrumenter. Værdipapirer med fast indkomst har flere unikke attributter og faktorer, der