Grundlæggende analyse - oversigt, komponenter, top-down versus bottom-up

I regnskab og økonomi er grundlæggende analyse en metode til vurdering af den indre værdi Intrinsic Value Den indre værdi af en virksomhed (eller en hvilken som helst investeringssikkerhed) er nutidsværdien af ​​alle forventede fremtidige pengestrømme diskonteret med den relevante diskonteringsrente. I modsætning til relative værdiansættelsesformer, der ser på sammenlignelige virksomheder, ser den indre værdiansættelse kun på en virksomheds iboende værdi alene. af en sikkerhed ved at analysere forskellige makroøkonomiske og mikroøkonomiske faktorer. Det endelige mål med grundlæggende analyse er at kvantificere den indre værdi af en sikkerhed. Omsættelige værdipapirer Omsættelige værdipapirer er ubegrænsede kortsigtede finansielle instrumenter, der enten udstedes til aktieværdipapirer eller til gældsinstrumenter i et børsnoteret selskab.Det udstedende selskab opretter disse instrumenter til det udtrykkelige formål at skaffe midler til yderligere finansiering af forretningsaktiviteter og ekspansion. Dens egenværdi kan derefter sammenlignes med den nuværende markedspris for at hjælpe med investeringsbeslutninger.

Grundlæggende analyse

I modsætning til teknisk analyse, der koncentrerer sig om at forudsige et værdipapirs prisbevægelser, har den grundlæggende analyse til formål at bestemme den "korrekte pris" (den virkelige værdi) af et værdipapir. Ved at kende den rigtige pris kan en investor træffe en informeret investeringsbeslutning. En sikkerhed kan være overvurderet, undervurderet eller rimeligt værdsat.

Komponenter i grundlæggende analyse

Grundlæggende analyse består af tre hoveddele:

  1. Økonomisk analyse
  2. Industri analyse
  3. Virksomhedsanalyse

Grundlæggende analyse er en ekstremt omfattende tilgang, der kræver en dyb viden om regnskab, økonomi og økonomi. For eksempel kræver grundlæggende analyse evnen til at læse årsregnskaber, forståelse af makroøkonomiske faktorer og viden om værdiansættelsesteknikker. Det er primært afhængigt af offentlige data, såsom en virksomheds historiske indtjening og fortjenstmargener, for at projicere fremtidig vækst.

Top-down kontra grundlæggende analyse

Grundlæggende analyse kan enten være top-down eller bottom-up. En investor, der følger top-down-tilgangenstarter analysen med hensyn til helbredet i den samlede økonomi. Ved at analysere forskellige makroøkonomiske faktorer såsom rentesatser Renter En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, der gives, generelt udtrykt som en procentdel af hovedstolen. , inflation og BNP Bruttonationalprodukt (BNP) Bruttonationalprodukt (BNP) er et standardmål for et lands økonomiske sundhed og en indikator for dets levestandard. Også BNP kan bruges til at sammenligne produktivitetsniveauer mellem forskellige lande. niveauer, en investor forsøger at bestemme den samlede retning for økonomien og identificerer de industrier og sektorer i økonomien, der tilbyder de bedste investeringsmuligheder.

Derefter vurderer investoren specifikke udsigter og potentielle muligheder inden for de identificerede brancher og sektorer. Endelig analyserer og udvælger de individuelle bestande inden for de mest lovende industrier.

Top-down tilgangFigur 1. Top-down tilgang

Alternativt er der bottom-up tilgang . I stedet for at starte analysen fra større skala dykker bottom-up-metoden straks ned i analysen af ​​individuelle lagre. Begrundelsen for investorer, der følger bottom-up-tilgangen, er, at de enkelte aktier kan klare sig meget bedre end den samlede branche.

Bottom-up-tilgangen er primært koncentreret om forskellige mikroøkonomiske faktorer såsom en virksomheds indtjening og økonomiske målinger. Analytikere, der bruger en sådan tilgang, udvikler en grundig vurdering af hvert selskab for at få en bedre forståelse af dets drift.

Bottom-up tilgangFigur 2. Bottom-up tilgang

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden virksomhed
  • Økonomiske indikatorer Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer
  • Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse er en form for investeringsvurdering, der analyserer tidligere priser for at forudsige fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener, at de kollektive handlinger fra alle deltagere på markedet nøjagtigt afspejler alle relevante oplysninger og derfor tildeler værdipapirer løbende en fair markedsværdi.
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering